גישה מרחוק למצלמת IP

ציפורת80

New member
גישה מרחוק למצלמת IP

הזמנתי מצלמה מהרשת, "SRICAM IP CAMRA"
פעלתי לפי ההנחיות ואני מצליחה לראות תמונה כאשר המחשב מחובר לרשת הביתית (אותה הרשת אליה מחוברת המצלמה)
אבל עיקר השימוש של המצלמה עבורי הוא בחיבור מרחוק על מנת לראות מה קורה בבית כשאני לא נמצאת
יש איזה מדריך משתמש על מנת שאבין מה צריך לעשות על מנת שתהיה גישה מרחוק למצלמה?

הפנית פורטים, ports forward

הענין הזה מופיע די הרבה, גם כאן. רבים נתקלים בבעיה כמו שלך בגללו. כמובן שלא ידוע האם זו הבעיה אצלך, ואולי יש גם בעיות אחרות.

ציפורת80

New member
הפנתי פורטים

אני נתקלת בבעיה בשירותי הDDNS
אני מבינה (מצרפת צילום מסך) שהמצלמה שלי מאפשרת חיבור באמצעות שלושת השירותים בצילום...
כלומר אני לא יכולה להשתמש בno-ip החינמית..או שאני מפספסת משהו?

blzvi

Active member
אני לא הייתי משתמש באופציה זו

ראשית מצלמת ה IP יש לה כתובת קבועה ברשת הבייתית ? האם יש קיבוע לאותה כתובת ?
בראוטר את פותחת פורטים לאותה כתובת ,הפורט הספציפי מופיע בדוקומנטציה של המצלמה ,או במימשק ישיר למצלמה .
לגבי הפניית פורטים תוכל להעזר באתר הזה לפי דגם הראוטר שיש לך (מכיוון שלא טרחת לספר לנו אני מניח שתדעי לעשות זאת לבד)
לאחר שההגדרות בראוטר נכנסו לתוקף אז צפיה מרחוק נעשית לפי כתובת של אתר כדוגמת no-ip או duckdns או שרוכשים IP קבוע מספק האינטרנט.הצפיה היא באמצעות תוכנה שסיפק יצרן המצלמה .רצוי לא להשתמש במימשק דפדפן.

ציפורת80

New member
מנסה להבין..

במצלמה יש אפשרות של IP קבוע, אבל ממה שהבנתי מאחר והמצלמה מחוברת לראוטר הIP לא נשאר קבוע..
הראוטר הוא של D-LINK
&nbsp
אם אני רוצה להשתמש בשירות של no-ip לשם גישה מרחוק אני לא צריכה להזין את שם המשתמש והסיסמא בהגדרות המצלמה?
קיצר יצאתי כבר מבולבלת..אשמח להדרכה מקוצרת בעניין..

blzvi

Active member
כך

יש IP של הראוטר שמקבל אותו מספק השרות .אותו אפשר לשמור בשרת של no-ip או duckdns או דומה לו .
לגבי המצלמה מדובר ברשת הבייתית ,זה IP שמחולק ע"י הראוטר להתקנים השונים שהוא משרת .
ברשת זו צריך לקבע את ה IP של המצלמה למען נוכל להגדיר הפניית פורטים בראוטר .
שכן הפניית פורטים בראוטר מתייחסת להתקן ספציפי עם IP בייתי קבוע .
הפניית הפורטים בנתב D-LINK מבוצע במסך הבא לפי התמונה.

blzvi

Active member
זה החלק הקל ביותר

לגופו של ענין נכנסים לאתר whatismyip ברם זה חסר ערך כי זה עשוי להשתנות כל אימת שיש הפסקת חשמל או ניתוק בתיקשורת.
לצורכי בדיקה ניתן להשתמש בנתון מיידית .
הפתרון הנכון הוא :
יקר-לקנות IP קבוע מספר שרות האינטרנט
חינם-להשתמש בשרותי DNS של שרתים כדוגמת no-ip או duckdns שאני משתמש ומשרת אותי,הוא עובד תמיד בשורת המערכת.

ציפורת80

New member
עדיין נתקלת בבעיה

מנסה להתחבר לאחר בדיקה מהי כתובת הIP החיצונית ללא הצלחה
באמצעות no-ip אני מגיעה לדף הראשי של המצלמה (מצרפת תמונה), אבל בלחיצה על פתיחה בדפדפן מתקבלת שגיאה שהשרת דחה את החיבור
מה חסר לי בהגדרות?

blzvi

Active member
אני כבר ציינתי שזה לא בריא

להשתמש בדפדפן .וזאת מכיוון שדפדפן משתמש בהרחבות לצורך הצגת תכנים וחלק מהם פשוט נחסם על ידי הדפדפן מסיבות אבטחה.
האם את בודקת את זה במחשב שנמצא באותה רשת בייתית ,או ממחשב מרוחק .
אם ציינת no-ip את אמורה להיות במחשב שלא נמצא ברשת הבייתית .
ברשת הבייתית את פשוט מכניסה לשורת הכתובת של הדפדפן את ה IP הפנימי של המצלמה והשלב הבא היא לכניסה מאובטחת,שם משתמש וסיסמא . זו חייבת להיות הבדיקה הראשונה שמראה שהמצלמה עובדת.
כאשר עובדת ברשת הפנימית עוברים לבית אחר ובודקים ע"י no-ip
ושוב אציין ,יש יישום ולא דפדפן ,ראי בחוברת ובדיסק
ראי דוגמא אצלי

ציפורת80

New member
לגבי האפליקציה לפלאפון

בחוברת הפנו אותי להורדת היישום, אבל הדרך היחידה להתחבר למצלמה היא להיות על אותה רשת LAN
הבעיה היא שאין לי רשת אלחוטית בבית..
יש דרך אחרת?

blzvi

Active member
איך אין רשת אלחוטית?

המצלמה איך מחוברת? חיברת קווי?
מה היישום שאתה אמור להתקין בסלולרי .
אני חושב שממהרים יותר מדי ,אתה מקבל את המצלמה במסך המחשב?
יש לך לינק לחוברת?

ציפורת80

New member
הרשת האלחוטית מנותקת

המצלמה מחוברת קווי.
כל הבית מחובר ככה, האלחוטי מנותקת מתוך עיקרון.
מניחה שאוכל לחבר את הרשת על מנת לסנכרן את האפליקציה..אם אין בררה..
&nbsp
שם האפליקציה - APCamera
במחשב אני רואה ושולטת בסדר במצלמה, אבל רק כשאני מחוברת לרשת הקווית. אם אני מתנתקת ומתחברת באמצעות VPN סלולרי לא מצליחה להתחבר למצלמה..

blzvi

Active member
בסלולרי

פותחת את היישום > הוספת מצלמה > וסורקת את הברקוד בתחתית המצלמה
ראי

למעלה