גלגול נשמות - משמעות החיים - ומוות

שרידן

New member
גלגול נשמות - משמעות החיים - ומוות

כמעט בכל הזרמים האמונתיים באל אחד או באלים הרבה, קיים גם המושג גילגול נשמות. הרעיון למיטב הבנתי הוא: שכאשר הגוף חוזר למקורתיו האדמה,האנרגיה המחייה אותו הנקראת נשמה (יש מכנים אותה גם spirit)חוזרת למקורות שלה. כשם שבגוף יש מערכות שונות העובדות בסינכרוניות אחת עם עצמה ואחת עם האחרת כדי לאפשר לכלל המערכות להתקיים ולקיים את צרכי הגוף דרך אחזקה מונעת וגדילה, באופן דומה ישנן מערכות בנשמה (המעטפת המתכללת את המערך האנרגתי השרוי בגוף) ומאפשרת לו חיים בעלי משמעות כגון קשת האיכויות הקשורות לביטויי האינטליגנציה השכלית, קשת הרגשות השונים וכו'. כולנו נוכחנו שכאשר הגוף מתחלה גם במערכת הנפשית הנפשית חל שיבוש באיזון, מצבי חרדה, פחד, חולשה רגשית, כושר ירוד בניתוח מערכות ויחסים לוגיים, שיפוט ירוד וכו' המוכיחים כי קיים קשר הדוק בין שתי המערכות הגוף והנפש. יחד עם זאת כאשר ישנים אנו ומרבית הפעולות הפיזיות שלנו במנוחה הזוכר חלומותיו יכול להעיד על מציאות חדשה אשר נשמתו חובה בזמן השינה, יש כאלו המסוגלים לתפקד תוך כדי זכירה עצמית כי גופם שקוע בשינה במיטה, במקביל. הנראה לכם כי עולם זה אשר הנשמה חווה דרכו חוויות מעבר למיגבלות הגוף הינו אשליה של חומריים כימיים הנוצרים במוח? ע"פ הספר היקום ההולוגרפי- מייקל טלבוט - בהוצאת מרקם, אנשים כמו רוברט מונרו למדו והתנסו במסעות אל מעבר למימדי ומרחבי הזמן המוכרים לנו הכלואים בגוף הפיזי ומכאן שלא ייתכן כי המראות הינם הזיות שהומצאו ע"י ההחומרים הכימיים במוח. אם דובר קודם לכן על משמעות החיים ועל שאלת השאלות למה נולדנו אם בסופו של דבר ממילא נמות? יכול אני רק לשער כי החיים בתוך הגוף הפיזי הינו רק שלב אחד בסולם השלבים הרבים של ההתפתחות הכושריים הרוחיים של הנשמה, אשר בוחרת את דרכיה בעימות ואימות הפוטנציאל שלה תוך התנסות אישית בחוויות הארציות ע"פ תורתו של דרווין היצור האנושי הינו תוצאה של התפתחות הדרגתית מהחי הראשון עלי אדמה ועד היותנו אנו. ומה עם התפתחות הרוח האנושית? אם חומר עשוי מאנרגיה דחוסה המורכבת מאטומים, קוארקים וכו'. מהי אותה אנרגייה בעלת אינטליגציה שכלית ורגשית המאפשרת ביטוי כה רחב של הביטוי האנושי? מהו המקור לאנרגיה זו? הייתכן שכולנו בנשמתנו ניצוצות של אותה אנרגיה אשר מנסה באופן אינדיבידואלי בהכירה את הפוטנציאל הגלום בתוכה, לחזור לקורה אולם באופן מודע? ואם אכן קיים מקור מודע שכזה של אנרגיה טהורה ומושלמת מדוע בחר/ה מקור זה לפצל עצמו? למרות השוני הפיזיולוגי בין האנשים בכל רחבי העולם קיימים מספר מכנים משותפים לגזע האנושי,מכנים משותפים מחזקים את תחושת הערך של האדם כמקור קטן של אינטליגינציה שכלית ורגשית אשר יכולה באמצעות בחירה חופשית לחיות בהרמוניה או בכאוס עד סיום תקופת חייה. הטבע הינו מכני - וגם בנו הטבע השריש את שורשיו אולם כבעלי כושר בחירה - מוגבל אומנם - יכולים אנו להבחין כי תמיד קיימת אפשרות של התפתחות אל מעבר למצב העכשווי. ההייתכן כי שלב הסבל בחיינו מיועד כדי לזעזע אותנו באופן מספק כדי לגרום לנו לצאת מהמיכניות של הטבע (מצב של שינה תמידי)ולעודד אותנו להתחבר להווה ולהתעורר? ההייתכן כי המוות הינו בעצם עוד זעזוע אחד במכלול הזעזועים שאנו בוחרים לחוות כדי להגיע למצב של חשבון נפש ומנוחה לקראת שלב התפתחות נוסף גבוהה יותר מהמצב אותו השארנו מאחור. הזחל נכנס לתוך מעטפת והופך לגולם. באופן מטאפורי ניתן לומר כי הזחל מת ובהיתו מת הוא עובר התמרה (טרנספורמציה) ואחר כך הוא בוקע בתו פרפר לאוויר העולם. כך שבסיום החיים יש מוות שהינו דלת הנפתחת לעבר חיים חדשים במדרגה אחת גבוהה יותר בסולם ההתפתחות של הטבע. כך גם האדם: נשמתו האנרגית נכנסת לתוך העובר ברחם,גוף העובר הינו הגולם (חומר הגלם). ביציאת העובר מרחם אימו דומה הדבר למוות קטן שבו העובר מתנתק מהעולם שהזין אותו באופן מוחלט תוך מתן האמצעים הראשוניים לתחילת חייו לעבר עולם חדש שעתה צריך הוא באמצעים הקיימים בידיו לקיים עצמו. ומוות מהו? אם לא מעבר נסף לעבר חיים ברמת התפתחות גבוהה יותר אשר מעולמה נזונה הנשמה ואוגרת לה את האמצעיים הנדרשים לה כדי לאגור כוחות לסיבוב לימוד והתנסות חדשה בלידה מחודשת בגוף חדש. אודה להתייחסותכם לנושאים שהעלתי . בברכה שרידן

