גישה

dharmax

New member
גישה

יש לי רעיון לניסוי מחשבתי/רגשי. בואו ננסה לחשוב, שאנו מספיק מפותחים בשביל להסתכל על מקום עבודה כעל דבר זמני, שנועד פשוט לשרת אותנו מבחינות מסוימות, כמו למשל (ובעיקר) להכניס לנו כסף. ויש לנו יעדים מסוימים: למשל, לשפץ את הדירה, להגיע למצב בו אנו יכולים לחסוך מספיק בשביל, אנא ערף, לשלוח את הילדים לאוניברסיטה, או משהו כזה. ויש לנו גם תוכנית-אב, שבה אנו מתכננים להקצות בממוצע מינימום של זמן בשבוע להתפתחות האישית שלנו, תהה אשר תהה, וגם זה גמיש - אנו מתכננים להגיע למצב בו נגיע לפחות למינימום הזה, לא בהכרח בעתיד המאוד קרוב. מה התוצאה? התוצאה היא, שנוכל לקבל על עצמנו עבודות שקודם לא חשבנו עליהן, ולא נרגיש עם זה רע במיוחד. הכל זמני. העבודה איננה חיינו, אלא כלי לשרת משהו יותר מהותי. סתם, ניסוי מחשבתי... ברכות אום

קרני

New member
בהתחלה...

די התלהבתי, אבל אחר כך חשבתי על הסיפוק מהעבודה... אישית, אם אין לי את הסיפוק הזה מהדברים שאני עושה, אז אני לא מאושרת. כן, עבודה היא דבר שעוזר לנו להשיג מטרות בחיים, בעיקר כסף לפי מה שאתה אומר, אבל היא גם עוזרת לנו לממש את עצמנו (טוב, לפחות לאלו העובדים בעבודות שהם רוצים לעבוד בהם) ולהביע את עצמנו בסביבה אחרת, מבודדת יותר מחיק המשפחה והקרובים לנו. נקודת פתיחה מצויינת למצות פוטנציאל חבוי או רצון נסתר... מה דעתך?

dharmax

New member
דעתי

דעתי היא, שבאופן עקרוני את צודקת, כמובן. אבל רק באופן עקרוני. באופן מעשי, ישנו אלמנט מאוד מאוד חזק של פינוק, לדעתי, שנוצר עקב הכנסת רעיונות ניו-אייג´ים רבים בצורה אינטנסיבית ועקב צפייה ביותר מדי סרטים וסדרות אמריקניות. הפינוק הזה גדול במיוחד בעם ישראל אולי, אגב. כל אחד רוצה להיות בוס, ומעטים הם אלה שרוצים "ללכלכך את הידיים". ממציאים הרבה מאוד תירוצים לעצלות, לפינוק, לתאוותנות, וכותבים הרבה מאוד משפטים וספרים פופולאריים של תירוצים שכאלה. אגב, למרות שאהבתי את הספר, אני חושב שהמשפט שבחתימה שלך מופרך מיסודו. הוא משפט מקסים - בתור סלוגן למכירת הספר בו הוא מופיע. הוא מאוד לא תואם את המציאות, ובטח לא לפי התפיסה הבודהיסטית בה אני רואה את הדברים
ברכות אום

האיחוד שבתוכנו

למה להסתכל על עבודה רק כמייצרת הכנסה, זה לא נשמע לך קצת מקטין ומחליש, איך תספק צרכים נוספים ? הרעבה של צרכים אלה מאד מחלישה. אם חשוב לך להרחיב את טווח העבודות שרלווטיות עבורך ישנן דרכי חשיבה וניתוח אפקטיביות יותר. אתה מוזמן לתרגיל הגדרת יכולות וייחודיות שכתבתי הבוקר לצוקומוקו. זה מעצים הרבה יותר. העבודה אינה חיינו במובן שכדאי ליצור איזון עם היבטי חיים אחרים, אבל עבודה - וזאת הנקודה החשובה יכולה להיות אחד המגרשים הטובים ביותר לעבודת התפתחות אישית - רוחנית. לא לכל אחד. מספרים על הודי - יוגי אחד שעבד כמגולל סיגריות. עשה עבודת התפתחות גבוהה מאד ויום אחד הגיע להארה.אחרי שהגיע למצב התודעה החדש עבד כמגולל סיגריות. בבחינת מה זה משנה מה העבודה . . . כל עבודה יכולה להתבצע ברמות של מעורבות, מודעות, תרומה, איכות . . . מה נכון לך ? מה חשוב לך ? איזו צמיחה אישית אתה מחפש ? שבת שלום, אום. אמיר

dharmax

New member
במילים אחרות -

אתה מתנגד לביצוע התרגיל המחשבתי הזה. בסדר גמור. האם יש מישהו שכן רוצה לעשות את התרגיל?

למעלה