גלגל"צ והפרויקט - סיפור אהבה

Saffron

New member
גלגל"צ והפרויקט - סיפור אהבה ../images/Emo29.gif

חשבתי על משהו לאחרונה, ותהיתי מה דעתכם בעניין, אז אני מעלה את זה כדיון: מספר שבועות, אפילו חודשים אחרי שחרור סינגלים, קשה לפתוח את הרדיו בלי לשמוע אותם. בהתחלה זה נחמד - אם התחשק לי לשמוע את "בואי", לדוגמא, כל מה שהיה עליי לעשות הוא להפעיל את הרדיו, ואיזה כיף, השיר בטוח היה משודר באחת מתחנות הרדיו. ממש תוכנית "שיר לבקשתך". הבעיה התחילה כשכבר שמעתי אותו מספר גדול של פעמים, התלהבתי, ואז הגיעה פעם אחת שבה כבר לא כל כך התלהבתי. ואתם יודעים מה? אולי הוא לא שיר מיוחד כל כך. עוד כמה ימים עברו, ופתאום אפילו קצת התאכזבתי כשהוא הושמע. אבל רגע, זה "בואי", השיר המרענן שנהניתי ממנו כל כך! אבל רגע, שמעתי אותו שוב ושוב ושוב, ועוד קצת, ושוב, וגם כשהעברתי תחנה, וגם כשסגרתי את הרדיו - ודי, נמאס. אני משתמשת ב"בואי" כדוגמא כי זה היה השיר שהרגשתי שהתופעה השפיעה עליו ועל הרגשתי אליו במידה הרבה ביותר, אבל הוא לא השיר היחיד ש"נטחן" בגלגל"צ וחברותיה. "אם תלך" היה השיר המושמע ביותר ב-2003, "ממעמקים" הגיע למקום השני ברשימת השירים המושמעים השנה, "מילים יפות מאלה" למקום התשיעי, וגם לשאר הסינגלים לא היו חסרות השמעות. כאן השאלה שמעניינת אותי - מה דעתכם על התופעה הזו, של השמעה מרובה בתחנות הרדיו הפופולאריות? אני מציגה אותה כדבר שלילי, אבל זה רק בהקשר ההמאסה, ואולי אתם חושבים אחרת. הייתם מעדיפים שזה לא יהיה ככה - כי זה ממאיס, ממסחר, גורם לאיבוד קהל יעד שפוסל מראש את כל מה שגלגל"צ אוהבים להשמיע ופוגע בהתחברות אל המוזיקה כאל דבר "אישי" - או שאתם חושבים שזה טוב - כי בזכות ההשמעות הכרתם את הפרויקט, נחמד שהרבה אנשים אוהבים ומכירים את המוזיקה שאנחנו אוהבים, ובסופו של דבר המטרה היא שהמוזיקה תגיע לכמה שיותר אנשים וזו הדרך היעילה ביותר להשיג את המטרה - ? מה אתם חושבים?

omri120

New member
אויש....מה זה הקישקוש הזה

הלוואי על כל אמן שיטחנו את השירים שלי בצורה הזו. ההבדל בין השירים של רייכל לשירים של רוני סופרסטאר ושאר השירים שטוחנים בגלגל"צ.....שהשירים שלו הרבה יותר עמוקים,יפים...ויישארו כאן גם בעוד 10 שנים!!!!!! ברור שגלגל"צ טוחן את השירים שלו. אבל זה עד האלבום הבא. באלבום הבא השירים כמו "אם תלך" (זו סתם דוגמא) יעלו אבק בתחנות הרדיו...ולא יושמעו..כי יהיו שירים חדשים!! ואז בעוד 10 שנים שעידן יעשה הופעה חגיגית לרגל 30 אלבומים שלו (טוב הגזמתי) תאמיני לי שנשמח לשמוע גם את השירים שלפני 10 שנים טחנו בגלגל"צ!! תפיסת העולם שלך זרה לי מאוד. ולכן הייתי חייב להגיב.(בעצבנות משהו!

