גלוקוז גבוה בצום בהריון ואינסולין. אמאלה.

גלוקוז גבוה בצום בהריון ואינסולין. אמאלה.

שלום לכולם! אובחנתי לפני כשלושה שבועות (כשהייתי בשבוע 14) במצב של טרום-סוכרת לאור מדידות חוזרות של גלוקוז גבוה בצום (עוד הרבה לפני ההריון - תמיד בין 100 ל-110, כבר עשר שנים אחורה). הרופא הפחיד אותי מאד (מאד מאד) לגבי הסיכונים לעוברית, ואמר כי מצב של טרום-סוכרת הוא לאין שיעור מסוכן יותר ממצב של סוכרת הריון, קודם כל לעוברית, ואח"כ עבורי (גם אחרי ההריון). לאחר שלושה שבועות של הקפדה (רפויה, אני מודה) על תזונה ומדידות גלוקומטר, ערכי הסוכר שלי במהלך היום תקינים (בין 110 לל-125 שעה אחרי ארוחה), אך בבקרים עדיין קבוע בין 100 ל-110 (בממוצע סביב 107). אתמול ביקרתי שוב אצל הרופא, והוא אמר שאני חד משמעית חייבת אינסולין, וכי גלוקוז בצום הוא יחסית עמיד לשינויי תזונה למינהם (כלומר אין ברירה).

אני מאד מפחדת, וגם לא מרגישה בטוחה להתחיל דבר כזה מבלי חוות דעת נוספת, אך לא מצליחה לקבוע תורים לרופאים נוספים / אנדוקרינולוגים. מישהו פה יודע במקרה האם ערכי סוכר כאלה בצום (בלבד) אכן מצריכים טיפול באינסולין? ויותר חשוב - מהן באמת ההשלכות לעוברית של הסוכר הגבוה? הרופא חזר כמה פעמים על הסיכון למוות ברחם ולמומים, אבל התקשיתי לקבל תמונה ריאליסטית של גודל הסיכון ומהותו (איזה מומים? איך הקטנטונת מושפעת מהסוכר הגבוה הצום?). כל מסר מרגיע כזה או אחר יתקבל בברכה... אני מודה שאני מעורערת לגמרי מאז שקיבלתי את הבשורה (ואף מתוחה כפליים מאז שהבנתי שסטרס כשלעצמו משפיע לרעה על רמת הגלוקוז בדם...).

IrisPeleg

New member
A1C

יקירה

מאד מבינה את החרדה שלך.
מה רמת ה-A1C שלך?
האומנם הכל בסדר מלבד הצום?

אין ספק שצריך לטפל ולדאוג כי אם יש לך סוכרת טרום הריונית סביר שזה יתפתח לסוכרת הריונית ואת זה רוצים למנוע.
לכן חשוב לדאוג ולא להזניח.
אם זאת, חרדות ופחדים לא יעזרו. רק מעשים חיוביים ומועילים.
בדיוק כמו שכתב, הסטרס רק מזיק לפצפונת ולא עוזר לה.
עיזרי לה. הרגעי וטפלי במצב..

בהצלחה

תומרונתם

New member
מנהל
שלום לך

אני אתחיל בזה שאני כאן כדי להרגיע אותך, אז קודם כל, קחי נשימה גדולה, לכי לבעלך, תבקשי חיבוק חזק חזק, ותחזרי להמשיך לקרוא

אכן, ערכי סוכר גבוהים לפני ובתחילת ההריון התגלו כגורם סיכון למומים בעוברים. אבל... מדובר בערכים הרבה הרבה יותר גבוהים ממה שאת מתארת, ובעיקר אצל סכרתיות לא מאוזנות ברמות של 200, 300 ויותר.
אני לא מזלזלת בצורך להתאזן כמה שיותר מהר, ולהגיע לערכים הרצויים להריון (עד 90-95 בצום), אבל חריגות כמו שאת מתארת - עד 110 - הן לא היסטריות בכלל.
אני רואה שהרופא שלך מעדיף את טכניקת ההפחדה על טכניקת ההסבר, ויצר אצלך פאניקה מיותרת ואפילו חסרת אחריות.

האם עשית כבר סקירת מערכות ראשונה? אם לא, תגידי לרופא הסוקר שאובחנת עם סכרת, ישנם דברים ספציפיים ששמים אליהם יותר לב אצל אמהות סכרתיות. אם כן עשית, אני מניחה שאת כבר יודעת שהכל בסדר (אחרת היית כותבת שלא...).

