ג'י סיטי מפרסמת Q2

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך

Reem88

Well-known member
ג'י סיטי מציבה יעדים: ההון העצמי יצמח ל-8.5 מיליארד שקל עד 2028

מצגת למשקיעים-ספטמבר 2024​

Reem88

Well-known member
חיים כצמן עובר מהגנה להתקפה - "אחרי שבע שנים קשות, הרוח לפנים מתהפכת לרוח גבית"

כלומר, כשאתה מסתכל על החוב שלכם - אתה לא רואה בעיה לשרת אותו בטווח של השלוש שנים הקרובות?

״אתה צודק. בוודאי״

כצמן עושה הרבה PR :)

נערך לאחרונה ב:

1MOSHE7

New member
היי
לפי מה שאני מבין מציעים:
1.21 יחידות בסדרה החדשה כ״א עם 4% ריבות צמוד בדיוק כמו סידרה י״ב על כל 1 יחידות יב
כרגע הסדרה י״ב עומדת על שער 117.66
הפרש של 3.34 אג׳ בתמורה להארכת מיוני 2027 למרץ2031

השאלה האם זה באמת שווה וכמובן שיהיה גם אירוע מס מההמרה

מה דעתכם לאור כל הנ״ל ההמרה כדאית או כדי להשאר בסדרה י״ב

dw

Well-known member
מנהל
היי
לפי מה שאני מבין מציעים:
1.21 יחידות בסדרה החדשה כ״א עם 4% ריבות צמוד בדיוק כמו סידרה י״ב על כל 1 יחידות יב
כרגע הסדרה י״ב עומדת על שער 117.66
הפרש של 3.34 אג׳ בתמורה להארכת מיוני 2027 למרץ2031

השאלה האם זה באמת שווה וכמובן שיהיה גם אירוע מס מההמרה

מה דעתכם לאור כל הנ״ל ההמרה כדאית או כדי להשאר בסדרה י״ב
בגלל שמקבלים 1.2 יחידות על כל יחידה אז זה כאילו שהריבית שמקבלים בסידרה החדשה גבוהה יותר, שזה נחמד, ובנוסף מקבלים איזשהו שעבוד (חלש).
מצד שני מבקשים מאיתנו להאריך את המחמ + לפנק את סמוטריץ' (אירוע מס), כשהשנה עם הרווחים זה פחות מתאים לי. אני בחודשים אלה פועל כדי לבצע קיזוזי מס, ופה, למי שנכנס כמונו כשהאגח היה אגח זבל, יש רווח נאה, שפחות בוער לי להתחלק בו עם סמוטריץ'.

שאלה טובה. מתלבט.

1MOSHE7

New member
כן זאת בדיוק הנקודה ההמרה תגרום לאירוע מס.
ההמרה ביחס של 1.21 כאשר כרגע יב עומד על 117.66 לא מאוד משמעותית
רק רציתי לוודא שאני לא מפספס משהו.

אולי יציעו בהמשך הצעה טובה יותר בתקווה שתהייה הענות נמוכה
ובכל זאת עדיין משהו גורם לי להתלבט כי גם הערכת המחמ זה לא כזה רע מה איכפת לי לקבל 4% צמוד מדד לתקופה ארוכה יותר. דילמה

• Like
Reactions: dw

270552

Active member
שימו לב שרוב האגחים הארוכות של גי סיטי בתשואה גבוהה מ 4% כך שלא מבין למה להמיר אפשר להחליף בשוק

1MOSHE7

New member
שימו לב שרוב האגחים הארוכות של גי סיטי בתשואה גבוהה מ 4% כך שלא מבין למה להמיר אפשר להחליף בשוק
השאלה שכל משקיע צריך לשאול את עצמו תמיד
היכן הוא מקבל יותר ערך כספי על ההשקעה שלו כמובן בשיקלול של סיכונים וכו׳
כאן הדילמה שלי היא האם להישאר באגח יב או להסכים להמרה לאגח כא בעצם מהו הצעד היותר כלכלי

משקיע88

Well-known member
האימפריה של חיים כצמן היא אחת הפירמידות הבודדות שנותרו בבורסה של תל אביב. יש בה היום שני שלבי שליטה, קבוצת נורסטאר שבה שולט כצמן באמצעות החזקות והסכמי הצבעה של 27.3% מהמניות, בשווי שוק של כ 193 מיליון ש"ח מתוכם כצמן ומשפחתו שווים כ 100 מיליון ש"ח. באמצעות החזקה של כ 50% נורסטאר שולטת בג'י סיטי ששווה בשוק 2.48 מיליארד ש"ח. בקיצור, עם 100 מיליון ש"ח במניות נורסטאר כצמן שולט בחברה ששווה פי 25. מזכיר למישהו את נוחי דנקנר? לא ממש מפתיע שההזדמנות קרצה לברק רוזן ואסי טוכמאייר שרכשו באמצעות ישראל קנדה שבשליטתם כ 14.3% ממניות נורסטאר. למעשה הם מחזיקים יותר ממשפחת כצמן אך יש לו הסכמי הצבעה עם מחזיקים נוספים, כאמור 27.3% ממניות נורסטאר. כמנהל, כצמן הרשים מאוד את השכירה שלו כליפה, אך היא כנראה צעירה מלזכור כמה אנקדוטות מהעבר שבהן כצמן נקלע למצב קשה בשל פזיזות, תחושת כוח ויוהרה. זכור לי ניסיונו הכושל להשתלט על קבוצת מילס הקנדית ב 2007, אבל זכורות במיוחד ההרפתקאות שלו עם חברת אורמת תעשיות ועם אורי דורי. בסיפורי אורמת הוא נכנס לניסיון השתלטות עוינת מול משפחת ברוניצקי על חברת תחנות כוח גיאותרמיות. הניסיון נכשל, הוא גרם הפסד גדול לשני הצדדים וזכיה בפייס לקרן פימי שקנתה את אורמת. הכישלון לא ריפה את ידיו של כצמן, המסכן כזכור בעיקר כספי ציבור, והוא הסתבך בשותפות ורכישה אגרסיבית של החברה הקבלנית א. דורי במכרז במבי. החברה התגלתה ככושלת במיוחד. כצמן באמצעות גזית השקיע בה כמיליארד ש"ח ונאלץ למכור את מניותיה לעמוס לוזון בתמורה ל 10 מיליון ש"ח. ככה זה כשמשחקים בכספים של אחרים. המוסדיים לא למדו עם מי יש להם עסק, ודור מנהלים ומנהלות חדשים מצליחים להמשיך ולגייס כסף ציבורי לקבוצה. בהצלחה, כליפה.

dw

Well-known member
מנהל
הצעת החלפת יב' ב-כא' זכתה להצלחה, בערך פי 3 מהכמות המוצעת, כך שכל ניצע יקבל בערך שליש מהצעתו.
ג'י סיטי - תוצאות הצעת רכש חליפין,החלפת אגח יב באג"ח כא | מאיה – הבורסה

גם אני נעניתי, למרות שזו לא איזושהי בוננזה, אבל לא מפריע לי להמשיך להחזיק אגחים צמודים שלהם לעוד כמה שנים.
החיסרון העיקרי לטעמי זה אירוע הקדמת המס.

למעלה