גישה למחיצה של לינוקס דרך חלונות

coopers2

New member
גישה למחיצה של לינוקס דרך חלונות

היי לכולם.
אשמח לעזרה בבקשה.
יש לי מחשב נייד שעליו יש חלונות 7 ואובונטו, לפני כמה ימים האובונטו ביקש עדכון ונתקע, שום דבר לא עזר ולא הגיב, בכל אופן כיביתי והדלקתי את המחשב וכשאני מעלה את הלינוקס עולה לי מסך שחור וזהו!
אשמח לדעת איך אני מצליח לסדר את זה במידה ואפשר מבלי להתקין מחדש כי יש לי שם המון חומר או! אשמח לדעת אם יש דרך להגיע למחיצות של הלינוקס דרך החלונות.
תודה רבה.

computer helper

New member
קרה לי גם לאחרונה

מה שלי קרה, זה שבאמצע עדכון של המערכת העדכון הפסיק מאיזה שהיא סיבה לא ברורה וכנראה שהעדכונים לא הוגדרו כמו שצריך.

תנסה לעלות את המערכת עם קרנל ישן יותר אם יש לך.
לי זה לא הצליח. בסוף העלאתי אובונטו מדיסק אונקי ועשיתי chroot למערכת והרצתי שם עדכון מחדש של הכל ואולי גם הגדרה של העדכונים. אני לא זוכר בדיוק.
אם כל זה נשמע לך סינית, אז אני יסביר
הרעיון הוא לתקן את המערכת התקולה מתוך מערכת אחרת שתעשה את הפעולות שלה על מערכת הקבצים שלך.לא יעזור לך להכנס מחלונות. רק מלינוקס אחר
זה אולי נשמע מסובך אבל זה די כייף.

cprog

New member
אפשר לעלות עם Ubuntu Live CD ולהעתיק את הקבצים

מבלי להסבך הייתי פשוט עולה עם Live CD ודרכו מעתיק את מה שצריך ממחיצת ה Ubuntu שמותקן על הדיסק הקשיח למחיצת ה Windows.
באמת פשוט.

בפעם הבאה שתתקין לינוקס, דאג להפריד את מחיצת ה Home מהמערכת (home. / על שתי partitions נפרדות) כך שבהתקנה חוזרת (אם המערכת נדפקת) תוכל להשתמש ב home הישן עם הקבצים שלו.

computer helper

New member
איזה קבצים?

אם העדכון נעצר באמצע ויש חבילות שלא הוגדרו. פשוט צריך להגדיר אותם שוב.
מה שאתה מציע זה להתקין מחדש את כל המערכת אם הבנתי נכון.
&nbsp
(אני לא יודע מה הבעיה אצל השואל המקורי. אבל לי היה קרנל פאניק בעליה של המערכת בגלל עדכון שנתקע באמצע. וסדרתי את זה בלי להתקין מחדש)

coopers2

New member
תודה על ההתחיסות

בגדול זה תמונות וכמה קבצי וידאו.
אני לא כל כך יודע מה לעשות ומאיפה להוריד את הקרנל הז ה שאמרת.
אשמח לקשור למדריך או הסבר למשתמש פשוט.
תודה רבה.

cprog

New member
אני לא מציע להתקין מחדש,לך ולשואל המקורי - הסבר

הצעתי פשוט להריץ Live CD בלי התקנה ואז ניתן לקרא קבצים ממחיצת הלינוקס (שלא עולה) ולהעתיק אותם למחיצת ה Windows שלו.
זה ניתן לביצוע בלי התקנה כדי להציל את הקבצים שלו.

לא צריך לא התקנה ולא תיקונים של kernel שמשתמש רגיל לא מתעסק עם זה.

הוספתי שבפעם הבאה שיתקין לינוקס, אני ממליץ להפריד מחיצת home ממחיצת root כדי שאם שוב המערכת תנזק יהיה אפשר להתקין מבלי לאבד קבצים שנשמרים ב home; המלצה שלי.

coopers2

New member
או קיי אני אנסה פשוט לא יודע איך

יש לי אובונטו על דיסקאון קי, מוכן להתקנה.
זה יכול להחליף את הדיסק live? אם כן איך אני מתקדם לשם?

cprog

New member
אנסה לעזור לך

אתה מריץ את המערכת מה USB או CD, איך:
כשמסך עולה אתה בוחר "Try Ubuntu without installing"

אחרי שהמערכת עולה אתה צריך לפתוח את מנהל הקבצים (Nautilus) כדי לבצע העתקה של הקבצים, מצא את המחיצות שאתה רוצה להעתיק מהן והעתק ממש כרגיל.

אם תתקל בזה שאין תהיה לך הרשאה להעתיק את הקבצים, סגור את מנהל הקבצים ותפתח טרמינל מכאו נריץ אותו כ root:
כדי להפוך ל root, הקש בטרמינל sudo -i ואח"כ nautilus
קוד:
sudo -i
nautilus &
עכשיו תוכל להגיע למחיצה של ה linux המותקן (שלא עולה) לבחור את הקבצים ולהעתיק אותם למחיצת ב Windows ב copy/paste.
מקווה שזה עזר.

coopers2

New member
וואו, קודם כל המון תודה!

