גלגלת חיתוך???

galyarok

New member
גלגלת חיתוך???

היי לכן
רציתי לרכוש גלגלת לחיתוך בדים.
בררתי בחנויות והמחירים הם למעלה מ-100 ש"ח.
הסתכלתי ב-ebay וראיתי שיש שם גלגלות מסוגים שונים במחירים נמוכים בהרבה. אבל...
כל כך הרבה סוגים - איך אני אדע איזו גלגלת איכותית??
מישהי יודעת לעזור לי?

מסכימה OLFA באמת מצויינת

קניתי לפני חודש וחצי את ה45 ואז לא הבנתי איך הסתדררתי בלעדיה לפני, הכל נחתך מהר ישר ומדוייק - נשמע כמו פרסומת אבל מה אני אעשה אני באמת מרוצה ממנה..
והמחירים משתנים בין הגדלים של הגלגלת, את צריכה לחשוב למה את צריכה אותה, לחיתוך של בגדים וטלאים עדיף לך את ה45 שהיא הכי גדולה ויקרה אבל ממה שחקרתי לפני שקניתי יש פחות בלאי לסכין (קשור לזה שגלגלת קטנה עושה יותר סיבובים בחיתוך)
אני ממש ממליצה לך להשקיע סכום גבוה בגלגלת איכותית את באמת לא תצטערי על זה

אגב אל תשכחי לקנות משטח חיתוך וסרגל כי חבל על הרהיטים והאצבעות שלך הסכין ממש חדה!
בהצלחה!

justmom

New member
כמו שמיס מו אמרה - Olfa

ועוד משהו - גלגלת זה לא משהו שקונים כל שנה. לי הייתה גלגלת של אולפה ששימשה אותי 15 שנה, והוחלפה רק מפני שבא לי גלגלת ארגונומית. ככה שמבחינת ההשקעה, עדיף להשקיע במוצר טוב ואמין שישרת אותך שנים. גלגלת ארגונומית למשל יותר יקרה, אמנם אבל אין מה להשוות מבחינת הנוחות והקלות של השימוש. ועוד מאפיין חשוב - בגלגלות היותר טובות יש מנגנון נעילה - בארגונומית, למשל, את לוחצת על הכפתור האדום לשחרור הלהב, מחליקה אותו ה חוצה ולוחצת כדי לנעול אותו במקום לחיתוך, וההפך, נועלת אותו בפנים כשהגלגלת לא בשימוש. זה חשוב למניעת פציעות ועוד יותר חשוב כשיש ילדים בבית.
והמלצה אחרונה - המוכר הזה באיביי מאוד אמין והמחירים ודמי המשלוח שלו שפויים במיוחד - מומלץ (אין לי מניות אצלו - סתם לקוחה מרוצה
)

© RoNa

New member
איך 15 שנה?!

יש לי Olfa והגלגלת אחרי שנה מזייפת.
היא חותכת בחלקים, לא חדה בכלל, וטיפה מחלידה.
היא לא באה במגע עם מים מעולם ולא נשמרת במקום לח.
עכשיו הזמנתי חבילת סכינים חדשה, נראה כמה הם יחזיקו.
אני לא משתמשת כל כך הרבה, כך ששנה זה מעט מאוד שימוש.
אולי היתה בעיה נקודתית.

justmom

New member
מה שתמר אמרה - להחליף את הסכין.

הלהב די רגיש - יש כמה כללים ששרצצוי לשמור עליהם כדי שגם הוא יאריך ימים יחסית. להיעזר רק בסרגל פלסטיק יעודי לחיתוך - סרגל מתכת גורם להיווצרות של nicks - שריטות זעירות בלהב, ואז הוא מתחיל לדלג יעל חוטים באריג ולא לחתוך עד הסוף. עוד משהו שכדאי להקפיד עליו - לבדוק שאין סיכות על משטח החיתוך כי גם המגע עם סיכות התפירה יפגום בלהב. הגלגלות באות לרוב בשני גדלים - 45 מ"מ ו-60 מ"מ (שזה קוטר הלהב) ואת הלהבים אפשר ורצוי לקנות בחבילות חיסכון של כמה להבים. אני מחליפה ברגע שאני מרגישה שהלהב מזייף.

© RoNa

New member
כל כמה זמן את מחליפה סכין?

נראה לי שאצלי הם מחזיקים מעט מאוד.
יש לי כמובן משטח של Olfa וסרגל פלסטיק יעודי.
מעולם לא חתכתי על סיכות.

justmom

New member
כל כמה שצריך - קשה לתת אומדן מדויק.

ברגע שנהיה קשה לתפעל את הגלגלת ורואים הבד לא נחתך טוב. זה תלוי בסוגי הבד שאת חותכת - יש כאלה ששוחקים יותר את הסכין. ולחתוך על סיכות לא אומר לעשות את זה בכוונה - סיכה תועה שנקלעה במקרה אל משטח החיתוך מספיקה להרוס את הלהב - לי זה קרה כמה פעמים.

justmom

New member
לגמרי!

קשה לי להאמין שתמצאי יותר זול, גם מבחינת המחיר וגם מבחינת המשלוח.

למעלה