גלגול נשמות

• פותח הנושא bogz
  • פורסם בתאריך

bogz

New member
גלגול נשמות

השערה קטנה בקשר לנושא. אם באמת אחרי שאנחנו מתים אנו נולדים מחדש, האם אנחנו זוכרים את החיים הקודמים שלנו? אם לא, אז מה הטעם בגלגול נשמות שכן אדם שאינו זוכר בעצם לא קיים, מה שאומר שאדם חדש לגמרי נוצר, ואז אי אפשר לקרוא לזה גלגול נשמות. מה אתם אומרים?

melindo

New member
אישית אני לא מאמין....אבל...

צברתי קצת ידע בזמני החופשי על גילגול נשמות ו... 1.באמונה היהודית מאמינים שכשאתה מת ה´ נוגע לך בסביבות האף ואז אתה שוכח הכל וטוענים שיש אנשים שלא שכחו את הגילגול הקודם 2.טוענים שבעזרת היפנוזה אפשר להוציא קצת מידע על העבר 3.ויש הטוענים שאתה מושפע מהגילגול הקודם שלך...עשו פעם כתבה על איזה אחד שיש לו פחד ממקומות סגורים (מצטער ששכחתי איך קוראים לתופעה) והתברר לאחר היפנוזה שבעצם בגילגול הקודם שלו הוא מת במקלט במלחמת השיחרור או העצמאות...ועד היום הוא מפחד מזה

nissimhania

New member
מנקודת השקפה "מדעית"...

הייתי אומר שגלגול נשמות זה דבר הגיוני- חוק שימור הנפש. זאת בהנחה, (שמן הסתם מנוגדת למדע היבש), שקיימת נפש- והיא לא חומרית, כלומר, אינה תלוית מרחב וזמן (זמן, אולי כן....). האמת שגם בריבוי מימדים המדע די תומך, כך שהדבר נראה לי הגיוני עוד יותר- גם חוק שימור וגם צורת אנרגיה חדשה, ממימד אחר. ועכשיו, שגלגול נשמות זו עובדה מדעית (אני צריך לקבל פרס נובל...), מה הטעם לשאול מה הטעם? ככה זה עובד וזהו. אם אנו זוכרים או לא זוכרים את הגלגולים הקודמים זה לא משנה את העובדה שהם היו. אולי יש דרך "להיזכר" בהם, שוב תחת חוקי הטבע. הכל תלוי מאיזה נקודה אתה מסתכל על זה- מבחינה "מדעית" אולי אפשר להוכיח שיש גלגול נשמות, וכאן זה נגמר. מבחינה "דתית" מניחים שקיים גלגול נשמות וכאן זה מתחיל... מחפשים תכלית. אישית, הייתי אומר, כאשר גלגול נשמות יעניין אותי, כנראה אלך לרב, לא למדען.

גילגול נשמות

יש כמה דברים שנמצאים בבסיס גילגול הנשמות: נצחיות הנשמה, הנשמה היא נצחית ולעולם לא "תמות", היא כאן כדי ללמוד ולהתקרב לאלוהות. והדבר השני הוא התת מודע. כל אחד בעולם הזה בעצם יודע הכל - מהי מהות הנשמה, מה זה העולם הבא, מה הוא היה בגילגולים קודמים וכו´. אבל כשנולדים הידע הזה נאגר בתת מודע. כשאנו עושים דברים מסוימים שמובילים אותנו לדרך מסוימת - אנו עושים זאת משום שהנשמה שלנו יודעת איזה לקחים אנחנו צריכים ללמוד בעולם הזה, והיא מכוונת אותנו בעזרת התת מודע.

Henryf

New member
גלגול נשמות

נראה לי שיש בסביבתי מספר נשמות המתגלגלות בעולמינו ללא שבעליהם מתו. לעניין, הפילוסופים הגדולים בענייני גילגול הנשמות הם כמובן הבודהיסטים. אלפים רבים של שנות פילוסופיה מפותחת להפליא המאמינה גם ב"חוק שימור הנשמה" או "גילגול נשמות". כעיקרון תינוק שנולד, עקב שוק הלידה מאבד את זכרונו מהגיגול הקודם, אולם לא תמיד, וידועים אצלהם מקרים מוכחים (לדבריהם) של ילדים שידעו אינפורמציות קודמות, ואפילו שפות זרות, מבלי שידעו מאיפה מגיע להם ידע זה. בעיקרון אם אין זיכרון, האדם הנולד הוא לכאורה חדש לגמרי, אלא מאי, הנשמה מתגלגלת כל גילגול בהתאם להתנהגותו של בעליה. אדם הגון, דואג לטבע ולאדם סופו שיתגלגל בגיגול הבא אל אדם, או חיה מדרגה גבוהה, ואילו נבל יתגלגל להיות חיה נחותה או שרץ. גילגולים רבים של אנשים הגונים וחכמים, המקדישים עצמם לשיא הבודהיסטי, שהוא קודם כל למידה ואח"כ הוראה, נישמתו תתגלגל למורים גדולים שתורמים מחכמתם לדורות הבאים. הנרי

עידו10

New member
אם תחשוב על זה, זה לא אפשרי

אלא אם כן נשמה יכולה להתחלק בין 2 גופים. אם היה קיים גלגול נשמות, אוכלוסיית העולם הייתה חייבת להשאר קבועה, כאילו על כל אדם שמת, אדם אחד נולד. אבל אתה רואה שאוכלוסיית העולם גדלה, ולכן אין זה אפשרי.

shkool

New member
לפי היהדות יכולות להיווצר נשמות

חדשות כאשר יש ריבוי אוכלוסין. shkool

קולפילד

New member
תגובה כללית

גם במדע המערבי יש חוק שימור אנרגיה. כמות האנרגיה סופית כך שאדם מת האנרגיה שהפכה אותו לחי עוברת לגופים/עצמים אחרים וכך הוא "מתגלגל". לא ממש התפישה המקובלת אבל פתח לבסס את האפשרות של קיום גילגול נשמות. בנוגע לידע הטמון בנו, דקארט גם הניח שיש בנו מידע מהאלהים וכל הקיום יכול להחשף היות ואנו קיימים בצלמו. ובנוגע לאפשרות שאלהים נוגע בנו באזור האף- קודם זה מחייב שאלהים הוא בעל גוף ושהוא מפשל לפעמים. לא נראה לי ממש. בין אם מאמינים בו או לא הייתי מצפה לקצת יותר שלמות מהישות העליונה.

למעלה