הצלחתי לעשות את מה שהסברת לי, אם אני לא טועה אני מצאתי את היוזר שלי אבל מלא קבצים אינם(כמעט הכל רייק) או שכבר הלכתי לאיבוד בסייר.
יש דרך קלה שתוכל אולי להסביר לי איך אני מתקן את האובונטו הקיים על המחשב?
או שה אבוד ועדיף לדרוס אותו ?

computer helper

New member
אני מציע

קודם כמובן לגבות את הקבצים החשובים.
&nbsp
ואחר כך לנסות לעלות עם קרנל ישן. זה לא מסובך בכלל.
פשוט במסך של grub (הסגול) שיש לך לבחור האם להעלות את אובונטו או את ווינדוס תלחץ על הshift ואז נפתח תפריט עם רשימה של קרנלים ישנים. תבחר באחד לפני האחרון (הם מסודרים לפי מספרים)
&nbsp
אם אתה מצליח להעלות עם קרנל ישן זה יהיה לך מאוד פשוט לתקן את הבעיה
אם עדיין לא תצליח, טוב... תנסה קודם.

coopers2

New member
ממש תודה וסליחה!

קודם כל אתה צודק, צריך לגבות קבצים חשובים ואני באמת מגבה אותם, פשוט אלה תמונות חדשות בנות יום שלא הספקתי לגבות:)
אין לי מסך סגול ואני לא ממש יודע מה זה ה "grub" הזה.
כשאני מעלה את המחשב יש לי מסך שחור שבו אני יכול לבחור בחלונות או לינוקס "ניסיתי ללחוץ של על shift" ו לא קרה כלום.
אני מצטער על חוסר ההבנה שלי ובכך שאני מקשה עליך, שוב המון תודה על ההתיחסות והסבלנות.
&nbsp

cprog

New member
אם עוד לא פירמטת את המחיצה.

טוב, באמת שלא היית צריך להתנצל, לומדים מטעויות.
אז ככה.

אם המערכת עדיין על הדיסק ולא מחקת אותה, תוכל שוב להכנס ב Live CD/USB כמו שהדרכתי אותך לפני כן.
להכנס לטרמינל ומשתמש root ולנסות לחפש את הקבצים במערכת.

הרץ את nautilus כ root ותגיע למחיצת ה Ubuntu שלך בדיסק.
בשלב זה יהיה לך רשום בחלק העליון של החלון את שם המחיצה.

בשלב זה יהיה עליך לחפש את הקבצים לעזרת פקודת find ב terminal, למשל אתה יכול לקבוע שאתה רוצה לראות קבצים בני מקסימום 3 ימים בעזרת הפרמטר mtime:
(אם הרשימה ארוכה ורצה מהר מדי, שרשר את הפקודה ל more והקש space להתקדם)
לצורך הדוגמא נניח שבאמת שם מחיצת ה Ubuntu שלך הוא
/home/coopers2
קוד:
sudo -i
nautilus &

After finding the Ubuntu partition, use find to locate the files
find /home/coopers2/ -mtime 3

if the list is too long, use  more  and scroll with space-bar:
find /home/coopers2/ -mtime 3 | more

if you want to see jpg only:
find /home/coopers2/ -mtime 3 -name *.jpg

טיפ חשוב: הטרמינל משלים לך אוטומטית שמות בלחיצה על TAB, כלומר אם מחיצת הלינוקס שלך נקראת למשל
7ceb4db9-f1da-48bb-87a7-206e8259470e
תוכל לרשום 7ce להקיש TAB וזה ישלים לך אוטומטית.

אם אתה לא מסתדר, אל תתבייש ושלך לי מסר אישי כיצד להתקשר אליך.
אני אעזור לך.

יום טוב.

coopers2

New member
יא אלוף! אין כמוך!

תודה רבה רבה!
בהתחלה לא כל כך הבנתי אבל ניסיתי כמה פעמים ודרך הסייר הגרפי מצאתי את המחיצה שלי עם הכל!!
עכשיו יש בעיה קטנה:) הוא לא נותן לי להעביר את הקבצים בגלל שאין לו הרשאה, איך אני נותן הרשאה?
שוב תודה רבה רבה!

cprog

New member
האם הרצת את nautilus כמשתמש root?

נשמע שהרצת את nautilus (סייר הקבצים) לא כ root, יש לבצע sudo -i לפני הרצת הסייר הגרפי.
אם בכל זאת זה נכשל תוכל להעתיק לזכרון USB.

תוכל גם להעתיק את הקבצים דרך הטרמינל, לפני שאתה עושה זאת דאג לפתוח שתי המחיצות (זאת שממנה אתה מעתיק, וזאת שאליה אתה מעתיק) בסייר הקבצים.
זה יבטיח ששתי המחיצות mounted ומוכנות לפעולה.
להעתקה:
קוד:
sudo -i

cp -f /source/partition/file/name/full/path  /dest/partition/file/name/full/path
בהצלחה.

למעלה