גישה ל modem שנמצא במצב bridged

nocgod

New member
גישה ל modem שנמצא במצב bridged

היי!
יש לי נתב עם שרת DHCP שמחלק כתובת 10.0.0.1-10.0.0.127 (הוא עצמו לוקח 10.0.0.1). לWAN port של הנתב מחובר מודם ADSL של בזק במצב bridged ללא שרת DHCP והIP שלו הוא 192.168.100.1.

השאלה שלי: האם אני יכול להגדיר static route בנתב שלי כדי בכל זאת לקבל דרך לגשת לפאנל הניהול של המודם?

ניסיתי להגדיר:
קוד:
dest. network 192.168.100.1
subnet mask 255.255.255.255
gateway 10.0.0.1
וזה לא כל כך מצליח...

כרגע הדרך היחידה שלי זה לחבר כבל למודם, להגדיר IP ידנית (נניח 192.168.100.2) לכרטיס רשת שמחובר אליו ורק אז אני יכול לגשת אליו.

אשמח לטיפ/עזרה,
תודה!

SysAdmin1

New member
לצורך זה שתוכל להגיע לכתובת IP מסויימת נדרשת לשם תקשורת IP..

לכרטיס רשת של רגל WAN שבנתב שלך בשלב זה לא קיימת כתובת IP מוגדרת כלל. נכון לעכשיו החיבור WAN שלך מתבצע כערוץ PPPoE בתוך ה Ethernet , כשמו הוא. לא יעזור להגדיר ניתוב סטטי למיקום שלא קיימת עליו קישוריות IP.
מה שאתה צריך לבצע, זה להגדיר על כרטיס רשת של רגל WAN את כתובת IP מהטווח הכתובות ( מתת רשת ) שקיים במודם. כך למשל זה נראה ב LEDE:

nocgod

New member
תודה רבה על התגובה!

מאחר וההתעסקות שלי ברשתות והגדרות דיי חלודה אני אחזור על מה שהבנתי:
להגדיר את ה mask (כרגע לדעתי 255.255.255.138) של ה subnet שלי שיכיל יותר IPים ממה שה dhcp מחלק בפועל.
לתת למודם IP שיוכל בתוך ה subnet אך לא בטווח ה dhcp

תודה!

SysAdmin1

New member
הכתובת IP שאתה צריך להגדיר זה לא על הרגל LAN של הנתב שלך...

הכתובת IP שאתה צריך להגדיר היא צריכה להיות לא על הרגל LAN של הנתב שלך ששם גם פועל שרות DHCP של הנתב, אלה על רגל WAN של הנתב שלך. רגל שמחוברת לאותו מודם שהוא גשר. הכתובת IP שאתה צריך להגדיר היא צריכה להיות לא מהתחום שבשימוש ב LAN שלך כמובן, אלה מהתחום שמשותף עם הכתובת IP שמשוייכת למודם. למשל לפני זה כתבת שכתובת IP של המודם היא 192.168.100.1, כך הכתובת שאתה צריך להקצות לרגל WAN של הנתב היא למשל 192.168.100.2 .
למשל כך נראה קובץ תצורה של נתב שמתאים לתקשורת עם מודם DSL של בזק בקונפיגורצייה דיפולטית שלו וניתוב עליו מהרשת הפנימית:

nocgod

New member
הסתדרתי! תודה!!!

בגדול אין לי שליטה כל כך בכתובת שמוגדרת על הרגל של ה WAN, אין לי רצון כרגע לצרוב DDWRT/OPENWRT על הנתב שלי (archer c9 v1) ולכן לא כל כך הצלחתי לעשות את מה שתיארת. (למרות שלאחרונה מאוד קוסם לי כדי להרים VPN)

איך בכל זאת עשיתי? העברתי את המודם ל 10.0.0.137 (כתובת מקורית שלו), בעוד הנתב מחלק כתובות על 10.0.0.0/25 (הוא עצמו 10.0.0.1)
הגדרתי static route בנתב עם destination network עם כתובת 10.0.0.136 כאשר הmask הוא 255.255.255.252 (10.0.0.136/30) והgateway היה ב IP של המודם...

(יש מצב לזה התכוונת ופשוט לא הבנתי אותך?)

למעלה