גישה לשרת ברשת הפנימית

HouseAtreides

New member
גישה לשרת ברשת הפנימית

ממכשיר שגם הוא נמצא בתוך אותה רשת פנימית, אך תוך שימוש בכתובת האינטרנט החיצונית+פורט (קיימת הפניית פורטים בראוטר, ואותו שרת אכן מקבל בהצלחה פניות מבחוץ).
במשך שנים עבד לי מבלי שהגדרתי אי פעם משהו מיוחד בשום מקום. לאחרונה הפסיק לעבוד, ואין לי מושג איפה ומה להתחיל לחפש (החלפתי יותר מדי רכיבים במערכת בזמן האחרון: גם ראוטר, מדי-לינק של בזק לנטבוקס, גם ספק גישה, וגם לא מעט הגדרות).


שאלה נוספת: שרת DHCP ברשת הפנימית.
כיביתי את זה שמובנה בנטבוקס, שלא מאפשר לשמור כתובות קבועות למכשירים מסויימים, והדלקתי אחד שיושב בתור שירות נוסף על כונן רשת של Synology (מת על היכולות של הכונן הזה). זה עובד יפה מאד, פרט לבעיה אחת שאולי קשורה ואולי לא.
את הראוטר של בזק, שנשאר אצלי, חשבתי לחבר בתור AP נוסף בקצה הבית, שם הקליטה האלחוטית חלשה. לא מצאתי אפשרות להפוך אותו ל- Repeater, אז פשוט חיברתי אותו לנקודת רשת קוית, כמובן שגם אצלו ניתקתי את שרת ה- DHCP הפנימי. הבעיה היא שמכשירים שמתחברים אליו אלחוטית (עם חיבור קוי אין בעיה), לא תמיד מצליחים לקבל כתובת IP מהשרת שיושב ב- Synology. לפעמים כן קיבלו, ולפעמים (לרוב) לא. במיוחד אם אני מכריח אותם להתנתק מה- SSID של הנטבוקס ולעבור לרשת השניה, עוד לא קרה שקיבלתי התחברות מהירה וטובה כפי שהיתה צריכה להיות. האם זה צפוי לקרות בקונפיגורציה הזו ואם כן, למה?
 

cheif

Member
מנהל
Loopback NAT

היכולת לגשת למכשיר ברשת הפנימית, תוך שימוש בכתובת ה-IP החיצונית, נקראת Loopback NAT. הסבר מפורט על הנושא יש כאן - http://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation#NAT_loopback

התמיכה בתכונה הזו היא פרמטר של הראוטר ואם החלפת אותו באחד שלא תומך בכך, או שהפונקציה הזו כבויה אצלו, אין פלא שזה לא עובד. איזה נתב יש לך כעת?

לגבי הבעיה השניה, אתה צריך לכבות הן את ה-DHCP ואת ה-NAT - קרא את הפרק האחרון של המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm
 

HouseAtreides

New member
הנתב כעת הוא הנטבוקס של נטויז'ן-סלקום

התקשרתי אתמול בערב לתמיכה שלהם וניסיתי לברר בנוגע ל- NAT Loopback, אבל התומך שלהם אמר שהוא לא מוצא אופציה בשם הזה בממשק הניהול של הנתב (ולמעשה אין לו אופציות נוספות מלבד זו שאני כבר רואה אצלי, של ניתוב פורטים).
&nbsp
אם הפונקציה הזו מעולם לא היתה פועלת עם הנתב הזה, ניחא. מה שמוזר לי, זה שעד לפני כמה ימים, זה כן עבד. בוודאות. לפחות בנוגע לאפליקציה אחת מסויימת (ממשק של בית חכם), היא פעלה היטב גם בתוך הבית, כשהטלפון מחובר ל- wifi, וגם בחוץ, מבלי שהייתי צריך לשנות בכל פעם את ההגדרות. אני משתמש באפליקציה הזו לפחות פעם ביום מתוך הבית, והנתב של נטויז'ן מותקן אצלי כבר חודש בערך, כך שאין מצב שזה מעולם לא עבד ופיספסתי.
&nbsp
&nbsp
בנוגע לבעיה השניה, אני לא בטוח שחובה לכבות את ה- NAT, כי את המודם-ראוטר חיברתי לרשת דרך פורט של ה- LAN. בכל אופן איפסתי אותו אתמול בעזרת קובץ הגדרות ששמרתי פעם, ואז התאמתי מחדש את ההגדרות הרלוונטיות, ועכשיו אין בעיה להתחבר דרכו אלחוטית. אני ממש לא יודע מה היתה הבעיה קודם, אבל נראה שהיא נפתרה.
 
למעלה