גלולת "היום שאחרי"...

גלולת "היום שאחרי"...../images/Emo43.gif

מה דעתכם על ההמצאה החדשה : גלולה שניתן לקחת יום אחרי קיום יחסי מין ולמנוע הריון בלתי רצוי ? אני |הדשג|בעד: אני ממש לא אוהב את שיטת הגלולות נגד הריון שמכניסה חומרים כימיים לגופה של האשה אם צריך או לא (הרי לא כל יום מקיימים..., לפחות לא אני) ובסוף יגלו שהיא גורמת לאיזה כמה סוגי סרטן... אני ממש לא בעד כל השיטות ה"טבעיות" (יום בטוח, נסוג וכדומה) שסופן ..הריון אני מאד בעד שיטת הקונדום שגם מונע הריון, גם מונע מחלות, גם מטיל את האחריות קצת על הצד הגברי אבל לא תמיד נעים, לא תמיד "אמיתי" ולפעמים גם זה לא לגמרי בטוח. אז...אולי זה הפתרון. אגב, אני כותב את הנ"ל לא רק כ"גבר שוביניסטי" (ואני לא...) אלא גם כאבא לבת 16 ותאמינו לי אני...פוחד... כי הבת שלי הדיעה לגיל שאפשר להתחיל.אז... מה דעתכם??? הרבה בריאות
אמנון מרגלית

אתיר

New member
דעתי

אני מבינה את דאגתך כאבא, אני כאמא. השאלה הגדולה היא, האם גלולה זו נותנת לגיטימציה לא להשתמש בקונדום? הרי בזמננו הפחד הגדול ביותר היה שנכנס להריון, היום הפחד זה האיידס. מן הסתם קל לשכנע לקיים יחסי מין בדור מתירני כיום, אז מה הבעיה שיחד עם השכנוע לקיים יחסים , אותו אחד/אחת יכול להגיד "אני נשבע שאין לי איידס" והצד השני "המאוהב" יאמין, יקיים, בידיעה שזה בסדר ואפשר לקחת אחר כך את הגלולה. וזה מפחיד. לכן אולי הגלולה טובה לנשים שיש להם בן זוג קבוע, אך לא מקיימים בתדירות של שפנים..... וגם לדעתי בכל זאת צריך בפיקוח רופא.

ענתש

New member
דעתי -

אני לא יודעת על איזו גלולה חדשה אתה מדבר (לא ראיתי שום פירסום) אבל הגלולה שאני מכירה של היום שאחרי היא לא כל כך בטוחה לשימוש, ובהחלט דורשת השגחה של רופא כי היא עלולה לגרום לדימומים חזקים. אני מניחה שפורום תרופות יוכלו לתת מידע קצת יותר אמין ממני... אבל ברמה העקרונית, אני מסכימה אתך שזה לא ממש נעים להכניס לגוף כל יום חומרים כימיים. אבל אנחנו עושים את זה בכל מקרה - אתה יודע כמה הורמונים יש בחלב וביצים למשל ? אין מה לעשות. אנחנו חיים בעולם מזוהם כימית וביולוגית (וגם מאד מופרע אלקטרומגנטית, אם כבר מדברים על זה) ומה שיעשה את ההבדל זו לא הגלולה למניעת הריון. לכן אני חושבת שעדיף ללכת עם מה שנוח, וזה בטח לא הקונדום (איכס. מסריח) ואני אפילו עוד יותר קיצונית - אני עכשיו שוקלת להשתיל בזרוע צינורית שמשחררת הורמונים באופן עצמאי, במקום לזכור לקחת גלולות (כרגע אני בסוף הריון, אני חושבת על אחרי והנוחות מאד חשובה לי). ואגב - לפי זה שיש לך ילדה בת 16 אני מבינה שאתה יותר מבוגר ממני, ואני לא יודעת איך זה בגילך... אבל בגיל 16 כשחברים, וגם אחרי זה כשזוג צעיר ועוד אין ילדים אז (אצלי לפחות) יוצא שצריך לקחת את הגלולה של "היום שאחרי" כמעט כל יום... אז מה הרווחנו ???

ענתש - למה צינורית?

נראה לי פרוצדורה יותר מדי קיצונית. האם זה הפיך? אני שמתי התקן נגד הריון לאחר הלידה, וזה שחרר אותי מהדאגות של כן או לא לקחתי גלולה, מתי להפסיק, מתי להתחיל, לעשות בדיקות דם כל חצי שנה, כמות ההורמונים בגלולה וכו´. ממליצה.

ענתש

New member
התקן מפחיד אותי פסיכולוגית...

