גלוקוזאמין וכונדראוטין...

רֶשֶף

New member
גלוקוזאמין וכונדראוטין...

האם כדאי לצרוך תוסף מזון המכיל גלוקוזאמין וכונדראוטין כאמצעי מניעה או שמומלץ לצרוך אותם רק כאמצעי שיקום לאחר שכבר יש בעיות? למישהו כאן יש ניסיון אם התוספים הללו? מבין שלושת המתחרים העיקריים - מגה-גלופלקס, סולגר קומפלקס וקרטילגו ספורט האם יש עדיף? מעבר לאזהרות לגבי חולי סוכרת, האם יש תופעות לוואי אחרות לתוספי המזון הללו? הם יכולים להזיק באיזשהו אופן (מעבר לנזק לכיס)? תודה. (מתנצל על שאני מכניס את השאלה גם בפורום הזה, פשוט בראשי לקח לה שתיים וחצי דקות להיעלם לתחתית הדף)

yuv R

New member
לא מכיר, אבל בכל אופן... ../images/Emo26.gif

לא הייתי ממליץ עליהם בתור אמצעי מניעה, אחרת תצטרך להגרר עם הטריילגייטור עוד שנים ארוכות...

RONBIKE

New member
רשף אני שמח שהעלת את השאלה

כי יש אנשים יותר מקצועיים בפורום מהליצן שענה לשאלה שלך. המיחושים שלו קפצו למשמע המשפט "אמצעי מניעה". אז ככה שני התוספים הטבעיים שהוזכרו הינם תוספים לשיפור הסחוס . אני יודע שזקנים שיש להם בעיות סחוס משתמשים בתוספים אלו אך, ספורטאים גם אמורים להשתמש לפי ספר הויטמנים של TWIN LAB שיש ברשותי לא נאמר במפורש האם חומרים אלו מונעים בעיות סחוס או רק כשיש בעיה צריכים לצרוך תוספים אלו. לדעתי זו שאלה מצויינת לקבל עליה תשובות מתזונאית או מנורופאט שעוסקים בתוספים טבעיים כדאי בהחלט לבדוק את הנושא הזה היות וידוע שישנה פגיעה מסויימת בסחוס לרוכבי אופניים.

yuv R

New member
רוןרון, כאן ../images/Emo151.gif, רות עבור

קהילה היא יותר משאלות ותשובות יבשות וענייניות(*), כמו שאופניים הם יותר מאלומיניום. זה אומר לפעמים דיונים על צילום דיגיטלי, תיאורים של מסלולי טיול רגליים ו.. כן - לפעמים קצת סתם אווירה טובה וידידותית. רשף ענה לא פעם לשאלות שלי (PSI בצמיגים, ג'אמיס מול אנדורו) בתשובות שהיו רוויות בצחוקים ובשטויות אבל עם המון מקצועיות. אני נוהג לחשוב שאין קשר בין שני הדברים. חג שמח, תודה ושלום. ---------------- (*) אבל אם כבר תשובות "מקצועיות" יבשות וענייניות - מקצוען הוא לא מי שיש לו בבית קטלוג של TWINLAB ולא מי שמפנה לתזונאית. צריך יותר בשביל הטייטל הזה. ואל תסתכל עלי - אני חובבן גאה. וגם

רֶשֶף

New member
רון, התוסף הטבעי החשוב ביותר

בעיני הוא הומור. אני מכיר כמה אנשים מקצועיים מאד, שיעידו שהצחוק בריא לבריאות ואפילו תורם לאריכות ימים. אז, איך אני יכול לכעוס על מישהו שגורם לי לצחוק? נכון, התוסף הטבעי YUV R לא ענה לי לשאלה. אבל תופעת הלוואי היחידה שלו, היתה קפצה של השרשור. גם על זה אני לא יכול לכעוס. אתה, לעומת זאת, מפגין ידע מקצועי ושליטה בחומר הנלמד ואפילו יש לך "ספר ויטמינים" של ספורטאים, אבל חוץ מלהבהיר שהשאלה שלי מצויינת ושכדאי בהחלט לבדוק את הנושא לא חידשת שום דבר. תראה מה זה עולם. כשהוא מצחיק, אז צוחקים. בכבוד ובהערכה.

