גלולות vs קונדומים

zMust

New member
גלולות vs קונדומים

אוקי אנשים, אז ככה, לפני כמעט בחודש ואני וחברתי התחלנו לקיים יחסי מין, וכמובן אנחנו מעוניינים רק במין בטוח, עד עכשיו אנחנו משתמשים בקונדומים. לאחרונה חשבנו על גלולות ורציתי לקבל דעה מה לעשות בקשר לנושא, האם יש תופעות לוואי ? באיזה גיל ניתן להתחיל עם הגלולות ? אופן השימוש? ומחיר? והאם גלולות עדיפות על קונדומים...

dify

New member
דעתי...

היי... אני לא רופאה כך שהמידע מבוסס על ידע אישי בלבד אבל.. קונדומים זה טוב נגד מחלות ומונע אפשרות של כניסה להריון באחוזים גבוהים מאד. זה טוב ליחסי מין מזדמנים, אם אתה לא סומך על הפרטנר שלך ואם יש חשש למחלות. גלולות ניתנות רק על ידי גינקולוג (מה שדורש בדיקה רפואית לפחות תקופתית) שלא לכל בחורה מתאים לעבור (תלוי בגיל ובמידת הפתיחות של הבחורה) הגלולות מגנות מפני כניסה להריון אבל לא ממחלות, ולכן עדיף בקשר רציני לעבור, אם בכלל, לגלולות רק אחרי כמה חודשים על קונדום, כשבטוחים שלפרטנר אין מחלות והוא לא בוגדני (בהנחה שהמחלות יופיעו בבמהלך הזמן הזה) מומלץ לפני זה לעשות בדיקת איידס על כל מקרה שלא יהיה (חינם, בבתי החולים בסביבת המגורים שלך, תצלצל לבית החולים למודיעין ותשאל, באיזור תל אביב עושים את זה באיכילוב) הבדיקה תקפה לפחות אחרי שלושה חודשים של היכרות, לכן אם אתם לא מכירים שלושה חודשים אין טעם ללכת לבדוק. ויש לחזור על הבדיקה שוב אחרי חצי שנה. יתכן שזה נשמע לך טיפשי, אבל לעולם אין לדעת מה יש לאדם, ויותר גרוע, זה שלפעמים האדם עצמו לא יודע, מחלה כמו הרפס יכולה לעבור ביחסי מין והנה אתה מודבק כל חייך במחלת מין מאד לא נחמדה שהחברה שלך אפילו לא ממש הבינה מה זה הפצעים האלה שיש לה שם והתביישה לספר לך עליהם וכד´. בקיצור- אם זה לא קשר רציני משמעותי לאורך זמן אני לא לוקחת סיכונים. במידה ובחרתם לקחת גלולות, צריך לקחת באופן קבוע, ולהתמיד, אחרת היעילות שלה יורדת ויהיה חשש להריון, כאמור היא לא מגנה מפני מחלות ויש לקבל מרשם עבורה. בעיקרון גלולות עולים כשלושים ש"ח לחודש, שזה אני משערת פחות מקונדומים, אבל לא שווה את התשלום הכספי אם תהיו חולים או חלילה היא תיכנס להריון. לכן הכסף זה ממש לא צריך להיות שיקול פה. לסיכומון.. :) אם אתם כבר לפחות חצי שנ היחד, בוגרים, יש לכם כוונה להישאר יחד ולחברה שלך לא איכפת ללכת לרופא נשים- גלוגלה כל מקרה אחר- תשארו עם קונדום. תהנו

Dr Yaniv

New member
מניעת מחלות מין

הפורום לא עוסק בסקסולוגיה או רפ נשים ולכן השאלה המקורית לא רלווטית לפורום עם זאת יש כאן גם נגיעה למחלות המועברות במגע מיני וזה חלק הנושא הפורום - אכן יש חשיבות רבה לקונדום בנושא זה כאשר הגלולה כמובן לא עוזרת! תודה לדיפי על התשובה המפורטת והמדוייקת בברכה ד"ר יניב

למעלה