תגובה - שאלה

מה ההבדל בין: א. יש גלגול נשמות. הנשמה שלי הייתה קודם לכן בגוף אחר. אבל אני אינני זוכר דבר על כך, וגם לא האחרים. אף אדם בתבל אינו זוכר דבר על גלגוליו הקודמים, ואינו יכול להעיד על גלגולי נשמתם של אחרים. ב. אין דבר כזה "גלגול נשמות". האם שאלתי ברורה?

lordjek

New member
לדעתי

ההבדל הוא ש א. משפיעעל החיים שלך, ואילו ב. לא

Lu Tze

New member
אין הבדל, אבל א' הוא לא גילגול

נשמות. (לפחות לא לפי הבודהיזם, אני לא יודע בקשר לדתות אחרות). אדם מסוגל לזכור את החיים הקודמים שלו, רק שזה "מודחק" במקום כלשהו במח שלו הוא רק צריך להגיע לשם. ודבר שני (שוב, לפי הבודהיזם), מכיוון שכל יצור חי עושה גילגול נשמות, אתה תיזהר לא לפגוע ביצורים חיים אחרים, מכיוון שאתה חש אליהם קירבה כמו אל בני אדם אחרים (כי הנשמה היא דומה אצל בע"ח, צמחים ובני אדם).

שרידן

New member
גרמת לי להרים גבה....

לא ממש אבל.... אנסה להתייחס ברמת הקטעים אשר כן הבנתי. א.יש גילגול נשמות - עובדה שקיימים אנשים שכן זוכרים את הגלגול הקודם שלהם פגשתי הרבה כאלה שסיפרו לי את סיפורם האישי. בעדה הדרוזית נושא גלגול הנשמות הוא אחד מעמודי התווך של העם המופלא הזה. ממליץ לך לשאלות דרוזים לגבי הנושא ותופתע. ב. תודה למי שאתה מאמין בו שאתה לא זוכר את גילגוליך הרבים. המכיר אתה את סידרת סרטי הקולנוע "איש הנצח" אומנם הסרט הוא "מדע בדיוני" אבל בנושא אחד הוא כן נוגע לעניני עובדת המעבר בין הקשיים של החיים הטראומות ושיטות הסבל והמיתות השונות שעוברים יקיריו של גיבור הסרט אשר לא רק שלא מזדקן אלא הוא חי כדי לראות ולחוות איך יקיריו מתים לפניו. השיכחה היא מתנה והזמן עוזר לרפא את פצעי הנפש , הבטוח אתה כי יכול היית להשאר שפוי ולו שעה אחת אם היית זוכר את כל החוויות הקשות שנפשך חוותה במהלך כל השיעורים שלך עלי אדמות עד עתה? אני בספק רב. עובדה וסליחה מראש אם אני טועה, אינך מסוגל לזכור כל ואני מדגיש כל מה שעבר עליך מאז שנולדת כל הצער, כל התסכול, כל הכאב הרגשי וזאת לטובה. כדי להמשיך לשרוד וטוב יותר לחיות עליך שלא לזכור. ולגבי שאלתך השניה. ואדייק בדבר שאלתך: א.מה הבדל בין א. "יש גלגול נשמות" ו-"אין דבר כזה גלגול נשמות" הזי תשובתי היא. מכיוון שידוע לי בוודאות כי גלגול נשמות קיים אז ההבדל בין שני המשפטים הוא המשפט הפרדוקסלי "אין דבר כזה".

