גלולות סרזט

שני2703

New member
גלולות סרזט

היי לכולן ,
אני אחרי לידה עם אנדו' קשה !
עדיין לא הלכתי לביקורת רופא אנדו' אחרי הלידה והרופאת נשים שלי הביאה לי את הגלולות האלה...

יש לכן המלצה או דיס המלצה עליה?
היא אמרה לי לנסות אותה 3 חודשים ואז נראה איך אני מרגישה איתה , כי כל הרעיון עם אנדו' והכתמות חומות זה להעלים אותן ועם הסרזט חוץ מהפרשות חומות ודימומים - לא מרגישה "נקייה" כל החודש וגם לא ברור מתי תכלס אני מקבלת מחזור ומתי לא ?!
אמורים בכלל לקבל עם הגלולה הזו מחזור?
נ.ב - היא אמרה לי ליטול אותה כפי ההוראות- ללא הפסקה .

תודה לכל העונות .

לואי84

New member
קודם כל המון מזל טוב

כיף לשמוע. איך עברו ההיריון והלידה? (אם אפשר לשאול..) אם אני זוכרת נכון, יש לך מוקד רקטו-וגינילי, נכון?

בנוגע לסרזט, זוהי גלולה שמכילה פרוגסטרון בלבד בלי אסטרוגן ולכן יש יותר נטייה להכתמות איתה, אך ממה שידוע לי, בגלל שהיא חלשה יותר זו הגלולה שמוקבל לתת לנשים מניקות.
חשוב מאד לקחת את הגלולה בשעה קבועה.
הרבה פעמים 3 חודשים זה הזמן שלוקח לגוף להסתגל לחלוטין כך שההכתמות נפסקות

שני2703

New member
היי לואי 84

כן .. יפה שזכרת .. אני עם הממצא הרקטו וגינלי ... :)
ההיריון והלידה ברוך השם עברו בסדר גמור עם מעקב היריון מעולה !
עדיין לא הלכתי למעקב אחרי ההיריון לגבי האנדו'.. מנסה למצוא את הזמן עם 2 הבייביס שהבאנו לעולם ברוך השם :)

אני לא מניקה ובכל מקרה הרופאת נשים הביאה לי את הגלולה הזו - אם את מבטיחה שההכתמות והדימומים יעלמו אז אני רגועה חחח :)

לואי84

New member
להבטיח בטוח אני לא יכולה....

והיא שאלה אותך אם את מניקה או לא? אולי מומלץ אחרי הריון גלולה יחסית חלשה כדי לא לשגע את הגוף או משהו, אבל פה אני כבר מנחשת.

איזה יופי, ממש ברוך ה'. שתגדלו אותם בנחת ובבריאות.

nsy1987

New member
הי שני, לי יש ניסיון עם זה

אז ככה, אני אמא ל-3 :) והניסיון שלי מהסזרט חיובי מאד. אבל אצלי לא היו הכתמות בכלל כ9 חודשים מהלידה כל עוד הנקתי מלא.
ברגע שהתחלתי עם תוספות רציניות (לא גרבר פה גרבר שם, ממש ארוחות במקום הנקה/ בקבוק במקום הנקה כי לא היה לי כח לשאוב בעבודה) אז הסרזט התחיל להכתים
ולעשות בלגן והעפתי אותו לכל הרוחות. אבל יש לי מלא חברות שמצליחות למשוך איתה גם בהנהקה חלקית אפילו שנה וחצי שנתיים. בלי כתם אחד.
לוקחים את הגלולה רציף. אין מחזור בחודשים האלה בכלל. בהתחלה חודש ראשון יש דימומים קלים. לי עבר בד"כ אחרי שבוע- עשרה ימים. לי הרופאה אמרה שאם אחרי שבוע זה לא נרגע לקחת כל יום 2 כדורים במקום 1 עד שירגע. זה עזר באמת.
חוצמזה, תהני מהתקופה הקסומה הזו של תינוק קטן. עם ריח מדהים שמרפק עלייך בלי הפסקה.זה עובר הרבה יותר מהר ממה שנראה.

שני2703

New member
היי nsy1987

קודם כל תודה על המענה
אבל כנראה שפיספת כמה נקודות עיקריות להודעה שרשמתי...
אני לא מניקה
אני עם הכתמות ודימומים - התחלתי לפני 3 חודשים
לא ברור לי בכלל אם עם הגלולות האלה אמורים לקבל מחזור - אם קיבלתי הוראה לקחת אותם ללא הפסקה?!
דבר נוסף וראוי לציון לטובה ב"ה - אני עם תאומים - ולא עם תינוק אחד קטן :)

שיהיה לכולנו שבוע טוב !

nsy1987

New member
הי שני.

קודם כל, תאומים! איזה יופי ברכה בכפליים.
כפי שכתבתי לך, אצלי לא החזקתי בלי הנקה עם הסרזט בלי לכתמם ולדמם. והיות ואני שומרת נידה
העפתי אותם מיד לכל הרוחות.
3 חודשים עם הכתמות, זה די הרבה. ובמפורש לא אמורים לקבל מחזור עם הסרזט. (תקראי את העלון המצורף)
הסרזט זה כדור שלוקחים ברצף, כולן, לכן כל חפיסה היא ל-4 שבועות ולא ל-3, כמו בגלולות רגילות.
כך שאני במקומך הייתי חוזרת לרופא שלי ובודקת עוד אפשרויות. אצלי גם כשיש דימום יש כאב. אז מה עוזר הסרזט?

שני2703

New member
nsy1987

תודה על הברכות והאיחולים :)
אין לי מושג למה הוא עוזר לי בדיוק ?! \-:
לטענתה הוא הכדור היעיל ביותר על מנת שלא יהיו לי כאבי אנדו' ..

nsy1987

New member
דיברתי אתמול עם חמני על הסרזט

הוא הציע לי ויזאבל. ואמרתי לו שעם הסרזט אני מדממת לא בהנקה. והוא אמר שהויזאבל הרבה יותר חזקה ושאני לא אמורה לדמם איתה
ושסרזט בעיקר מניעה לנשים מניקות ולא לטיםול באנדו'.
אז אולי תתייעצי שוב?

שני2703

New member
היי nsy וגולי

תודה על המענה
התייעצתי עם הרופאת נשים שלי , ותור לרופא האנדו' יש לי רק חודש הבא...
הבנתי ממנה שהסרזט הוא גלולת מניעה ומשכיחה כאבי אנדו' בגלל הפרוגרסטרון
לעומתה הויזאבל -היא משכיחה כאבי אנדו' אבל היא לא גלולת מניעה...

גולי7613

New member
ראשית מזל טוב להולדת התאומים! ולגבי הסרזט -

אמנם זה לא היה אחרי לידה אבל לפני כשלוש שנים הייתי עם סרזט לכמה חודשים ובגלל אותן הכתמות שאת מדברת עליהן החלפתי לויזאבל. עם הויזאבל לא היו הכתמות בכלל.
בדיוק כתבתי כאן היום שהייתי החודש אצל ד"ר זולטי שטען שנגזרת הפרוגסטרון בסרזט פחות מתאימה לטיפול באנדו ולעומת זאת הויזאבל יקרה אז הוא רשם לי גלולה בשם יאז.
סוריאנו לעומתו היה זה שרשם לי בזמנו את הסרזט ואח"כ את הויזאבל...

למעלה