נראה לי נורא מוזר להסתובב עם חתיכת ברזל/פלסטיק בתוך הבטן. ביד זה נראה איכשהו פחות מצמרר. ודאי שזה הפיך. כל מה שזה עושה זה לשחרר הורמונים (זהים להורמונים שבגלולות) בכמויות מזעריות לתוך השריר, משם הם מגיעים לדם. צריך להחליף את הצינורית פעם בשנתיים ואם רוצים להכנס להריון מוציאים אותה ולוקח בערך חודשיים להתנקות מההורמונים שכבר נספגו בשריר. אבל בדיוק אני מנסה לברר בפורום תרופות ובכלל איך אפשר להשתיל את זה בארץ - זה מאד פופולארי בארה"ב אבל בארץ ראיתי רק מעט מאד פירסומים ואני לא בטוחה שאפשר להשיג את זה פה...

anat30g

New member
דעתי

אני לא בטוחה שצריך למכור את זה ללא מרשם רופא כמו שהציעו.... אבל אני חושבת שעצם הגלולה היא חיובית ויכולתה למנוע הפלות בשבועות מאוחרים יותר, היא חיובית ... כי : 1. להרבה אנשים יש בעיה מוסרית/דתית עם הפלות, והבעיה הזאת יוצרת ילדים לא רצויים, בארה"ב הבעיה עם הפלות יוצרת המון אמהות בנות עשרה... הגלולה הזא היא פיתרון מוסרי לבעיה שלהם. 2. הפלה מכנית שנעשת בשבוע מאוחר יותר היא הרבה יותר מסוכנת ולא בריאה. הפלה בתחילת ההריון, גם אם היא לא טבעית, אבל אינה מערבת מכשור - תטיב עם הנשים, בהבט הפיזי. 3. יותר "קל" להפיל פסיכולוגית בשבוע מוקדם... והגלולה הזאת מאפשרת זאת... השחרור מהריון הלא רצוי שנעשת מוקדם מקלה על המתח והעצבים של האשה ההרה, מקלה על מחשבות "הרצח/הרג" של עובר ממשי שרואים למשל באולטרסאונד - כי כשמשתמשים בגלולה העובר אפילו לא נראה כמו עובר... בקיצור - לדעתי יש יותר חיובי משלילי.... זה נכון שיש איזה שחרור מאחריות כשיש אפשרות להשתמש בגלולה שכזאת - אבל - האפשרות בעצם של האשה/נערה לשלוט בהריון הלא רצוי שלה - ובעצם בגופה ועתידה הוא לדעתי הדבר החשוב ביותר.

ציפי ג

New member
מבחינה כימית

האשה מכניסה לגופה כמות אדירה של הורמונים בבת אחת, אז אני לא בטוחה שיש תועלת כלשהי בזה.

anat30g

New member
ובתינוק/ילד לא רצוי יש תועלת????

זה איום לומר אבל גם בילד לא רצוי אין הרבה תועלת.... יתכן ואחרי הכל יהי טוב ויפה כמו באגדות - אבל ברוב המקרים זה לא ככה...

ציפי ג

New member
ענת

אמנון אמר שהוא מתנגד להכנסת הורמונים לגוף, ולכן מעדיף גלולת היום שאחרי על פני גלולות סתם. מנקודה זו אין תועלת.

רותי ע

New member
דעתי..

שזה היה צעד נכון. ולמה? זה לא מה שיגרום לחוסר זהירות. כשיצאו הגלולות בפעם הראשונה היו שהקימו קול צעקה שהן יעודדו פריצות.. אז מה? קימו יותר יחסי מין? פשוט נמנעו הרבה הריונות בלתי רצויים. אותו הדבר לגבי הגלולה הזו-היא עולה כמו חפיסת גלולות. כמו כן יש לה תופעות לוואי קשות הרבה יותר משל הגלולות למניעת הריון. ולפחות מהשיקולים האלו לא נראה לי שמישהי תשתמש בה על בסיס קבוע. כמו כן המניע העיקרי לדעתי היום לקיום יחסים מוגנים הוא איידס ולא הריון. לכן רובם של אלו שמקיימים יחסים מזדמנים ימשיכו להתגונן באמצעים אחרים ואילו אלו המקיימים יחסים עם בני זוג קבועים בד"כ יש להם אמצעי קבוע. והגלולה הזו אכן תעזור למניעת פנצ´רים (שקורים). לגבי המכירה ללא מרשם רופא-צריך לקחת אותה כמה שיותר מהר. ועד שמגיעים לרופא..לפעמים עלולים לפספס.. ולי עלה בראש משהו אחר כששמעתי על הגלולה הזו-חבל שלא ממציעים גלולת היום שאחרי נגד איידס..

