גלולות סיזוניק

karin39

New member
גלולות סיזוניק

היי בנות, אז לפני כמעט שנה גילו לי ציסטה אנדומטריומה בגודל של 4 בשחלה השמאלית. ולאחר שנה של נטילת ויזאבל ברצף הציסטה קטנה ועכשיו היא בגודל של 2 וחצי.. במשך כל הזמן הזה הויזאבל עשה לי מעט תופעות לוואי של כאבי ראש ויובש בנרתיק, ועכשיו הרופא נשים שלי אמר שבגלל שהציסטה כבר קטנה משמעותית, אני יכולה לעבור לגלולות רגילות והביא לי גלולות בשם סיזוניק. את הגלולות האלה נוטלים ברצף שלושה חודשים ואחרי שלושה חודשים אמורים לקבל מחזור. לפי מה שהבנתי הם גלולות משולבות- גם אסטרוגן וגם פרוגרסטרון. האם מישהי פה ניסתה/מכירה/שמעה על הגלולות האלה משהו? מצד אחד אני מתה להיפטר מהויזאבל הזה אבל מצד שני אני מפחדת שעכשיו הציסטה תגדל בחזרה.. מצטערת על הסיפור הארוך אבל אשמח לדעתכן.. יש לציין גם שלמזלי אני לא סבלתי מכאבי מחזור מיוחדים וחוץ מקיומה של הציסטה אין לי תופעות של אנדומטריוזיס אז מהכאבים של עצם קבלת מחזור אני לא דואגת.. תודה ושבת שלום :)

שמיץ1

New member
אז התשובה היא דיי פשוטה :)

לא להחליף את ויזאבל בסיזוניק לפני שבדקת עם מומחה. אל תסמכי על אף גניקולוג שאינו מומחה אנדו'. פני לאחת המרפאות בשיבא/מאיר/כרמל וקבלי ייעוץ של מומחה בעל נסיון בנושא.

ליה1997

New member
אני ניסיתי...

הייתי על סיזוניק ועברתי לויזאבל..נשארו לי 2 חבילות שלא נגעתי בהן... בכל מקרה... לי זה גרם לעלות במשקל ועשה לי שדיים נפוחים ומעט כואבים.. לצערי זה לא ממש הועיל אז נאלצתי לעבור לויזאבל... גם לי ויזאבל עושה כאבי ראש. סיזוניק גם גרם לי לפצעונים ולשינויים בתאבון כלומר לעיתים חוסר תאבון ארוך ולעיתים התקפות רעב.. תנסי תראי איך זה... אבל אנע מציעה כמו ששמיץ אמרה שתתייעצי עם מומחה אנדו לפני שאת עוברת שלא תתחרטי.... שימי לב בסיזוניק את יכולה לבחור לקבל מחזור אני בחרתי שלא...בהצלחה חברה

karin39

New member
היי ליה

תודה על התשובה.. ?? מה ז״א לבחור לא לקבל? פשוט לדלג על הכדורים הצהובים של השבוע האחרון ולהמשיך ישר עם חבילה חדשה..?

adinnda272

New member
4 חודשים עם סיזוניק

הי, התחלתי לקחת סיזוניק לפני 7 חודשים, לקחתי כבר 2 חבילות + חודש.
התחלתי לאחר ניתוח להסרת מוקדים בחלל הבטן והיום יש לי עוד מוקד באגן... היות ואני מאוד סובלת בזמן המחזור אני גם לוקחת אותם ברצף... (בלי הכתומים) קיבלתי פעם אחת מחזור והיה קשה מאוד..
סך הכל רב הזמן אני לא מרגישה כאבים בכלל אבל יש: כתמים חומים כמעט כל הזמן.... (באסה...), כאב בשדיים, כאבי ראש, יובש בנרתיק...
עד עכשיו עליתי 2 קילו ובעיקר אני מרגישה מנופחת

Tiptip333

New member
אחרי 3 חודשים עם סיזוניק

עברתי לנוברינג (ללא הפסקה בין טבעת לטבעת).
הסיזוניק גרם לי חוסר איזון פיזי ונפשי ושמנתי בשלושה חודשים המון!!! הרגשתי כאילו אני מתפקעת מעורי!
הדימומים לא ממש פסקו אלא רק אחרי חודשיים, והמחזור בסוף החפיסה השלישית היה הגרוע מכל!!! כאבים ודימומים מטורפים חשבתי שאני מתה!!!
בביקורת שהיתה לי באנדו בתל השומר החליפו לי את המרשם לנוברינג, ומהטבעת הראשונה (וגינאלי ואת מחדירה ומוציאה לבד) ראיתי שינוי! ללא דימומים ללא תופעות לוואי (אבל זה בטח אינדבידואלי), לפני חודש בשל בדיקות פרופיל הורמונלי עשיתי את ההפסקה של השבוע כדי לקבל מחזור (והוא היה מהקלים שהיו לי), בדר״כ אני לא עושה הפסקה אלה ממשיכה כל 28 יום טבעת חדשה.

מקווה שעזרתי,
רק בריאות!!! ואושר

למעלה