L7

New member
גילגול נשמות- אשלייה רומנטית

אין דבר כזה הניקרא נשמה. אל תבזה את הכימיה המופלאה היוצרת את התודעה והשכל האנושי. גילגול הנשמות היא עוד שיטה אנושית מקובלת להתמודד עם מוות ולקוות להמשכיות וחיי נצח. יש הרבה הגיון פסיכולוגי בהמצאת המעשייה החביבה הזו.

קראתי אגדות-עם וייטנמיות.

סגנון מדהים! בהתחלה הכל ריאליסטי לחלוטין, בלי ניסים, בלי מכשפות ושדים, עד שבשלב מסויים האדם מת ונשמתו עוברת בחופשיות, בלי מצמוץ עפעף של המסַפֵּר, לאיזשהו בעל-חי או צמח, ואז הסיפור נמשך באותו סגנון ריאליסטי, עד הגלגול הבא.

תום30

New member
מדוע אתה חושב כי..

אתה נעלה יותר מיבחוש? (בחינת "נשמה"). התאוריות הללו הן באמת יפות מאוד ולדעתי מקורן פשוט...באי השלמה על עליבות הקיום שלנו כעוד זן שזו רק שאלה זמן עד שהוא ייכחד. אנו נוטים להסביר דברים ולהתלות על הסברים מטפיזיים כאלה ואחרים , הבעיה היא...כשאנשים מנסים לשלב תאוריות מדעיות אל תוך התאוריות הדמיוניות שהם פרי הכרתם המסרבת להכיר באפסיותה. לא הבנתי מה עניין דרווין לכאן...דרווין דיבר על החי ולא על מונחים ומושגים של "מעבר לחי". כל מה שכתבת לגבי האנושות נכון גם לכל הכלבים בעולם, היתושים בעולם הזאבים בעולם וכו', אנחנו שייכים למשפחה בני האדם אשר כל ה"מכנים המשותפים" אותם "מצאת" בין האנשים נכון לגבי כל תת משפחה בחיי הטבע. לגבי השאלות שהצגת על ההכרה האנושית הן לדעתי במקום וחלקן נחקרות וחלקן לדעתי יישארו אולי ללא מענה. אולם לא בכל מקום שעדיין אין תשובה או לא תתכן אפשרות של תשובה אזי הפעול היוצא המחויב הוא - תשובה מטפיזית. אולי כדאי לנו להכיר גם במגבלות המוח במקום לנסות למצוא לו עולמות שונים בהם הוא "מושלם". הנשמה אינה חווה בשינה, אלא המוח חווה וניתן לראות מתי באמצעות מכשיר E.E.G. פשוט, קצת קשה לי עם המונח נשמה היות והוא לא מוגדר פרטנית. והשאלה שלך : . הנראה לכם כי עולם זה אשר הנשמה חווה דרכו חוויות מעבר למיגבלות הגוף הינו אשליה של חומריים כימיים הנוצרים במוח? - לדעתי לא במקום, היות ואת התהליכים בשעת שינה אנו מסוגלים לראות מדעית והם מתרחשים במוח- לומר שהם מהווים טקטיקת הסתתרות לפעילויות של הנשמה זו תאוריה יפה מאוד...