גישת co-op

אסתר86

New member
גישת co-op ../images/Emo141.gif../images/Emo15.gif

אני מתלבטת אם לקחת קורס co-op. הייתי רוצה לשמוע ממרפאות בעיסוק בתחום הילדים שמשתמשות בגישה הזאת. היאם היו לכן הצלחה בטיפול לפי הגישה הזאת? עד כמה זה הועיל לכן בעבודה? האים הגישה מומלצת לילדים בגיל הרך עם בעיות שפה?

darya1

New member
עשיתי השנה את הקורס בירושלים

של ה-co-op. היה מעניין, בעיקר מבחינת החשיבה על אסטרטגיות תיווך קוגניטיביות בהן אני משתמשת בטיפול. מבחינת השיטה - היא ממש לא מתאימה, לדעתי לילדים צעירים, ובעיקר לא לליקויי שפה. אפילו התנסתי, לשם כתיבת העבודה, על ילד "רגיל" בן 5.6, והיה קשה מאד לדרוש ממנו לשלב חשיבה מילולית בעשייה ... אני לא יכולה לומר שמאד נתרמתי מהקורס הזה ...

מומלץ מומלץ ! חובה !

גישת הקו-או מסדרת לך בראש ונותנת לך את המושגים המבססים את העבודה הקוגניטיבת שאת עושה עם הילדים... היא ממוקדת , היא קצרת טווח ... והיא מצליחה... כשהיא מתאימה. גישת הקו אפ היא עוד כלי הכרחי בארגז הכילים שלך... היא הדרך המתאימה ביותר לחלק גדול מהקשיים האקזקוטיביים ... הגישה נחקרה ויעילותה הוכחה על DCD . מחקרים מראים גם שיש הכרח לשלב גישות טופ דאון בטיפול. אני בעד ... מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדד

לגבי שפה ...

שיפול בטיפול קוגניטיבי ... ובתוכו הקו אופ... מחייב ... כישורי שפה המאפשרים תקשורת, הבנת הוראות, הבעה מילולית...יכולת למידה. אני מאמינה שאפשר להקנות אסטרטגיות גם ללא מילים .. אפילו בחיקוי אגב אשמח לעזור... להסביר עוד יש לי מלא זמן עכשיו

שירהד1

Member
מנהל
איפה לומדים את הגישה הזו?

יש לעניין זה אתר באינטרנט? לא הצלחתי למצוא.

femmie

New member
לומדים

סליחה, שכחתי להוסיף, בידיעון החדש של אונ. העברית, ריפוי בעיסוק יש קורס של 28 שעות, רובם באוקטובר. הקורס בשיתוף עם ביה"ח אלין.

אסתר86

New member
תודה להתייחסות!../images/Emo140.gif

עדיין לא הבנתי אם השיטה מתאימה לילדים בגיל הרך עם בעיות שפה. נראה לי לפי מה שכתבתן שהשיטה מתאימה רק לילדים עם יכולת שפה גבוהה. קלטתי נכון? ידוע לכן על הקורס בין התפתחות להשתתפות בגיל הרך של ורדית קינדלר וערפה פוקס-בר?

למעלה