גלדיאטור בשטח-כולם במתח

גלדיאטור בשטח-כולם במתח../images/Emo35.gif

בסרט גלדיאטור בכיכובו של ראסל קרואו נאבק הגלדיאטור המסוקס בקיסר הרשע בזירה ומנצח. עד כאן זה נישמע טוב ודימיוני למדי. אבל אומרים לי שכמו בסרט-גם במציאות היה קיסר בשם מרקוס אאורליוס (אביו של הקיסר הרשע). מכאן השאלה: האם התסריט ההוליוודי מתבסס על אמת היסטורית או על משאלות ליבו של ראסל בלבד?

השמות נכונים.

באמת היה קיסר רומי בשם מארקוס אאוראליוס,ששלט בין השנים 161-180 לספירה. הוא היה אחרון הקיסרים הנאורים(נרווה,טריאנוס,אדריאנוס,אנטוניוס-פיוס היו ארבעת הנאורים הקודמים לו). בנו,קומודוס,שלט אחריו ברומי בין השנים 180-192.קומודוס נחשב לשליט אכזר ורשע,שקיבל את הכתר רק בגלל חוק הירושה. נאמר על תקופת שלטונו של קומודוס:"בחזקת קללה גדולה יותר לרומאים מכל מגיפה או פשע". בזמנו,ציווה לקרוא לרומי "קומודיאנה",והיה חסיד נלהב של הוצאות להורג. אחרי 12 שנות שלטון,נרצח.שנות שלטונו היו כה גרועות לעם הרומאי,והוא עצמו גרם למשרת הקיסר להיות מבחילה,שהחליטו להעמיד את משרת הקיסר למכירה פומבית!! לגבי הסרט: את הסרט "גלדיאטור" ראיתי רק פעם אחת,לפני כמה שנים,ואני לא זוכר את השנים שבהן כביכול מתרחשות העלילות. אבל אני די בטוח שהאירועים בסרט דמיוניים.

עד כמה שאני יודעת

כל אירועי הסרט הם כפופים למציאות חוץ מהעובדה שהוא נהיה גלדיאטור. אבל הוא באמת חזר בשביל להרוג אותו. אחלה סרט.

צדף2

New member
מרקוס אאורליוס../images/Emo91.gif

בעקבות הסרט גם אני התענינתי בדמויות שהופיעו בו, ובמיוחד במרקוס אאורליוס. מצאתי שהיה פילוסוף ואף כתב כמה ספרים. ניתן להגיע אליהם באמצעות האינטרנט. אגב, ישנם פורומים (באנגלית כמובן) המוקדשים לרעיונותיו הפילוסופיים. בגלל תקלה במחשב נמחקו לי כל הפרטים שמצאתי בזמנו,בעזרת חיפוש בקופרניקוס. מניחה שניתן לעשות זאת גם עם כל תוכנת חיפוש אחרת. ההנאה מובטחת !

האירועים בסרט נכונים מבחינה הסטורית

חוץ מאשר, אולי, עניין היותו של בן דמותו של ראסל קרואו גלאדיאטור. תיאור השתלשלות העניינים בצורה הרבה יותר רחבה נמצא בסרט האפי "נפילתה של האימפריה הרומית" בהשתתפות צ´ארלטון האסטון, בתפקיד המצביא שנוקם את עלבונו, וכריסטופר פאלמר בתפקיד הקיסר קומודו. (סופיה לורן מגלמת שם את אחותו של קומודו, ונשוא אהבתו של האסטון. גם לעומאר שריף תפקידון בסרט ההוא....). כמובן, כמו בכל סרט הוליוודי, הם מרשים לעצמם מה שנקרא "חופש יצירתי" ומוסיפים נפכים שונים לצרכים דרמאתיים וכו´, אבל עצם האירוע של מותו של קומודו במהלך קרב פנים אל פנים עם מצביאו לשעבר כנראה נכון מבחינה היסטורית, אם כי ייתכן שהיותו גלדיאטור הוא תוספת במיסגרת אותו "חופש יצירתי"..... מה שלא יהיה, הסרט עשוי טוב.

תודה!

למען האמת חשבתי שהתגובות שאקבל יהיו שהכל שטויות פרי מוחו הקודח של התסריטאי. אז הפתעתם אותי. תודה!

למעלה