גלולות סרזט פוגעות בהנקה?!

pinukitush

New member
גלולות סרזט פוגעות בהנקה?!../images/Emo4.gif

ילדתי לפני 3 חודשים, ולפני 6 שבועות התחלתי לקחת גלולות סרזט למניעת הריון. התינוק ניזון מהנקה בלבד, והשבוע גיליתי שכבר שבועיים הוא לא עלה במשקל, למרות שיונק 10 פעמים ביום. פניתי ליועצת הנקה IBCLC לגבי החשש שלי שכמות החלב פחתה משמעותית, והיא שאלה דבר ראשון האם התחלתי לקחת גלולות סרזט
למורת רוחו של רופא הנשים הפסקתי אתמול את הגלולות בתקווה לשיפור במשק החלב... סרזט היא גלולה שמיועדת רק לנשים מניקות, ואם לא מניקים מומלץ להשתמש באמצעי מניעה אחר- אז מה הקטע? למה הגלולה מפחיתה את כמות החלב ופוגעת בהנקה???
האם מישהי שמעה על כך? יודעת משהו? אני די לחוצה כי התינוק הראה רגישות לתמ"ל (שלשולים קשים) ולכן רופאת הילדים המליצה לדבוק בהנקה גם אם יש מעט חלב..

סרזט והנקה

סרזט היא אמנם גלולה שניתנת לנשים מניקות, אבל זה לא אומר שהיא לא עלולה להפחית את כמות החלב, ביחוד אם היא נלקחת בשלב כל כך מוקדם. טוב שגילית את הגורם וניטרלת אותו. כמו שאומרת הרופאה שלך - חלב אם הוא התזונה הטובה ביותר לתינוק שלך, בטח ובטח אם הוא אלרגי לתמ"ל. ניתן להשתמש באמצעי מניעה אחרים (התקן תוך רחמי, קונדום) ולהמשיך להניק בלי שתהיה פגיעה בכמות החלב.

pinukitush

New member
תודה

תודה על התשובה. אני די מאוכזבת שרופאת הנשים לא יידעה אותי שהגלולה עלולה לפגוע בכמות החלב, ושלא מומלץ להתחיל בשלב מוקדם לאחר הלידה... היום כבר הרגשתי שיפור קל בכמות החלב, אולי עקב נסיונות רבים לשאוב ויצירת ביקוש רב. נקווה לטוב.

efrat fefi

New member
אז אתן טוענות שאם אני אפסיק את

לקיחת הגלולות אני אגביר את ייצור החלב?

זה לא מה שאמרתי

אני רוצה להדגיש שסרזט היא כן גלולה אשר מתאימה למניקות, ולרוב אינה מפחיתה את יצור החלב. עם זאת, תמיד יש יוצאים מהכלל. אם את מניקה עם סרזט ולא הבחנת בשינוי בכמות החלב, סביר מאד שגם אם תפסיקי לא תהיה עלייה בכמות החלב, מכיוון שאצלך הסרזט לא גרמה להפחתת הכמות.

לא ולא

זה לא כל כך פשוט. זה רק במצבים מסוימים, בהם מגיעים למסקנה שזה כנראה הגורם לבעיה. יש עוד הרבה סיבות אפשריות. זה נושא ששווה לשבת עליו עם יועצת הנקה מוסמכת, ולעבור על כל הגורמים האפשריים לבעיה (כולל תצפית הנקה, ניהול הנקה, בעיות רפואיות ועוד). אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה