גלולות של שום?

סנאגל

New member
גלולות של שום?../images/Emo101.gif

שמעתי שמומלץ למי שנוסע לתאילנד מומלץ לבלוע גלולות של שום?!?!? כי זה מרחיק יתושים וכאלו ?? מישהו שמע ?? הגיוני ?? זה אומנם בלי ריח, אבל כשזה מתפזר בדם, זה מפריש "ריח" שרק יתושים נדחים על ידו.. היש אמת בדבר ? אני נורא פוחד מלהדבק במשהו בתאילנד..לא מפחד מעקיצות..

aviron

New member
שום דבר ../images/Emo128.gif

גלולות של שום להרחקת יתושים? ומה אם היתוש ממוצא רומני ואוהב שום יחד עם ארוחת-הדם שלו? גלולות של שום יכולות להיות בריאות בכל מקרה - לא חושב שמרחיקות יתושים. הרחקת יתושים יעילה: "רולר" - כמעט ללא ריח - של "סאנו". (נשבע ! לא מקבל % מהם !). חיסונים ובכלל: תלוי מהו "אופי" הטיול שלך לתאילנד. (טרקים, יערות, איזורי ותנאי לינה). היעיל ביותר הוא לשאול במרפאות מטיילים השונות או משרד הבריאות. לא ממליץ להתייעץ עם מטיילים אחרים - לכל אחד ה"אי-ידע" שלו ביחד עם ה"אני ומומחיותי...". מה יותר סביר מאשר לשאול ד"ר? בכל מקרה: כל מיני חיסונים שטובים לארץ, טובים גם לתאילנד: אנטי טטנוס, צהבת A. ותתפלא: למעט בתנאים מיוחדים בצפון- בה יש "דחיפת" רוח ממדבר גובי לצ´ תאי´ כשהרוח נושאת עימה סוג מסויים של ברחשים - כמעט ולא תמצא יתושים בתאילנד - על אף מקורות המים הרבים (מאד) שבמדינה. הסיבה הינה הדברה אורגנית שנעשית בכל תאילנד - בצורה מאד יעליה.

סנאגל

New member
שמחתי לשמוע

זה נכון שלכל מטייל יש את ה"אני מאמין" שלו, ועל אחד אומר דברים אחרים.. פשוט חשבתי שזה אולי הגיוני... שמחתי גם לשמוע שאין אטרף של יתושים, ונסתפק ברולר...אחלה דבר ! דרך אגב, ב"גסט האוסים" יש כילה מעל המיטה ? סתם לדעת... יהיה איזה טרק בטיול, בטח בצפון, והשאר סיבוב איים וכאלו, כולל קצת נפאל. אני אברר עם מרפאת למטייל, אני צריך כבר להזמין זריקות. תודה !!!

aviron

New member
כן. הדברה אורגנית !../images/Emo163.gif

וזה שהיו הרבה יתושים כשהיית - אז עיין ערך "מדבר גובי", איש מדבר, ושים-לב שציינתי שלעתים יש ברחשים בגין רוחות ממדבר זה, איש מדבר. הדברה אורגנית הינה הדברה שלא באמצעים כימיים. מצטער באם לא שמעת עדיין שיש דבר כזה - מה לעשות. יש. את היתושים מדבירים באמצעות איזשהו דגיגונים שאוכלים את בייצי היתושים. זאת הדברה אורגנית. וכשצריכים להדביר איזשהי מחלת הדרים למשל - שניקראת "עש המנהרות" - לא כמו בישראל - בתאילנד מדבירים באמצעות זבובון מסויים שקוטל עש זה. אז הנה עוד דוגמא להדברה אורגנית. בתאילנד יש סיוט מהדברות כימיות מאז מלחמת ויאטנם והפצצות הכימיות שהוטחו ע"י האמריקאים ע"מ להשמיד היערות שבהן הסתתרו לוחמי הויאטקונג - ואשר תוצאות ההפצצות הכימיות ניכרות עד היום בלידת תינוקות בעלי-מום בגין האדמה הרוויה בכימיקלים - לכן עברו להדברה אורגנית. אז זהו ואני מקוה שלמדת משהו... לא תמיד צריך לזלזל באמצעות ציניות של ...

המקום שבו מומלץ לאכול שיני שום הוא

בנאפל.. בטראק מומלץ מאוד לאכול שיני שום פשוט לחתוך קצוץ קצוץ שן של שום ולערבב יחד עם האוכל... זה מעולה נגד "מחלת גבהים" ואם אני זוכר נכון זה מעלה משהו בדם או נותן לחומר מסוים לפעול טוב יותר לא זוכר בוודאות אבל זה משהו שקשור לדם... אךך כמה שום אני טחנתי שם... אבל כמו שכולם אמרו אוני מסכים איתם אני לא חושב שיש בזה צורך בזה בתאילנד...

ירדן 29

New member
תגובה לחששו של סנאגל

חייתי כמה שנים בתאילנד, וכשטסתי לשם, רק הציעו לי לנקוט במשנה זהירות, לא הכריחו ולא כלום, אז לא נקטתי בשום אמצעי זהירות, וביקרתי בכל הכפרים ובכל חור שיש בתאילנד וחרשתי על כל המדינה ולא חליתי בכלום, והייתי בכל השבטים, עם על היתושים וכל המחלות וכל הדברים האפשריים, ולא נדבקתי בשום דבר, ואני בכ"ס (בריא כמו סוס) מאז ועד היום, וניהנתי מאוד להיות בתאילנד (עד כדי כך שהבאתי משם אישה, שהייתה לי לחברה הרבה זמן, עד שהחלטתנו להתחתן)

ירדן אני חושב שכל מקרה לגופו...

אתה יכול ללכת ולבקר בכל הכפרים של תאילנד.. ולחרוש על כל המדינה ולא לקבל כלום ואחד אחר יכול למשל ללכת לכפר ולקבל איזו מחלה.... כל אחד בנוי אחרת כל אחד מגיב אחרת... הייתי בנאפל עם שותף לטראק הוא יכול היה לאכול מהריצפה ולא היה קורה לו כלום אני לעומת זאת לפחות פעם בשבוע חטפתי שילשול והרעלת קיבה (עד שהסתגלתי). אומנם לא צריך להיחסף ולהיות היפוכונדרים אבל תמיד טוב לבוא מוכנים ככל האפשר לכל מצב שיכול לקרות.... ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בבריאות.. לילה טוב ברי

אוקי אבי ובתרגום לטיפשים...

כמוני שלא יודעים את השפה התאית על בוריה? ולשאר האנשים? ותיזהר שאני לא אתחיל להפנות שאלות לנועה.......
נועה? אפקה סה אה?

aviron

New member
למה´מה ? כולה שאלתי....../images/Emo3.gif

את ירדן , שסיפר לנו שהתחתן עם תאית, באם אשתו יפה ובאם יש להם ילד ים קטנים.. אז, נועה: אפקה סה אה? (נשמע לי כמו "מה השעה...")

למעלה