אבל מבחינה מדעית היא שוות ערך לתאוריה כזו: התהליכים אותם אנו עוברים בשינה מבחינה נוירופיסליוגית הם למעשה מנגנון פיצוי של התת הכרה על כל החסכים היומיים בהם נתקלנו. או תאוריה אחרת אשר שווה לה מבחינה לוגית- התהליכים הללו מתארים את ביקוריה של סבתא שלי ז"ל בנבכי נפשי ומהווים החצנה של געגועי אליה. ואני באמת לא ציני זה פשוט שווה ערך לוגי למה שאתה כתבת. מהי הנשמה? ההכרה? המחשבה? הרגש? האנרגיה האחראית על כל אלה ?. כמצבי קיצון רגשיים תפקוד הגוף יורד - האיזון עליו אתה מצביע הוא דבר כימי הניתן לתיאור ולכימות. האם זה אומר כי ישנה נשמה? לדעתי לא. האם זה אומר כי איננו יודעים עדיין להסביר באופן מדויק את הקשר בין הכרה לפיזיות-כן. אבל שוב..המרחק מכאן ועד לתשובות מטפיזיות-רב. יכול להיות שאני ממש בור ועם הארץ...אבל טרם מצאתי תאוריה מטפיזית כלשהיא (ויצא לי להכיר כמה..) אשר עושה שימוש במונחים (פסאודו) מדעיים ("אנרגיה מושלמת"\"דרווין" והדוגמאות רבות רבות רבות כמספר התאוריות ה"רוחניות" באשר הן...)כדי להצדיק את עצמה. כמו כן טרם יצא לי להכיר תאוריה שכזו אשר אינה מסרסת לגמרי את התאוריה או מיקבץ התאוריות המדעיות עליהן היא נשענת. התאוריות שהצגת יפות מאוד וחלקן אפילו נחמדות וקורצות...הבעייתיות שאני רואה היא פשוטה- הן אינן נשענות על שום דבר לוגי או מדעי. אתהמניח כי הנשמה נצחית (ולא נכנס לדיון מהי נשמה,מהותה וכו'). אתה ממשיך בהנחה כי הנשמה עוברת הלאה ומשם מניח גלגול נשמות, אגירת כוחות וכו'. אין לי בעיה עם הנחות הן לב ליבו של המדע, אך היכן למען השם הביסוס הלוגי\מדעי שלהן? ולגבי המוות- המוות הוא סוף החיים. כל הטוען להתחלה חדשה וכו' עליו מוטלת חובת ההוכחה\שכנוע. הוכח במחקרים מדעיים כי אותה מנהרה וכו' מתגלת גם לטייסים הנמצאים בלחצי ג'י גבוהים-משמע כהמוח נמצא במצוקה (קל וחומר על סף מוות) ה"מנהרה"\"האור הבוהק" מתגלים, את השלבים הבאים כמו פגישת בני משפחה וכו' ניתן להסביר בלא מעט צורות בצורה מרומזת אומר כי : כל אחד\ת שעבר מוות קליני וחזר עם סיפור כזה שמע במשך חייו את סיפורי המנהרות וכו' אגב- מה תגיד על העובדה המדעית כי רוב רובם של אלה שחוו מוות קליני חוזרים ללא סיפורים?? אפליה במנהרה? פרוטקציה על רקע רוחני אצל אלוהים?

שרידן

New member
הוכחות לוגיות לקיומה של הנשמה

תום 30 האם קראת את 2 ספריו של ד"ר משה קרוי: א."הוכחות לוגיות בדבר קיומה של הנשמה" - בהוצאת מציאות? וספר ההעיון והמעשה הממשיך את הספר הרשום לעיל ב."מעבר ליש ולאין - הרציונליות שבמיסטיקה" - בהוצאת רשפים. באם כן: מעוניין מאוד לקבל את חוות דעתך לתאורייה המגובשת. מעוניין לא פחות לקבל התרשמותך מחוויות שחווית בזמן ישום התאוריה על עצמך. כמו כן: מה דעתך על ספריו של רוברט א. מונרו שאחד מהם תורגם לעברית "המסע אל קצה היש" בהוצאת מרקם. ובאם לא, התוכל לקראם ולהביע דעתך?

תום30

New member
שרידן יקירי ...

