גלוקוז ומה שמסביב
הכי זול זה לקנות סוכר ענבים (נמכר בכל חנויות הטבע), לשקול כמות מדודה שמתאימה ל-15 גר פחמימות, להוסיף מים ולמלא בקבוקונים קטנים. היתרון זול, אין חומרים משמרים צבע וכו'. החסרון מצריך התעסקות ואין לי מושג כמה זמן זה ישמר. גלוקוז הוא חד סוכר וככזה הוא מאפשר טיפול מהיר בהיפו ולא גורם להשמנה, בניגוד לכל שאר הדברים ה"טעימים" שמכילים סוכרוז שהוא דו סוכר ולכן מתפרק לאט יותר. הבא בתור בטיפול זמין מהיר ומונע השמנה הוא דבש, אותו אפשר גם למרוח על החניכיים במקרה של אבדן הכרה, שאין גלוקגון באיזור. זה היתרון הגדול שלו, החיסרון שזה מאוד בעייתי במבחינת "כימות", כלומר כמה בדיוק זה 15 גר. קשה מאוד לבלוע כפית או יותר של דבש, ללא תוספות. וברגע שאנחנו מוסיפים לחם או כל דבר אחר, אנחנו מאיטים את הספיגה ומוסיפים להיקף המותניים. אח"כ באים כל המיצים הממותקים, שהחיסרונות שלהם כבר ברורים אבל היתרון שזה פחות מונע השמנה ויותר מהיר משאר מתוקים. הכי גרוע זה הזלילה כתוצאה מהיפו - אוכלים ואוכלים והסוכר לא ממהר לעלות ואז אוכלים עוד ובסוף מגיעים ל200 ונותנים אינסולין ונופלים חזרה להיפו
מבחינת מחירים של הגלוקוז התעשיתי מה שמצאתי ברשת:
טלפארמה מוכר את הבקבוקונים ב- 11.48 ש"ח והטבליות ב-10 ש"ח, עלות משלוח 25ש"ח מעל 220ש"ח משלוח חינם.
גפן מדיקל לא מפרסם מחירים - אפשר להתקשר לברר אפשר לקנות שפופרות של גלוקוג'ל, זו שפופרת של ג'ל גלוקוז, 15 גרם מצאתי שוב של טלאפמה מאתר של
זאפ ב34 ש"ח ל-3 חבילות + 25 ש"ח דמי משלוח. אני יודעת שאפשר למצוא גם בבתי המרקת זה בטח מעט יותר זול אבל אני מניחה שסד"ג זהה אבל חוסכים את עלות המשלוח. היתרון של הגלוקוז התעשייתי זמין ונוח והכמות כבר מדודה- החיסרון יקר ומוסיפים לו כל מיני חומרים שאלוהים יודע מהם.