גלולות

גלולות

שלום לכולן,
אני מאובחנת חדשה כעבור 15 שנות כאבים. מכל הבשורות שהאנדו הביא איתו אני כרגע הכי מוטרדת מההמלצה החד משמעית לשימוש בגלולות, שבעצם לפי הבנתי תהיה בתוקף לאורך כל שנות הפוריות שלי (אינשללה פרק זמן משמעותי).
כרגע הומלץ לי לעבור ניתוח ולאחריו להמשיך עם גלולות כדי לשמר עד כמה שניתן מצב ללא גושים. גלולות ברצף ובמקרה של דימומים שתי גלולות ביום. בשורה על גבול המזוויעה בשביל מישהי שנמנעה שנים רבות משימוש בגלולות.
הוסבר לי בצורה משכנעת כי זוהי הדרך שהוכחה כיעילה ביותר ואפילו יחידה בוויסות המצב הכרוני הזה.
ובכל זאת אני שואלת:
***האם מישהי מכן נתקלה ברופא שמתמחה באנדו והמליץ על טיפול בלי גלולות?****
אשמח לשמוע גם דעות בנושא
תודה על כל עזרה

simba1231

New member
גלולות

לא נתקלתי ברופא כזה אבל חייבת להגיד לך שגם אני הייתי מוותרת על הגלולות בשמחה. רק בדיעבד הבנתי שהם עשו לי רק טוב ומרגע שהפסקתי איתן המצב הבריאותי שלי התדרדר משמעותית עד לאבחון של האנדו.

לואי84

New member
שלום לך...

אילת מקבלת

תראי, המחלה הזאת נגרמת ע"י הווסת ולכן הטיפול הוא מניעת הווסת... כל פעם שאנחנו מקבלות, האנדו' עלול להחמיר ולהסתבך. ולכן באופן טבעי זה מה שמומלץ בדר"כ ולא נראה לי שיימצא רופא שמבין באנדו ולא ימליץ על דיכוי כלשהו. לפעמים ממליצים על סוג שונה של דיכוי (זריקות למשל). עם כל זה שגם אני מעדיפה לא לקבל הורמונים, צריך לעשות את השיקול ואני מבינה שזה לטובתי ומתייחסת לזה בתור תרופה לכל דבר.

לואי84

New member
אני מקווה רק

שהרופא שלך הוא באמת מומחה לאנדו'. לא רצוי לעשות ניתוח אצל מישהו שהוא לא מומחה לעניין.

האם הומלץ לך על הניתוח כדי להקל על כאבים? האם נמצאו ממצאים מאפיינים בבדיקות?

בכל מקרה שמחה בשבילך שאובחנת סוף סוף

שמיץ1

New member
לא נתקלתי ברופא אנדו' כזה בארץ

כולן ממליצים על דיכוי הורמונלי כלשהו - בין עם ע"י גלולות / זריקות / התקן, כי אלה הכלים שיש היום.
בחו"ל דווקא נתקלתי ברופאים שממליצים בדר"כ על ניתוח רדיקלי יותר, ובמידה והוא מצליח, הם לא רואים הכרח בטיפול הורמונלי יותר.
להגיד לך מי צודק? לא יודעת. אני אחרי ניתוח קיבלתי המלצות סותרות לגבי המשך הגלולות, אבל החלטתי להמשיך כרגע כי אני לא מעוניינת לקבל וסת ולסבול יותר ממה שאני כבר סובלת...
עד כמה שידוע לי, התועלת שלהן מבחינת דיכוי האנדו', שמירה על מצב קיים, הפחתת הסיכון להחמרה ופגיעה של האנדו' באיברים חיוניים... עולה על הסיכון הכרוך בגלולות. זה שיקול שאת צריכה לקחת בחשבון.

liats80

New member
לי אסור לקחת גלולות

בגלל עודף קרישה.
והלוואי שיכולתי לקחת!
המידע שבידייך נכון - הדרך הטובה ביותר לשמר את המערכת היא לדכא אותה.
עם כל מחזור המצב מחמיר.
ההמטולוג שלי אישר התקן אבל בנתיים הוא (ההתקן) לא הצליח להשתלט על המערכת.
אם יש לך אפשרות והרופא המליץ אז בהחלט כדאי לדעתי.

liats80

New member
אני מניחה

שכן כי לוקרין אינה מכילה הורמונים ולא אמורה להשפיע על הקרישה.
אבל - לא קיבלתי לוקרין ולא ביררתי את הנושא לעומק.
כדאי להתייעץ עם הרופא.

למעלה