גישות תקשורת לילדים עם לקות - שמיעה

גישות תקשורת לילדים עם לקות - שמיעה

שלום.הנני סטודנטית לחינוך מיוחד.הייתי מעונינת לדעת כיצד הורה לילד לוק"ש ,מקבל את ההחלטה לפי איזו גישה תקשורתית ,ירכש בנו את השפה(שפת הסימנים,שפה מדוברת או שילוב של שניהם?)כיצד ההורה מקבל מידע על הגישה הנכונה עבור ילדו?והאם באמת קיימת בפני ההורה היכולת לבחור באיזו גישה ילמד בנו או שנאלץ להתאים את חינוך ילדו בהתאם לחינוך הניתן בסביבה?

קרן ט

New member
היי אנסה לעזור

תראי זה מאוד אישי וכל משפחה פועלת בדרך אחרת. האם גם ההורים לקויי שמיעה? כי אז זה משנה את התמונה. בדרך כלל הילדים מגיעים למיח"א ושם ההורים מקבלים הסברים ושם גם מתחילים ללמד את שפת הסימנים כדי ליצור תקשורת בסיסית עם הילד. אם הילד עובר ניתוח שתל אז משלבים גם שפה מדוברת. כיום פחות ופחות מדברים בשפת הסימנים בגלל שכיום רוב הילדים עוברים את הניתוח. אבל שוב, כל משפחה בוחרת את דרכה.

ספייק11

New member
שאלה -קבלת מידע לגבי הגישות תקשורת

היי.תודה רבה שענית לי על שאלתי.אם תוכל לעזור עוד,אשמח מאוד.מהו בדיוק מי"חא?שציינת .תוכלי לפרט מעט על התהליך בו מקבלים ההורים מידע על הגישות השונות?האם לדעתך יש להורה במצב כלכלי ממוצע את הכוח להשפיע ולהחילט באיזו שיטה חינוכית תקשורתית ירכש בנו את השפה? תתתווודדדההה רבה.

קרן ט

New member
היי

יש כאן המון שאלות על ליקויי שמיעה. כולכם מאותה הכיתה? http://michata.go.cet.ac.il/go/index.asp זה האתר של מי"חא ת"א. בחיפוש פשוט באינטרנט אפשר למצוא המון חומר. מהו התהליך קשה לי לומר.כל הורה שומע על הגישות ומחליט מה הכי מתאים לו. אם ההורים חרשים סביר מאוד שהילד ילמד את שפת הסימנים, אם ההורים שומעים אז סביר שהוא ילמד גם סימנים וגם שפה דבורה. היום הרבה ילדים עוברים בגיל צעיר את ניתוח השבלול... אז הם לא צריכים את שפת הסימנים. בקשר למצב הכלכלי. היום קשה כלכלית לכולם במדינה. בטח שאם למשפחה יש הרבה כסף היא יכולה להרשות לעצמה טיפולים שאחרים לא יוכלו כמו כל דבר במדינה. אבל בקשר לסוג התקשורת זה לא משנה זאת זכות של ההורים. יש היום קצבה מביטוח לאומי, הגנים של מי"חא (עד כמה שאני יודעת) בסובסדים.... אשמח לעזור

למעלה