לגבי האינסולין - אכן, ערכי צום גבוהים קשים יותר לטיפול באמצעות תזונה, אם כי יש הרבה מקרים שנשים מצליחות לאזן את הסוכר בצום באמצעות ארוחת לילה מתאימה והליכות/פעילות גופנית. כיוון שאת אומרת שמאז ומתמיד היו לך ערכי סוכר מעט גבוהים בבוקר, אני מניחה שאופציה כזו לא ממש תעבוד עבורך.
הטיפול באינסולין בנשים עם סכרת הריון הוא מאוד מאוד נפוץ (כך שאין צורך לקבל חוות דעת נוספת), אין בו שום סכנה לעובר (האינסולין אינו עובר שיליה), והוא יאפשר לך לעבור את ההריון בצורה מאוזנת ופשוטה יותר. אין לך מה לחשוש, מחטי האינסולין קטנטנות ודקיקות, והדקירה כואבת פחות מהדקירה של מד הסוכר.

בנוסף - אני ממליצה לך לבקר בפורום השכן, סכרת בהריון (1073), יש שם הרבה נשים במצבך ותוכלי לקבל שם הרבה תמיכה ואוזן קשבת

ladybug4NLP

Active member
וגם

H1AC - לעשות ומהר
לעשות העמסת סוכר
למדוד סוכר שעתיים אחרי האוכל ולא שעה.
וכמובן להרגע-להרגע-להרגע בכל דרך אפשרית
עד 110את עדיין בגבול הנורמה

כמובן לקבל הדרכה מאדוקרינולוג ולא רק מרופא משפחה או נשים

שיהיה במזל טוב ובשעה טובה הריון קל ונוח

IrisPeleg

New member
לדעתי

לדעתי היא לא צריכה לעשות העמסת סוכר.
יודעים שהיא גבולית וצריכה לשים לב.
העמסת סוכר רק תעשה עומס לגוף שגם כך קשה לו.
אם אין לה נפילות סוכר, ה-A1C יתן תמונה טובה.
גם פרוקטוזמין יעשה עבודה טובה כל שלושה שבועות.

IrisPeleg

New member
בדיקות ועוד

שמתי לב שכתבתי בכותרת הקודמת על A1C עבל לא הרחבתי.
את התוצאה ל A1C טובה, זה עוד דבר שצריך לחזק אותך.

בנוסף יש בדיקת פרוקטוזמין.
היא נותנת ממוצע של רמת הגלוקוז כל שלושה שבועות ולא כל שלושה חודשים.
בנוסף לכל הדברים שיעצו לך, תתחילי לבדוק פרוקטוזמין כל שלושה שבועות כדי שירגיע.

חיבוקים וחיזוקים.

תודה רבה לכולכן, ועדכון לגבי הבדיקות

קודם כל תודה רבה על המילים המרגיעות והעידוד. זה מאד משמעותי עבורי!
שנית, לגבי הבדיקות - A1C שלי הוא 5.5 (תקין לגמרי להבנתי, ואפילו לדברי הרופא המלחיץ), והסוכר במהלך היום אכן תקין (סביב ה-120 גג שעה אחרי ארוחה, גם אם אכלתי הרבה פחמימות - אבל כעת אני נמנעת מכך בכל מקרה). עברתי סקירת מערכות ראשונה והכל (טפו טפו טפו) תקין לגמרי, והעוברית אפילו בגודל תקין (שזה מדהים לאור העובדה שאחיה הגדול נולד גדול - 4.3 וכבר בסקירה הראשונה "עקף" בשבועות... - ללא סכרת אגב).
ניסיתי לאכול ארוחת לילה בימים האחרונים, אבל ערכי הסוכר בבוקר לצערי ללא שינוי. אנסה להוסיף גם הליכה בערב ואולי זה ישנה משהו, אבל אני מתחילה להשלים עם זה שלא תהיה לי ברירה אלא להתרגל למחטים ולהזריק לעצמי מדי ערב לפחות עד סוף ההריון. קשה שלא להתבאס מכך, אבל אם זה בעקיפין יספק הרגעה לגבי הפגיעה האפשרית בקטנטונת אז זה כנראה לטובה...

שוב המון תודה לכן, אני ממש מעריכה את המילים החמות והאמפתיה. שנהיה בריאות

IrisPeleg

New member
יופי של תוצאות

וכן, הרופא מלחיץ ברמות וממש ללא סיבה.

תמשיכי לשמור על רמות הסוכר ועל רוגע.
תהני מהליכות - זמן איכות כשעוזבים הכל ויש גם "פתק מהרופא".

בנוסף, אין צורך לחשוש מהזריקות.
המחטים של הזריקות הרבה יותר עדינות מאלו של מכשיר המדידיה.
אם יהיה צריך, אז צריך.
המטרה של תינוקת חייכנית וחמודה מקדשת הכל.
למזלך אחרי ההריון זה יעבור לך....

המון מזל והצלחה

למעלה