גלולות למניעת הריון, מותר???

בטסי

New member
גלולות למניעת הריון, מותר???../images/Emo95.gif

היי, בעבר נתבקשתי להימנע מנטילת גלולות בגלל אפשרות של התנגשות עם תרופות אחרות שנטלתי בזמנו. היום אני נוטלת נקסין 500 ופרדניזון 5מ"ג מידי יום. האם עדיין חל איסול על נטילת גלולות או שאולי פותחו גלולות שכן ניתן לקחת??? כמו כן רציתי לשאול אם הפלה בשלבים מוקדמים של הריון לא רצוי עשויה לסכן באופן מיוחד (סיכון יתר)את הסיכוי להיכנס להריון נוסף לחולות לופוס???כלומר, האם חולות לופוס מסתכנות יותר מנשים בריאות כאשר הן עושות הפלה??? לתשובתך המהירה אצפה. תודה רבה.

Fire Wolf

New member
גלולות

היי ידוע כי גלולות רגילות נגד הריון אסורות לחולות לופוס גם אם הם בריאות מחשש הסכנה בחשיפה לאסטרוגן (ההרומון שמצוי בגלולה) שיכול לגרום להחמרה והתפרצות במחלה. אומנן זה לא הסוף, למרות שכול הרופאים ממליצים פשוט להשתמש בקונדומים קיימת גלולה שמכילה רק פרוגסטרון (הורמון אחר גם של נשים) וללא אסטרוגן שטוענים שהוא בסדר לשימוש לחולות לופוס. רצוי שתשאלי את הרופא/ה המטפלים ביחד עם הגניקולוג. בקשר להפלה: לחולות לופוס יש סיכוי מוגבר לעבור הפלה טיבעית בחודשים הראשונים של ההריון בכלליות ואין אני יודעת מה סיכויי ההצלחה אם מישהי עברה הפלה בכוונה ויכולתה להכנס להריון לאחר מכן. אני כן יודעת על נשים חולות לופוס רבות שעברו חיים קשים בנסיון להכנס להריון בלי קשר אבל נפשגו עם הרופא הנכון--כן כן אני הולכת להלל אותו--ד"ר דוליצקי. גניקולוג שמתמחה גם בחולות לופוס וטיפל בהם ויש להן הרבה ילדים עכשיו. אז אל חשש יש פתרונות! אם יש עוד משהו בכיף אני עונה! בחיבוקים דונה

בטסי

New member
תודה רבה

אני מודה לך מאוד על תגובתך לשאלתי. אני אתייעץ עם רופא. רשמתי לפניי את שמו של ד"ר דוליצקי. היכן הוא עובד? איך אני קובעת תור? הרבה בריאות וחיבוקים בחזרה. בטסי.

ל3

New member
הי בטסי

ברוכה הבאה לפורום- אני מקווה שתשארי פה איתנו. לשאלתך, אני כמובן אינני רופאה ואני חושבת שכל מקרה לגופו במיוחד אצלנו ושכדאי לך להיוועץ עם הרופא המטפל ורופא נשים. אני יכולה להגיד לך מנסיון אישי. גם לי נאמר בעבר לא לקחת גלולות בגלל המחלה אך לפני כמה חודשים היה לי מחזור מתמשך של חודש ושבועיים עם דימומים קשים ביותר. ההמוגלובין שלי צנח לו פלאים ואיתו כמובן הכוח וכל ההרגשה הכללית. אז הראומטולוד ביצע שוב בדיקה לקרישיות יתר ומכיוון שתודה לאל אין לי את המחלה על פי הבדיקות הוחטל לתת לי גלולות לשבוע ( פעמיים ביום) וזה באמת הפסיק את הדימום. לאחר מכן הפסקתי עם הגלולות אך הראומטולוג אמר שבמידה ואי הסדירות הזו תחזור לא יהיה בעיה במתן גלולות. מה שהוסבר לי שלמרות הלופוס למי שאין קרישיות יתר אין מניעה מלקחת גלולות מסוימת אך כל זה כמובן צריך להיות תחת פיקוח מתמיד שירי

בטסי

New member
תודה שירי

קודם כל אני מאחלת לך הרבה בריאות. כמו כן אני מודה לך על תגובתך לשאלתי. אני אכן אתיעץ בעיניין עם רופא.

gaia20

New member
עד כמה שאני יודעת

חל איסור מוחלט (כמובן למעט מקרים יוצאי דופן כמו של שירי) לקחת גלולות לי אמרו שהגלולות גורמות לקרישי דם שעלולים להגיע ללב\ריאות\מוח...מה שממש לא רצוי. אבל בכל מקרה, כמו ששיר אמרה- כל עניין לגופו. אני יודעת שאני לא היתי לוקחת את הסיכון, זה שאין קרישיות יתר, לא אומר שלא יהיה בעתיד, ולא שיש מחסור בצרות בשביל לקחת את הסיכון... בקשר להפלות, מישהי כאן פעם אמרה שהיום הסיכוי להפלה לחולות לופוס הוא כמעט זהה לסיכוי להפלה אצל נשים בריאות ובקשר ליכולת להביא ילדים לאחר הפלה...זה כבר מעבר לידע שלי
שיהיה ערב נעים

האם הבחור הגמיש הזה אשר

שמו הפרטי הוא קון ושם משפחתו הוא דום לא עומד יותר בעומס ?? ועוד שאלה שמשתמעת משאלתך - האם ההפלה היא תחליף לכדורים למניעת הריון ו/או גם תחליף לבחור הגמיש ??? מתושלח הצעיר

gaia20

New member
שקט שקט....

בטח המחשב שלך מפוצץ בתמונות כאלו
חיחיחיחיחיחיחיחיחיחיחיייייייייייייייי

gaia20

New member
אכן אכן

תגובתי היתה לקארין והאם חוסר תגובה מרמז על הסכמה?

gaia20

New member
אני בטוחה שהיא לא התכוונה לזה בצורה

הזאת. בסה"כ, גלולות הן האמצעי הכי נוח שקיים וגם הכי בטוח גם אני בעבר שאלתי שאלות כאלו...אולי יש סיכוי שמר גמיש לא יצטרך להיות חלק מההנאה.... אבל כשהבנתי שכרגע אין מצב כזה...הפסקתי לשאול.

למעלה