גלולות והדבקויות

dorin252

New member
גלולות והדבקויות

שפו בנות :) כל הכבוד לומדת הרבה על המחלה ולצערי -טוב לדעת שאני לא לבד.ובהזדמנות זו שאלה-אם התחלתי פרוגסטרון ותלונות עיקריות שלי קשורות למערכת עיכול-הדבקיות כאבי בטן על בסיס יומי ואני כן סוגרת פה והוצאתי מהתפריט כל מה שאסור(פושעת בנדיר)-האם על פרוגסטרון אוכל לאכול יותר רגיל?

לואי84

New member
אי אפשר לדעת

לפעמים לוקח זמן עד שמתחילים להרגיש השפעה ואצל כל אחת זה שונה. אני אישית הקפדתי מאד על התזונה כשהייתי לפני הניתוח ורק על גלולות ועדיין היו לי כאבים. אחרי הניתוח ברוך השם, הכאבים בתדירות ועוצמה הרבה יותר נמוכים ולכן אני גם חוטאת פה ושם אבל עדיין משתדלת מאד להקפיד. אנדו' זו מחלה דלקתית כרונית וגם קשורה למערכת החיסון אז לדעתי חשוב להמשיך את התזונה בכל מקרה גם אם מרגישים יותר טוב.

dorin252

New member
צורך בעוד בדיקות?

תודה על התשובה ויש עוד שאלה אם עברתי פעמיים קולונוסקופיה -תקינות האם יש צורך שוב לעבור איזו בדיקה רקטלית לקראת ניתוח?

לואי84

New member
האם את מטופלת אצל רופא מומחה לאנדו'?

והוחלט לעשות ניתוח?
האנדו' חודר ממש עמוק למעי לעיתים נדירות ביותר ולכן כעיקרון הקולונוסקופיה היא בעיקר כדי לשלול בעיות אחרות. לרוב, הבדיקה המומלצת כשיש חשד למעורבות המעיים היא אולטרסאונד רקטלי שבו אפשר לראות את דופן המעי מבחוץ. הבדיקה אמורה לתת לרופא מידע כדי שיוכל להערך בהתאם לניתוח במידה הוחלט עליו. יש רופא מסויים שמומלץ לעשות אצלו את הבדיקה בגלל שיש לו ניסיון עם אנדו'.

dorin252

New member
לקראת ניתוח

כן אין עוד תאריך סגור לניתוח -אבל נראה לי שזו אופציה אופטימלית.מי ה רופא

לואי84

New member
אז אני מקווה מאד

שמדובר במנתח המומחה בתחום האנדו' (יש לא הרבה כאלה...)

הרופא הוא ד"ר באר-גבל שהוא גסטרואנטרולוג אבל עובד בשיתוף פעולה עם מרפאת האנדו' בתל השומר. הוא עשוי להמליץ בהתאם לתלונות שלך גם על בדיקות נוספות.
בדר"כ רופא האנדו' מבקש שתעשי את הבדיקה של האולטרסאונד הרקטלי במידה והוא חושב שיש לו צורך בכך.

בהצלחה ותרגישי טוב...

dorin252

New member
תודה

המון שנים ידעתי שיש לי את האנדומטריומה וכ3.5 שנים בבירורים עקב כאבי בטן כולל רופאי גסטרו וגניקולוגים רגילים שאמרו לי כי זה לא אמור להפריע לי -עד לביקור אחרון פחות מלפני כ חודש ואף אחד לא הזכיר כי יש אפשרות לפנות למומחים. מאז הייתי בתל השומר וגם אצל קאופמן-אין לי אפשרות להסדר עם קופת חולים תל השומר לכן סביר להניח כי אעשה אצל קאופמן שהתרשמתי ממנו לטובה הוא גם הפנה אותי לבארגבל .רק התור עוד חודש........תודות לפורום זה -שחרשתי עליו בלילות -התארגנתי די מהר ולא מרימה ידיים. תודה עד כה במיוחד לך !!!!!!!!!!שמוכנה לענות על כל שאלה ולייעץ.מניחה שעוד יהיו לי שאלות בהמשך שוב תודה

לואי84

New member
יופי, אז את בידיים טובות

ד"ר קאופמן הוא בהחלט אחד המומחים

גם אני חרשתי על הפורום בזמנו והוא בהחלט תרם לי המון...

שוב בהצלחה

למעלה