נו אני חוזר מטיול שבת(הפעם לצערי קצר) עם האופנוע וזה מה שמחכה לי?
קראתי את 2 ספרים אלה. אודה ולא אבוש כי קראתי אותם בבחינת "דע את האויב" כשאויב כמובן זו רק מטאפורה. התאוריה שאתה טוען שהיא מבוססת כלל וכלל אינה כזו ומעולם לא היתה כזו. ותסלח אם לי אם אני לא מתרשם מהתואר ד"ר שאדון מוישה קרוי נושא , אני לא חוסך את ביקורת תבונתי גם מהוגים\מדענים אתאיסטים בנוגע לתאוריות שלהם אשר אינם נקראות\נשמעות לי הגיוניות. כזה אני. כעת לעניין : בחרת בספר די בעייתי ל"הוכחת" קיומה של הנשמה. היות והוא פשוט...לא מוכיח אותה. ספריו של קרוי (המבוססים על הדת הסיינטולוגית שאביה מולידה הוא סופר המדע בדיוני ל. רון האברד) מניחים כי היסוד לאדם הוא "נשמה נצחית" אך שוב כאמור לא מוכיחים את ההנחה. מהנחה זו הוא יוצא לשלל תאוריות שאכן הגיוניות באם ההנחה נכונה. הוא טוען לקיומם של "יישויות עילאיות נצחיות כל יכולות"וכו'. מבלי להכנס לטמטום הזוהר כאור יקרות מכל פינותיה של ה"סיינטולוגיה" היות וזו הדת הכי לא רציונלית\לוגית שאי פעם היתה לנו תחת הכדור. אומר רק כך- ספרים אלה אינם מוכיחים דבר-לא לוגית ולא מדעית. יתירה מזאת...ידוע כי אדון מוישה קרוי לאחר שהתייאש את הסיינטולוגיה נטש אותה לקראת מחוזות מסטיים אחרים, הוא נטשה בתואנות\מענות מאוד...איך לומר..."הגיוניים" כגון : "כח הנשמות התטאניות" (ולמי שלא יודע הבארד נטל את המונח תטאן בספרו שנחשב לתנ"ך של הסיינטולוגיה מהמיתולוגיה היוונית שם היו הטיטאנים שהיו ראשית הכל וכו') או טיעון אחר "הגיוני" של קרוי שגרם לו לנטישת הדת הזו אשר בהשראתה כתב את הספרים אליהם הפנת אותי הוא: אין זה "הגיוני" כי לנשמה תהיינה רק מספר דרכי התעלות מצומצם כפי שהסיינטולוגיה טוענת. מופלא, לא? ברור שלאחר מכן מושיה הלך לחפש תשובות אצל "לוגיסטיים" ידועים אחרים כגון תורות מזרחיות והשתכנות במקדשים של אנשים שקיים ספק חמור בשפיות דעתם שלא לומר טיעוניהם העצמיים והדתיים כאחד. כל זה כתבתי מבלי להכנס לדמותו של מוישה קרוי שהיא ללא ספק מורכבת, השינויים\ליהטוטים בעמדותיו מידי כמה שנים ופחדיו הידועים לאחר שראה כי תורתו לא היכתה גלים כמצופה והפך לפראנואיד הרואה קונספירציות נגדו בכל מקום- אולי מבטאים משהו ששיך לפורום פסיכולוגיה\פסיכיאטריה. אני מבקש כי סליחתך מראש....אבל הספר השלישי אליו הפנת אותי של האדון מייקל טלבוט (ואני מניח כי כתבת רוברט מונרו בטעות..) הטוען ל"יקומים הולוגרפיים" (עוד מונח המסרסר מילים מדעיות בתוך תאוריות מסטיות כדי לייחצ"ן אותן טוב יותר) פשוט אינו שווה תגובה, וכדי לא להיקרא\להשמע מתחמק אני אומר שכל טענותי דלעיל לגבי מוישה קרוי נכונות גם כאן ועוד הרבה יותר, משום שהוא ממציא מונחים "פיזקליים" וכו' פור גוד סייק.... . זה מזכיר לי כי פעם נכחתי בערב "רוחני" אצל ידידה שם שמעתי תאוריה כי הספר עליסה בארץ הפלאות "טומן בחובו את צפונות הזדככות הנפש". הבחור (מונרו) צריך טיפול פסיכולוגי רציני..משהו ברמה וינאית. יאללה שב"ש.

