גישה למערכת ניהול האתר

איציק851

New member
גישה למערכת ניהול האתר

שלום לכולם,

לחברה שאני עובד בה יש אתר אינטרנט ישן ולכן מחפשים חברת בניית אתרים חדשה. אחת החברות איתם דיברנו ביקשה גישה למערכת ניהול האתר שלנו דבר שלי היה נראה מעט מוזר (עדיין אנו לא בטוחים שזה צעד נכון לחשוף את המידע הפנימי שלנו לצורך הצעת מחיר). הם נימקו זאת בכך שהם צריכים לדעת ולהבין מבפנים את הצרכים שלנו, את המערכת עצמה, את האלמנטים השונים על מנת שיוכלו לדעת את הצרכים השונים ומן הסתם גם לתמחר...

אשמח לדעת האם אכן נהוג להעניק גישה למערכת ניהול האתר ?

tenen

New member
שאלה לי אלייך

תאר לך שיגיע אלייך לקוח ויגיד לך שהוא רוצה ממך הצעת מחיר.
הוא לא יגיד לך מה הוא רוצה ומה הוא צריך כרגע כי זה סודי, הרי אתה עדיין לא ספק שלו אבל רוצה ממך הצעה רצינית.
&nbsp
אתה חושב שתוכל לתת שירות ללקוח כזה ולתת לו הצעה שתוכל לעמוד בה בהמשך?

איציק851

New member
אני מבין למה אתה מתכוון

אבל האם באמת יש הבדל בין מתן הסבר על האלמנטים אותם אני מבקש באתר לבין להעניק הרשאה למערכת? הרי האתר שכבר קיים היום לא קם מאתר קודם כי לא היה אחד...

האם כשאני מסביר לחברת בניית אתרים מה אני רוצה זה לא מספיק? זה מהלך נהוג לבקש הרשאה למערכת הקיימת?
אני באמת רוצה להבין על מנת לדעת בין השאר האם יש לי עסק מול חובבנים...
בנוסף - האם נהוג לתת הרשאה מרחוק או להזמין את החברה שתבדוק את האתר מהמשרדים שלי ?

RoyceGracie

New member
אצלי, אם מישהו מתחיל לעשות משחקים - המחיר טס

מבחינתי. לקוח שחושב שיש לי מה לעשות עם הסיסמאות שלו, ורוצה שאני אגיע אליו עוד לפני שבכלל יצאה הצעה (ויכול להיות שבכלל יבנה אצל אחרים) - אני לרוב מוותר על הלקוח מראש. וגם אם לא - אני אתן מחיר מאד גבובהה, כי סביר מאד שהלקוח הזה הוא לקוח שיהיה מאד קשה לתקשר איתו.
&nbsp
זה הגיוני מאד לתת לבונה אתרים סיסמא לניהול הקיים, הם רוצים לראות מה יש, איך דברים עובדים, מה פעיל, כמה תכנים יש, מה הפונקציונליות ועוד. אני לא רואה סיבה לא לתת.
&nbsp
תחשוב שבונה אתרים נותן איזה 2 הצעות מחיר ביום. הוא צריך לנסות להבין מה הדרישות הכי מהר שהוא יכול כדי לא לבזבז זמן. אתה כלקוח כנראה מאד שלא יודע מה אתה צריך, וגם אם אתה יודע להגדיר בערך מה אתה צריך - יש המון דברים שלא חשבת עליהם שהבונה מודע אליהם (סתם לדוגמא, נגיד ואתה רוצה אתר רספונסיבי, אתה רוצה אותו רספונסיבי רק לניידים או שאתה רוצה נראות שונה לנייח, לטאבלט ולמובייל ?). בנוסף, יש המון דברים שלא יכתבו בהצעת מחיר שגם אליהם אתה לא מודע, דברים קטנים כמו למשל איך בדיוק תעבוד המערכת חיפוש באתר.
כשהבונה אתרים מסייר באתר הקיים שלך, הוא סוג של מבין בגדול מה התיאום ציפיות, מה רמת המורכבות והספציפיות שהוא צריך להכנס כשהוא מגדיר איתך את העבודה. וגם, על הדרך, הוא מעריך כמה שילמת על האתר הקודם שלך ויודע מה להציע בהתאם.
&nbsp

קרמיט524

New member
הפוך גוטה...

למה שאתן סיסמה למערכת הניהול של האתר שלי למישהו שאני לא יודעת עליו כלום?
אם אתה רוצה לשפץ את הבית, נראה לך הגיוני לתת למישהו מהארכיטקטים שאתה מתלבט לגביהם מפתח לבית שלך, כדי שייראה מה קורה שם?
הגיוני שחברה לבניית אתרים תבקש ותהיה מעוניינת לקבל כמה שיותר פרטים על הצרכים שלכם. במידת הצורך הייתי מציעה שיבואו לפגישה בה תערוך להם סיור מודרך על מערכת הניהול ותצביע על כל המרכיבים שלה, חוזקות וחולשות.
אם האתר שלכם כולל גישה למשתמשים רשומים, הייתי אולי יוצרת עבורם משתמש.
אבל נראה לי פסיכי לתת גישה לממשק הניהול, או לקבצי האתר בשלב כל כך מוקדם של ההתקשרות.

mtv1siv

New member
ברור שזה רלוונטי

אני בדרך כלל מתעניינת באיזו מערכת האתר בנוי כדי שאדע אם זה קוד פתוח/קוד סגור, ובמידה והלקוח רוצה משהו ספציפי אז מין הסתם אני צריכה להיכנס ולראות איך האתר בנוי

למעלה