גישה לתפריט הראוטר

קובי221

New member
גישה לתפריט הראוטר

יש לי 2 מכשירים( HUAWEI-מודם-ראוטר סלולרי ו- D-LINK 225) שהכתובת גישה אליהם היא http://192.168.1.1/
אני מתחבר בכבל רשת למחשב מה- D-LINK 225 ומנסה לגשת לכתובת גישה והוא לא מצליח להתחבר. מה עושים?

תודה.

rafid1

Active member
מנהל
אין מצב...

אסור שיהיו שני התקנים עם אותב כתובת IP. נקודה.
תנתק אחד מהם מהרשת, תתחבר ישירות למחשב, ותקנפג כתובת יחודית חדשה.

קובי221

New member
איך עושים את זה?

ואני מחובר עם כבל רשת!
ניסיתי את כל השיט של לכבות אחד והשני דלוק(עם כבל רשת) זה לא עובד.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
אתה בטוח שהכתובת היא זו?

בדיקה ראשונה - תן למחשב כתבת IP סטטית נניח XXX.1.200 ונסה PING XXX.1.1, אם תקין - תוכל להתחבר, אם לא - זו לא הכתובת
נסיון שני: לשים את המחשב על DHCP (קבלת IP אוטומטית) ולבדוק ב פקודת IPCONFIG מה קיבל. כתובת הWATEWAY היא כתובת הנתב. נסה דרכה.
נסיון שלישי: (שכחת כתובת): לחיצה ארוכה על כפתור RESET , העברה למצב DEFAULT של היצרן, וחזרה על 1 ו 2...

קובי221

New member
כתובת היצרן היא זו בשני המכשירים בוודאות(רשום בעלון).

וגם התחברתי ככה בוודאות בשני המכשירים.

לא כ"כ הבנתי מה לעשות. (אבל אני כן יודע להשתמש ב- CMD).
לפי מה שאני רואה בחלון "מרכז הרשת והשיתוף" הוא לא מזהה את הרשת. רשום "רשת לא מזוהה" בחיבור ETHERNET.
אני חושב שזה תוצר של ה- IP שהתנגשו, לא?

rafid1

Active member
מנהל
כן, בהחלט מצב צפוי. הבנת שאתה צריך לשנות אחת מהכתובות, נכון?

אז תפעל לפי הצעדים שתיארתי. בכל נתב אתה יכול לשנות את הכתובת הזו בתפריט הLAN. אגב, אפילו לא ציינת למה אתה זקוק בכלל לשני נתבים. מילא...

קובי221

New member
זה זמני.

אני הייתי משנה אם היה לי גישה לתפריט של הנתב - שלזה אני מנסה להגיע וכרגע אני לא מצליח.
אני מעדיף לא לרסט את הנתב (שלב 3) כי הגדרתי שם כמה דברים שאני לא ככ זוכר. ולא הבנתי את שלבים 1+2. איפה עושים אותם? ואיך זה יעזור לי לגשת לתפריט של הנתב?
&nbsp

קובי221

New member
עוד משו ששמתי לב אליו,

ד"א, בהרצת הפקודה ipconfig /all, בחיבור Ethernet adapter ‏‏Ethernet לא קיבל כתובת ב- Default Gateway. לעומת החיבור Wireless LAN adapter ‏‏Wi-Fi שכן קיבל Default Gateway ואפילו את http://192.168.1.1/(הכתובת המוכרת)

rafid1

Active member
מנהל
גש לתכונות כריס הרשת ותשנה בTCP IP4

ל"קבל IP אוטומטית" כפי שציינתי או כתובת סטטית.

קובי221

New member
זה לא עזר שנתתי כתובת סטטית.

בסוף הלכתי בדרך הפשוטה,
עשיתי ריסט לראוטר.

למעלה