תום30

New member
שרידן יקירי..זו ההודעה המקורית

לא יודע מה קורה כאן לפורום... נו אני חוזר מטיול שבת(הפעם לצערי קצר) עם האופנוע וזה מה שמחכה לי?
קראתי את 2 ספרים אלה. אודה ולא אבוש כי קראתי אותם בבחינת "דע את האויב" כשאויב כמובן זו רק מטאפורה. התאוריה שאתה טוען שהיא מבוססת כלל וכלל אינה כזו ומעולם לא היתה כזו. ותסלח אם לי אם אני לא מתרשם מהתואר ד"ר שאדון מוישה קרוי נושא , אני לא חוסך את ביקורת תבונתי גם מהוגים\מדענים אתאיסטים בנוגע לתאוריות שלהם אשר אינם נקראות\נשמעות לי הגיוניות. כזה אני. כעת לעניין : בחרת בספר די בעייתי ל"הוכחת" קיומה של הנשמה. היות והוא פשוט...לא מוכיח אותה. ספריו של קרוי (המבוססים על הדת הסיינטולוגית שאביה מולידה הוא סופר המדע בדיוני ל. רון האברד) מניחים כי היסוד לאדם הוא "נשמה נצחית" אך שוב כאמור לא מוכיחים את ההנחה. מהנחה זו הוא יוצא לשלל תאוריות שאכן הגיוניות באם ההנחה נכונה. הוא טוען לקיומם של "יישויות עילאיות נצחיות כל יכולות"וכו'. מבלי להכנס לטמטום הזוהר כאור יקרות מכל פינותיה של ה"סיינטולוגיה"(ובל נשכח כי קרוי הכריז על עצמו ככהן הגדול של דת זו) היות וזו הדת הכי לא רציונלית\לוגית שאי פעם היתה לנו תחת הכדור. אומר רק כך- ספרים אלה אינם מוכיחים דבר-לא לוגית ולא מדעית. יתירה מזאת...ידוע כי אדון מוישה קרוי לאחר שהתייאש את הסיינטולוגיה נטש אותה לקראת מחוזות מסטיים אחרים, הוא נטשה בתואנות\מענות מאוד...איך לומר..."הגיוניים" כגון : "כח הנשמות התטאניות" (ולמי שלא יודע הבארד נטל את המונח תטאן בספרו שנחשב לתנ"ך של הסיינטולוגיה מהמיתולוגיה היוונית שם היו הטיטאנים שהיו ראשית הכל וכו') או טיעון אחר "הגיוני" של קרוי שגרם לו לנטישת הדת הזו אשר בהשראתה כתב את הספרים אליהם הפנת אותי הוא: אין זה "הגיוני" כי לנשמה תהיינה רק מספר דרכי התעלות מצומצם כפי שהסיינטולוגיה טוענת. "מופלא", לא? ברור שלאחר מכן מושיה הלך לחפש תשובות אצל "לוגיסטיים" ידועים אחרים כגון תורות מזרחיות והשתכנות במקדשים של אנשים שקיים ספק חמור בשפיות דעתם שלא לומר טיעוניהם העצמיים והדתיים כאחד. כל זה כתבתי מבלי להכנס לדמותו של מוישה קרוי שהיא ללא ספק מורכבת, השינויים\ליהטוטים בעמדותיו מידי כמה שנים ופחדיו הידועים לאחר שראה כי תורתו לא היכתה גלים כמצופה והפך לפראנואיד הרואה קונספירציות נגדו בכל מקום- אולי מבטאים משהו ששיך לפורום פסיכולוגיה\פסיכיאטריה. אני מבקש כי סליחתך מראש....אבל הספר השלישי אליו הפנת אותי של האדון מייקל טלבוט (ואני מניח כי כתבת רוברט מונרו בטעות..) הטוען ל"יקומים הולוגרפיים" (עוד מונח המסרסר מילים מדעיות בתוך תאוריות מסטיות כדי לייחצ"ן אותן טוב יותר) פשוט אינו שווה תגובה, וכדי לא להיקרא\להשמע מתחמק אני אומר שכל טענותי דלעיל לגבי מוישה קרוי נכונות גם כאן ועוד הרבה יותר, משום שהוא ממציא מונחים "פיזקליים" וכו' פור גוד סייק.... . זה מזכיר לי כי פעם נכחתי בערב "רוחני" אצל ידידה שם שמעתי תאוריה כי הספר עליסה בארץ הפלאות "טומן בחובו את צפונות הזדככות הנפש". הבחור (מונרו) צריך טיפול פסיכולוגי רציני..משהו ברמה וינאית. יאללה שב"ש.

L7

New member
ד"רקרוי התנגד נחרצות לקיום ד"ר קרוי

והתאבד כמדומני. ספרו הראשון היה דווקא "החיים לפי השכל" בהשראת איין ראנד - חסרת נשמה ידועה.

תום30

New member
אין צורך ב"דווקא" ../images/Emo13.gif

היות והתכוונתי במילה "ספריו" לספרים ששרידן המליץ. אגב...אין ספק שהוא היה יכול להיות הוגה מבריק. אבל....נפלאות פלאי הברגים בקופסא...לך תבין.

למעלה