גלח"צ..

Shaq018

New member
גלח"צ..

מישהו מוכן להסביר לי אחת ולתמיד איך מגלח"צים נכון את הנעליים? כל כך הרבה שיטות, ואף אחת לא נראת לי נכונה.. תגידו לי אתם, איך אתם מגלח"צים את הנעליים שלכם? עם איזו משחה עדיף? (הפחיות הקטנות או הגרסא עם הספוג?) עם איזה כלי עדיף לגלח"צ? (מברשת גדולה? מברשת שיניים? ספוג עדין? בד?) ואיך למען השם עושים את זה נכון? (בעדינות או חזק? על כל הנעל או רק על החלק הקדמי?) ושאלה נוספת, האם נכונה העובדה שגלח"צ גורם לנעל להתרחב/להתרכח? תודה והמשך יום נעים.

josie1986

New member
../images/Emo6.gif זה לא תורה מסיני אתה יודע...

אין מתודיקה לפרוצדורה הזאת. צריך שהנעל בסופו של דבר תהיה בצבע אחיד, לא משופשפת וזהו. מניסיון, אני ממליצה על משחת נעליים בקופסת מתכת (זה עם הספוג זה ממש לא לנעלי צבא ולא מחזיק הרבה זמן), מברשת קטנה ואח"כ בשביל הברק לעבור על זה עם מטלית (לא לחה)/ספוג קטן. לא חובה. זה די אמור לכסות את כל הנעל. בהצלחה במשימה הבלתי אפשרית.

Shaq018

New member
חס וחלילה בלתי אפשרית..

סתם עיניין אותי לדעת איך עושים את זה נכון.. בטירונות (שהייתה לפני 3 חודשים האמת) אפילו לא העבירו מילה אחת על זה.. הצעות נוספות יתקבלו בברכה..

IrTehASk

New member
ככה

בגדול, הדרך הנכונה היא מברשת ומטלית, או שתי מברשות, כאשר רק אחת מהם נוגעת במשחה אני מעדיף את המשחה בצנצנות המתכת הקטנות (בשום פנים ואופן לא את המשחה שבאה עם הספוג הקטן בתוך הקופסא - היא רכה מדי והורסת את המברשות, וגם לא ממש עוזרת) בכל מקרה, לוקחים קצת משחה על המברשת ועוברים על כל הנעל. המטרה היא למרוח ולא לצחצח. לאחר מכן, עדיף לחכות חצי דקה-דקה, ואז אתה לוקח את המטלית ומצחצח חזק את הנעל. זה גם מבריק את הנעל.

../images/Emo45.gifזו השיטה הכי טובה...

אני אישית שנאתי להבריק ת'נעליים, ולא הייתי מעבירה מברשת יבשה אח"כ... גם אף פעם לא היה זמן

eXtreM1

New member
טיפ קטן להברקה של הנעליים

כדי להוסיף תניצוץ הקטן הזה...אחריי שסיימת עם המשכת נעליים והמטלית... דופקים יריקה טובה על הנעל ושוב עוברים עם מטלית ייבשה... (טיפ מהסמ''ל שלי) ככה הכינו אותנו למסדרים :)

טיפ קטן

סמל זה לא ראשי תיבות... ולי אין צורך בטיפים להברקת הנעליים, אבל תודה

InfectedM

New member
טיפ קטן

המילה סמ"ל זה כן ר"ת(נוטריקון)
המשמעות היא סגן מחוץ למניין. עם הזמן התרגלו לר"ת והמשמעות הזו אבדה.

Krishi

New member
לא גילח"צתי כבר שנתיים ו-3 כמעט../images/Emo6.gif

וגם לא קשרתי שרוכים או שמתי גומיות (אני משתמש בגרביים
) בכל מקרה, עזוב ת'מטלית. בעיקרון אפשר את הבקבוקי צבע האלה עם הספוג בקצה שיוצא ממנו הצבע, לפזר קצת על הנעל ואז עם ספוג אחר (כזה שמיועד לצחצוח נעליים, לא זה מהבקבוק) לצחצח את הנעל. או לקחת מברשת נעליים ואת הצבע כמו שאמרו פה מהצנצנות מתכת האלה. לוקחים את המברשת, עם הקצה שלה טובלים בצבע (וזה יהיה הקצה שבו תמיד תשתמש בשביל הצבע).. מורחים על הנעל פה ושם ואז עם שאר המברשת מצחצחים את הנעל (ומוסיפים עוד צבע מהקצה של המברשת אם צריך). שים לב רק שהקצה של המברשת שטבול בצבע לא יגע בנעל כשאתה מצחצח אותה. בהצלחה

איזה סיפור עשיתם מזה..

לוקחים מברשת מהבקום, קונים משחה ב3.5 שקל בשקם, ומגלצחים עד שזה שחור.. את הברק של "חדש מהשקית" תשאירו לרס"רים..

בשביל לטעון שאני במקום נטול מ"צ?

עד עכשיו הייתי בשבטה, ומעכשיו אני בבליש (לפחות אחרי הרגילה, שלא תגמר).

למעלה