גלולת למניעת הריון

obelisima

New member
גלולת למניעת הריון

באילו מקרים ע"פ היהדות מותר לאשה לקחת גלולות למניעת הריון?
 
מתי מותר למנוע הריון?

השאלה הזו היא שאלה קשה וסבוכה שבשביל לענות עליה צריך לדבר עם רב שיכיר את המציאות הספציפית שלכם ויוכל להתאים את תשובתו למקרה הספציפי. הכללים הם בדרך כלל שלפני לידה הראשונה אין לקחת גלולולת או אמצעי מניעה אחרים, כי לשם כך מתחתנים... (אלא אם כן יש בעיות רפואיות חמורות וכו' - לכן כאמור צריך לשאול רב באופן נקודתי). לאחר מכן רבים נוהגים לקחת גלולות (כמובן בהתייעצות עם רופא) כדי ליצור מרווח מסוים בין לידות (אגב, יש לציין שבעבר נשים היו מיניקות במשך שנתיים הנקה מלאה, ובמשך ההנקה לא היו נכנסות להריון כך שבאופן טבעי היו נוצרים מרווחים של כמעט 3 שנים ביל ילד לילד...). ישנם רבנים שיתירו לקחת חצי שנה, ישנם שיתירו שנה, הכל תלוי בזוג, במקרה, במספר הילדים שכבר יש וכו'. ניתן לשאול שאלות מסוג זה במכון פועה העוסק בתחום.
 

קפצילי

New member
הנקה אינה מונעת הריון !!!

זהו מיתוס, שממש לא כדאי להסתמך עליו.
 

אופירA

New member
מנהל
להסתמך - לא.

אבל עם עובדות קשה להתווכח. סטטיסטית - ברוב המכריע של המקרים ההנקה מונעת הריון. מה שיש מקרים שאינה מונעת - זה בדורות האחרונים, שהגופים נחלשו, אבל בדורות עברו כמעט שלא היה מצב שהנקה לא מנעה הריון. וזו הסיבה שמתירים (עפ"י המקרה) מניעת הריון, משום שהגופים נחלשו והנפשות נחלשו ואין שום עניין שאנשים יתמוטטו בגלל קשיים שמעבר לכוחם. ולכן הדברים נקבעים כל מקרה לגופו.
 

tamarhp

New member
הנקה

משבשת ביוץ, ולכן מקטינה את הסיכוי להכנס להריון - אבל לא מונעת לגמרי בימינו (בעבר כאשר הגוף היה חזק יותר - כן). בכל מקרה, יש רבנים שיתירו רק אחרי ילד ראשון, יש כאלו שיתירו רק אחרי שיש בן ובת, אבל בכל מקרה כל מקרה לגופו, ובד"כ מתחשבים מאד מאד מאד במצב האישה (למשל - אם האישה ילדה וכרגע לא מסוגלת להתמודד עם הריון/ילד נוסף, יתחשבו בה הרבה יותר מאשר זוג שרוצה למנוע ילדים בגלל סיבה כלכלית או נוחות).
 
למעלה