ג'לטין

Dark stranger

New member
ג'לטין

האם ג'לטין שנמצא במוצרי מזון חלביים הוא ג'לטין צמחי או מופק מבעלי חיים? הבנתי שבגלל ענייני כשרות משתדלים שלא לשים ג'לטין המופק מבעלי חיים, אבל יתכן שדגים לא נכללים בהגדרה הזו, ואז זה כן ייחשב לכשר, אבל זה לא כל כך עוזר לי בגלל היותי צמחונית... איך אפשר לדעת? האם כשרשום שהמוצר כולל "ג'לטין מהודר" זה אומר שהג'לטין הוא צמחי, או שזה לא קשור?

אם רשום ג'לטין - זה לא צמחי.

ג'לטין לא מגיע ממקור צמחי אלא רק מהחי. תחליפים מהצומח הם בשמות אחרים (כגון אגר או פקטין)

Dark stranger

New member
זה גם מה שאני חשבתי

אבל היו כמה חברה' דוסים שטענו שלא הגיוני שכתוב על מוצר שהוא כשר ושיש בו ג'לטין מן החי, אז כבר קיוויתי... כנראה שבדת היהודית דגים מוגדרים כצמח

ykliger07

New member
תגידו אתם רציניים

כמובן שדגים זה פרווה, וגלטין מעצמות דגים זה אפילו פרווה מהדרין. מישהו פעם ראה דם של בורי או פורל כי אני לא.

אתה חייב להסביר לי למה התכוונת

כששאלת האם מישהו ראה פעם דם של בורי או של פורל.

ykliger07

New member
פשוט מענין אותי

אם יש דם לדגים, כי אני לא ראיתי בדגים דם, אולי זה כי אופיו שונה מעניין...

בלימודי תזונה אין קצת לימודי ביולוגיה?

או פיזיולוגיה?... לדגים, בכל מקרה, יש בהחלט דם.

eynavb

New member
התחלנו להסתלבט

יש ברבה פזיולוגיה אבל לא של בעלי חיים. מה לעשות דגים לא צריכים תזונאי...

"להסתלבט"?

אולי לך לא נראה מופרך שתואר שהוא ביולוגי במהותו לא כולל אפילו טיפה רקע ביולוגי, אותי זה מפתיע.

TheFinalCut

New member
מדעי התזונה בפקולטה לחקלאות

האמת, שהמסלול הזה אכן כמעט ואינו כולל ביולוגיה כללית, אלא מתמקד בעיקר על ביולוגיה של האדם, קצת על ביולוגיה של מיקרואורגניזמים וטיפה על צמחים. אפילו במסלול למדעי הצמח לומדים יותר על ביולוגיה של בע"ח אחרים מאשר במסלול למדעי התזונה... עדיין הפתיעה אותי השאלה (זה ידע כללי ובסיסי למישהו מתחום הביולוגיה); אבל זה לא בלתי-צפוי, בנתחשב בהתמקדות המשמעותית של תוכן הלימודים בחוג הזה בבני-אדם.

ykliger07

New member
חברה אתם

קצת מחשיבים את עצמכם ליותר מדי, אני מוכן טריוויה מול כולם יחד (בלי עזרה ראשונה ושניה) עם ידים קשורות, זו היתה פשוט שאלה מסקרנת שעלתה באיזו שיחה, ואכן לומדים מאוד טוב פיזיולוגיה של בני אדם ומבוא לצמח בצורה נרחבת אבל מה הקשר בין תזונה לאיך הדג נושם (או משתין) חוץ מזה זה תואר מאוד עמוס - 165 נקודות בשלוש שנים לצורך ההשוואה הנדסה לומדים 4 שנים עם אותו מספר נקודות (אמנם קשות במספר רמות יותר)

ykliger07

New member
והתואר אינו ביולוגי במהותו אלא ביוכימי

במהותו וזה קצת שונה

TheFinalCut

New member
../images/Emo12.gif

פשוט מדהים כמה בורות יכולים מנהגים דתיים עתיקי יומין ומגוכחים ליצור... כמו לכל בעלי החוליות, גם לדגים בהחלט יש דם, שבדומה לדמנו שלנו מורכב מפלסמה ומתאי דם (אדומים ולבנים). יש הבדלים מסוימים, אך התפקיד של הדם, מקור היווצרותו ומנגנון התנועה בגוף שלו (דרך מערכת הובלה המונעת ע"י הלב) זהה.

למעלה