גלידה אמריקאית בבית

spacee

New member
גלידה אמריקאית בבית

שלום

כשרוצים לאכול גלידת שמנת בבית, זה דיי פשוט:
הולכים לסופרמרקט, קונים קופסא של גלידת שמנת, וזה מספיק לכמה וכמה מנות בבית.

אבל מה קורה אם רוצים לאכול גלידה אמריקאית בבית?

לא זכור לי שבסופרמרקטים מוכרים קופסא עם גלידה אמריקאית שאפשר לקנות הבייתה, ולהגיש ממנה כמה מנות.

מה כן אפשר לעשות?

(גם בקטע של קנייה מוכן - אם קיימת אופציה כזו,
וגם בקטע של להכין בבית.. אם זה אפשרי ולא מצריך מכונה ענקית כמו שיש לגלידריות עסקיות)


תודה רבה
 

bali

New member
מנהל
יש לי מחשבה...

תכלס מה שמייחד את הגלידה האמריקאית זה שהיא רכה יותר.
אפשר לקחת גלידה רגילה ולעבד אותה במג'ימיקס או בבלנדר עם טיפה חלב (באמת מעט, להוסיף ממש בהדרגה), עד שהמרקם שלה מתרכך קצת. אם רוצים גם את הצורה - מעבירים את הגלידה הרכה לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים אותה בצורה דומה לגלידה האמריקאית.
 

salo22

New member
קודם כל לנסות יותר

גלידה שמוכרים בסופרים היא תוצר שמעליב את המונח ושיטות הכנה "אמיתיות", מה שמכינים בצורה הנכונה, הוא פשוט מוצר אחר ברמה אחרת לגמרי.
יש מינוחים שונים בעולם הזה, לדוגמא לגלידות הרכות ממכונה שאתה מזכיר, קוראים במינוח המקצועי Soft serve, אפשר לגגל ולמצוא המון חומר והסברים בנושא, גם ברמה מקצועית גבוהה.
אם הגלידה של מקדונלדס היא הדוגמא שאת\ה מכוונים אליה, המרקם מושג מכמה כיוונים - הכנסת אוויר דרך ערבול והקצפה, אך יחד עם זה גם שילוב במינונים "סודיים" של מייצבים כקראגינאן, גואר גאם, מוצקי חלב דלי שומן (חשוב מאוד בתהליך), סוכרים כמובן, זה יכול להיות גם מוצרים "סביב הסוכר" מנוטרלי מים כמו אבקת גלוקוזה והאמת שעוד כמה, לא תמיד הדברים הכי בריאיים ו"טבעיים". הכמויות, השילוב והבישול של התערובת, משמעותיים מאוד לתוצאת המרקם הסופי, באופן תיאורטי כמובן אפשר לשחק עם החומרים האלו גם בבית, השאלה אם ממש רוצים.
סתם כאנקדוטה לגבי להכין בבית - עם מכונות גלידה טובות אפשר להגיע לתוצאות מעניינות של מרקם בעצירה בשלבים השונים של העבודה, אבל רק עם מכונות ראויות וישר מהמכונה עצמה.. למרות שממש לא נראה לי שזה כיוון עקרוני לך כרגע
 

CallMeCavanaugh

New member
אני לא יודע אם זה עוד קיים

אבל בעבר היו גלידות במרקם רך גם בסופרים.
אם מכינים גלידה בבית, עם מכונה רגילה, היא יוצאת רכה למדי מהמכונה ואז צריך להקפיא אותה בשביל שתתקשה או לאכול אותה מיד ואז היא רכה כמו גלידה אמריקאית. אם יש מאיפה להשיג כמות לא קטנה במיוחד של קרח יבש או חנקן נוזלי אפשר לעשות גלידה במרקם מעולה במיקסר בחמש דקות אבל אלו חומרים שלא פשוט להשיג בארץ.
אם רוצים להשקיע, יש מכשיר בשם פאקוג'ט שעושה גלידה רכה בקלות אבל אם אני זוכר נכון הוא עולה משהו כמו אלף ש"ח יותר ממכונת גלידה (הוא גם נותן תוצאות יותר טובות בפחות זמן, אבל הוא עדיין יקר יותר באופן משמעותי). מצד שני, בפאקוג'ט אפשר להשתמש גם לדברים שאינם גלידה, אם בישול מודרניסטי זה משהו שמעניין אותך.
 
למעלה