גלולות.

swany 1

New member
גלולות.

עשיתי הפסקה עם הגלולות ואני מעוניינת להתחיל ליטול אותן שוב. שאלתי היא האם אני יכולה להתחיל ליטול אותן כבר או שאני צריכה לחכות ולקחת גלולה ראשונה ביום הראשון של המחזור. תודה!!!

../images/Emo101.gif ותקנו אותי אם אני טועה...

קודם לכל - עשית בחוכמה Swany - על מנת לא לשבש את המחזור ההורמונלי לחלוטין רצוייה בהחלט הפסקה בנטילת גלולות לתקופת מה לאחר נטילתן שמן ממושך. ככל הידוע לי יש להתחיל ליטול את הגלולות מחדש ביום הרביעי או החמישי למחזור ולא ביום הראשון. בכל מקרה, רצוי מאוד !!! להתייעץ עם רופא/ת הנשים שלך, לערוך בדיקה יסודית ולהתחיל במחזור חדש של גלולות לאחר התייעצות עם הרופא/ה. ייתכן כי יוחלט על החלפת סוג הגלולות, או אפילו על אמצעים אחרים. אחרי הכל גלולות הינן הורמונים המשבשים את המחזור ההורמונלי הנורמלי ולא אחת שמעתי על זגות שחוו קשיים להרות לאחר נטילת מספר רב של מחזורי גלולות. בהצלחה לך.

Koukla

New member
../images/Emo3.gif הרשית לתקן...אז...

צודקת ברבורה באומרה כי מחזור גלולות יש להתחיל ביום החמישי (לא הרביעי) למחזור הווסת. אך ניתן גם להתחילו ללא כל קשר אם כי לא מומלץ. ישנן נשים רבות המכוונות את לקיחת הגלולות לתאריכים מסויימים על מנת לא לקבל את הווסת בתאריכים אחרים (כמו עקב יציאה לחופשות וכדומה) אני בהחלט תומכת בהצעת הברבורה להתייעץ עם רופא או רופאה לצרוך התאמת התרופות. בוקר אור.

night mistress

New member
רצית תיקון?../images/Emo9.gif

שאלתי את רופא הנשים שלי בנושא והוא חטף שבץ.. הוא אמר שבשום פנים ואופן אסור להפסיק כי זה לא רק שמשבש את המחזור ההורמונלי אלא מעוות אותו לגמריי.. המחזור שלך יתארך, התאריך קבלה יהיה שונה וכו.. אם כבר הפסקת אז חכי ליום הראשון, ככה לפחות תפחיתי את מידת הנזק..

חן (*_*)

New member
סליחה- אבל אתקן אתכן

ואל תכעסו, אך המידע שבידי מעודכן מכיוון שזה התחום בו אני עוסקת (גינקולוגיה). *כשמתחילים טיפול ראשוני בגלולות למניעת הריון, או כשמתחילים מחדש לאחר הפסקה בשימוש (לא ההפסקה בת השבוע בין חפיסה לחפיסה), יש להתחיל ליטול את הגלולות ביום הראשון למחזור !!!- לא ברביעי, ולא בחמישי. *בנטילת גלולות סדירה, אין כל צורך בהפסקה מידי זמן מה למשך חודש או יותר- ההפסקה רק עלולה לגרום לבעיות, כאשר הגרועה ביניהן, הריון בלתי רצוי. עדיף להגיע לרופא הגינקולוג לביקורת אחת לשנה ולעשות בדיקות לפי הוראותיו. *הגלולות עצמן אינן גורמות לבעיות פוריות או אי סדירות של המחזור. עם ההפסקה בנטילת הגלולות, חוזר הגוף והמערכת ההורמונלית, לתפקד כמו לפני תחילת הטיפול, לכל המאוחר תוך שלושה חודשים. נשים אשר חוות אי סדירות במחזור, שכחו פשוט שגם טרם השימוש בגלולות המחזור שלהן היה לא סדיר, וקבלת ה"ווסת" בסדירות, נגרמה אך ורק בהשפעת נטילת הגלולות- ה"ווסת" בעצם מזוייפת והיא תוצאה מאספקת הורמונים חיצוניים (הגלולות) תוך דיכוי זמני של המערכת ההורמונלית של האישה. אני מקווה שאין בליבכן כעס על התיקון. שבת שלום.

../images/Emo45.gif ת ו ד ה ../images/Emo47.gif

ברוכה השבה חן, למה אכעס למה? נהפוך הוא !!! אנשים שואלים ומבקשים תשובות מוסמכות ומקצועיות וכולנו כאן לתת אותן... חסר לך שלא היית מתקנת אותנו... ושוב ברוכה השה והרבה תודה. שבת שלום

למעלה