רֶשֶף

New member
זהו, שלא

אני פשוט מנסה לוודא, שאני לא אתפרק ושאצליח להגיע לגילך המופלג. לפחות.

RONBIKE

New member
חברה הכל ברוח טובה אני גם אוהב

צחוקים, וגם תשובתי היתה בצחוק דימיתי אותו לליצן וגם הוא אהב את זה.

RONBIKE

New member
רשף מצאתי לך קצת אינפורמציה לגבי

התוספים שהוזכרו . אני באמת חושב שיש לייחס חשיבות לכאבי מיפרקים או בעיות סחוס לרוכבי אופניים בכל מיקרה קח קצת אינפורמציה בקישוריות הבאה

mtb racer

New member
re: גלוקוזאמין וכונדראוטין...

I've had this discussion with two chiropractors and a physio therapist, as well as my trainer and fellow racers. The conclusion I reached is that there is evidence in favor of glucosamine as a preventative measure against cartilage break-down from the long-term knee abuse of cycling or squats. The feedback I received from those I asked was either positive (it will help) or neutral (it won't hurt). Nobody specifically warned me against it. As for condroitin, the research is apparently a bit more inconclusive.

רֶשֶף

New member
תודה חברים

במקביל ביררתי בעצמי אצל כמה מקורות והתמונה הכוללת היא די דומה: - יש מי שטוען שזה עוזר לו - יש מי שטוען שלא - לאף אחד זה לא הזיק - לא נצפו תופעות לוואי - בד"כ לוקח שבועות (ואולי חודשים) עד שמרגישים השפעה - בינתיים, בצריכה של 2-3 כדורים ליום, המוצר מתכלה והכסף זורם חג שמח ובריאות לכולנו.

RONBIKE

New member
אין מחיר לבריאות. אין לי ספק שכמה

מאות שקלים לא יעשו לך הרבה הבדל בכיס אך אוליי יעשו הרבה הבדל במצב הבריאותי. ישנו יבואן ויטאמינים מארה"ב יושב בדיזנגוף סנטר בקומה השניה או השלישית ויש לו מוצרים אמרקאיים פחות מוכרים כאן בארץ אך בהחלט מוכרים בארה"ב ויש לו מחירים בכשליש לפחות פחות מסולגאר או כל חברה אחרת.

alonaski

New member
רשף, מה קרה על הבוקר אתה מקלל?

עזוב אותך מתוספים תעשייתיים!!!! תאכל הכל, מכל וכל תגמור הכל מהצלחת ותהיה חזק כמו אבא!!! מהיר כמו האוטו של אבא ובריא כמו שהיה אבא בגיל 20 !!
ממליצה מאוד על: ירקות ירוקים = תרד, ברוקלי, פלפלים ירוקים (=למרות שאלה האחרונים - איכסה!
), הרבה פירות יבשים (=זוכר את הפרסומת: "הוא שוב אכל פירות יבשים".... [קריאת טרזן והסתערות על הגברת במיטה!
] ), אגוזי קשיו, שקדים, סויה (!!!) וביצים!!!
ואם אתה פנוי הבוקר - אז אתה מוזמן להצטרף אלינו הבוקר למתן לנסות לקפוץ את הדירט ג'אמפ שבנו שם!

tiranm1

New member
אתם בדרך למתן ועכשיו רק אומרים ???

שיט, הייתי מתעכב כמה דקות (או שעות) ומחכה לראות אתכם.... בכל אופן, תיהנו. אתמול ראיתי את כל ילדי מתן על האופניים משתובבים על ה"מתקן" החדש שלהם. תראו מה שאירוע אחד וחצי שעה עבודה של טרקטור קטן יכולים לעשות לענף. Enjoy

למעלה