עידן הצליח לחדור לאנשים אל הלב

בזכות השירים המרגשים האלה וכמו שכבר נאמר כאן, הרבה מאוד אנשים היו רוצים להגיע לרמת השמעות ברדיו כמו שיש לו וכל הכבוד לו על זה. הוא השיג את זה עם הרבה כשרון מדהים. השמעות שירים ברדיו מביאות לחשיפה ציבורית מקיפה ורבה יותר. תמיד ישנה אפשרות לכבות את הרדיו ולשמוע את השיר ברגע המסויים שבו רוצים לשמוע את השיר.

willo1

New member
זה צד שהוא דווקא

כן טוב בקטע הזה.. הפירסום.. אין דרך אחרת לפרסם שירים חוץ מהדרך הקלה והנוחה שנקראת- רדיו.. רק שאולי אחרי שטוחנים את זה תקופה מסויימת כדאי להניח לשירים האלה לתקופה קצרה ואז להשמיע אותם בהדרגה.. כי שוב- כמו שכבר אמרתי.. המילה 'נמאס' משחקת פה תפקיד לא קטן

willo1

New member
אם אתה אומר

שגם השירים של רוני מושמעים נון סטופ בגלגל"צ וגם אלו של הפרוייקט זה ממש לא אומר שזה טוב ונכון.. ואולי איפול ההפך. ככה אין |בדגש|שום הבדל ביחניהם.. אם את שניהם טוחחנים אז מה ההבדל?? שירים טובים אם כבר צריך להשמיע 'טיפה' פחות מהשירים של רוני למשל.. ככה הם לא יימאסו על אנשים וכל פעם שיישמעו את השיר יגידו - וואלה, איזה יופי, שיר שמזמן לא שמעתי. אתה מסכים איתי שדבר שעושים אותו או מדברים עליו הרבה פעמים נמאס בסופו של דבר.. (וזה נמאס לכולם. פסיכולוגית) אז למה שיימאס לנו משירים של הפרוייקט? אני די מסכימה עם העניין שגלגל"צ די מתלהבים ומשמיעים שירים בלי הפסקה.. אני הייתי אומרת להם שיירגעו קצת.

Saffron

New member
אני מסכימה, כמובן, ../images/Emo29.gif

שיש הבדל בין השירים של עידן לבין השירים של רוני סופרסטאר. אני מסכימה גם שיש משהו מצחיק בזה שבעוד שאמנים אחרים נאבקים שישמיעו אותם ברדיו, אני שואלת אם זה לא בעייתי. ובכל זאת. הנה, אני נתתי דוגמא לדרך שבה זה פגע באהבה שלי לשיר, ואני מכירה אנשים נוספים שאהבו אותו בהתחלה עד שהוא נמאס. אגב, אתה יותר ממוזמן לא להסכים איתי ובדיוק בשביל זה פתחתי את השרשור, אבל אשמח אם לא תקרא לדעה שלי, שהשקעתי זמן ומחשבה בכתיבה שלה, "קישקוש".

אני ממש לא מבינה את זה..

תעזבו אתכם מזה.. באמת. זה כל כך משנה אם משמיעים שירים שאתם אוהבים 76 פעמים ביום או רק 12? זה עד כדי כך משנה? זה לא משנה. הרי אם לא תשמעו את זה ברדיו, תשמעו את זה אצלכם מהדיסקים שלכם. תטחנו את זה אתם גם בלי שדרני הרדיו שמשמיעים את זה ללא הפסקה. אז מה זה משנה? למה להגיד שזה לא טוב שמשמיעים שירים כל כך הרבה? שלא נזכיר את העובדה שזה אמן שאנחנו כל כך אוהבים, והוא מרוויח מזה.. אז למה לא לפרגן? כל שיר, לא משנה איזה שיר זה ושל מי הוא, בשלב מסויים יימאס עלינו. אין מה לעשות, ככה זה. יש כאלה שזה קורה אצלם מהר יותר, יש כאלה שזה קורה אצלם בקצב איטי יותר. אני, למשל, שומעת כל היום את הדיסקים של הפרויקט. בגלל שזה רק 2, יוצא שאני שומעת כל שיר ה-מ-ו-ן פעמים במשך יממה. אבל אין מה לעשות. זה שיר שאני אוהבת, אז אני נהנת ממנו. תהנו ממנו גם אתם. משמיעים ברדיו שיר שאתם אוהבים? תהנו ממנו! אל תספרו כמה פעמים השמיעו אותו ואל תעשו סטטיסטיקות, כי אתם הורסים לעצמכם. בלי הרדיו, לא הייתי מכירה את הפרויקט בכלל. הכרתי אותו בזכות "בואי", שהושמע ברדיו. מישהו היה מכיר את הפרויקט ללא הרדיו או ערוץ 24?

למעלה