שמעתי בטלוויזיה מרופא

שנשאל אם ניתן להשתמש בגלולה הזאת על בסיס קבוע ולבטל את השימוש היומיומי בגלולה הרגילה, והוא ענה כי : א. גלולת ה"יום שאחרי" יקרה הרבה יותר מגלולה רגילה (בערך מחיר של חפיסת גלולות) ב. הגלולה מיועדת לשימוש חד פעמי, לא על בסיס קבוע, בגלל ההרכב שלה אז למי שמקיים יחסי מין באופן תדיר - זה לא מומלץ. ואני מתה מפחד שאגיע ליום בו הבן שלי יביא חברה הביתה, יסגור את הדלת ונראה אותם שוב בבוקר מחוייכים.... אין לי מושג איך להתמודד עם זה אבל עוד יש לי זמן ואני מאוד מבינה את הפחד

רותי ע

New member
למה מפחדת?

אני לא מפחדת מעצם מה שהם יעשו אלא מהאיך. והכוונה לא איזו תנוחה
מפחיד אותי שיקיים יחסים לא מוגנים. בייחוד בגלל איידס. אותו כנ"ל אם תהיה לי בת. לכן אני מקווה שבבית תהיה אווירה מספיק פתוחה שנוכל מראש לדבר על הנושא ולהתארגן בהתאם..

מפחדת כי...

בחברה שבה אני גדלתי, ומגדלת את ילדי נהוג לחכות עם יחסי מין עד החתונה אבל לא תמיד הילדים ממשיכים בדרך ההורים, נכון? ולילד בן 16 יש כבר דיעות על אמונה, על איך לחיות את החיים ואני ערה למה שקורה בחברה, ויש ילדים שחלק ממרד הנעורים שלהם זה להפסיק להיות דתיים. אז יש דברים שיהיה לי קל יותר להתמודד איתם, שמאוד ברור לי איך נוהגים (כמו חילול שבת שברור שבבית לא מחללים שבת, ותפילות - ברור לי שאין מה להתעקש על זה, וכו´) ויש דברים שלא ברור לי היכן לצייר את הקווים האדומים, אני הרי לא ארצה לזרוק את הילד מהבית, נכון? אבל מצד שני יש חינוך מסויים בבית, והוא סותר אותו... ואני לא רוצה בשום פנים ואופן לגרום לו לשקר לי, או לפחד לומר את האמת במקרים שתידרש התערבות מבוגרים... וההתמודדות הזו מפחידה אותי.

רותי ע

New member
עכשיו זה יותר ברור..

ולכל אחד מאיתנו יש פחדים מהעתיד. מה היה אם.. הוא יעשן (אצלי זה איכס) ואולי אפילו גראס.. (על יותר מזה לא רוצה בכלל לחשוב) יבוא מקועקע במקומות לא סבירים.. ואולי פירסינג במקומות עוד פחות סבירים.. ואפילו שער צבוע בשלל צבעי הקשת.. והתשובה שאני נותנת לכל המקרים האלו-לתת בסיס טוב שגם אם הוא יחרוג ממנו, משהו מזה יהיה בתוכו וישמור עליו. (אבל כרגע זו רק תאוריה).

אני דווקא אשמח לראות את הבן שלי

וחברתו מחויכים בבוקר. יחסי מין זה לא דבר רע אלא דבר נהדר ומהנה כשהוא נעשה בצורה הנכונה. אני מקווה שהוא ידע להיזהר (הן ממחלות והן מהריון לא רצוי) וידע לעשות את הדברים בזמן שהוא יהיה מוכן אליהם. וכן, אני מקווה שהוא יהנה מאוד. ואם היתה לי בת אז התשובה כמובן היתה זהה!!! שירלי.

אמיר.

New member
מראש כדאי להרגיל למדיניות הדלת...

הפתוחה... הסיטואציה שתיארת לא תעלה על הדעת: "הגם לכבוש את המלכה עימי בבית ?" אבל הפחד אכן קיים.... שיו - מישהו מוכר פוליסת ביטוח בענין ??? ....... על זה אני מתפלל כל יום.. שחלילה לא אכשל בחינוך ילדי...

חוה 1

New member
אני ממש לא חושבת שזהו

הדבר הבא.... זה לא אמצעי מניעה לשימוש קבוע.

אמיר.

New member
כימקלים (... )

זה אכן לא פייר שהאישה צריכה לבלוס אותם... בכל מקרה שכחת לציין את אמצעי המניעה הבטוח ביותר, 100 אחוז לא נכנסים להריון (פרט למקרה אחד לפני 2000 שנה
)

למעלה