גלידה בטעם חלב אם

ladybug6

New member
גלידה בטעם חלב אם

http://news.walla.co.il/?w=/14/1797734
"גלידריה בלונדון השיקה טעם חדשני: גלידה בטעם חלב אם. הטעם החדש שנקרא "בייבי גאגא" הופק מחלב של אמהות שנענו למודעות והסכימו לתרום."

אני חושבת שכאקט הסברתי זה גאוני.
מצחיקות אותי התגובות, הזעזוע התהומי הזה של אנשים "איכס!!!!!"
והרי חלב של פרה זה הרבה יותר "מגעיל" לפי הראייה הזו, מאשר של אישה.
ובכל זאת, ההרגלים...
זה רק מוכיח כמה הכל תלוי תרבות והרגל, ואין שום אמת מוחלטת במצב הנוכחי שבו אנשים שותים חלב פרה בבגרותם ועוד בכמויות מופרזות. רק הרגל, וזה הכל.
מוזר לי שאנשים לא מבינים כמה זה מגוחך להגעל מזה, ובכל זאת מגיבים בהיסטריה של גועל

בתור מינקת למרחקים ארוכים יחסית.... זה דוחה אותי במיוחד.
יש נטיה לאנשים לשאול אם טעמתי...לא!!!!!!!!!!! לא טעמתי, אני אטעם מנוזלי הגוף של עצמי? לשם מה?

אוחחחחח

גם גלידה מחלב נאקה לא עלה בדעתי לטעום וגם גלידה מחלב פרה לאחרונה בכלל לא, מאז ומתמיד אני בעד החמוצים, מפרות אמיתיים וככה.
זאת למרות אהבה כמוסה לגלידה בטעם קפה.

לא בא לי. לא בגלל המחשבה על החלב והפרות. בגוף, לא בא לי.

מגוחך זה לא. זה נורמלי והגיוני שאנשים ירתעו ממה שאינם מכירים. הרתיעה אינה מוסרית, היא הישרדותית- לא מכיר לא מסתכן, לכן גם אוטומטית.
השיחה המוסרית שאת הצמדת לזה אינה בהכרח רלוונטית . הסברים מוסריים שאנשים אולי נתנו הם ספורי כיסוי.

ladybug6

New member
לא דיברתי על מוסר

דיברתי על תחושת הגועל שנובעת מתוך הרגל לדבר אחד והרתעות אוטומטית מדבר אחר, והאירוניה שבכך, שהרי שניהם מגעילים אוביקטיבית באותה מידה (בהתייחס לחברה שלנו, שנגעלת מהפרשות הגוף של עצמה) אבל בגלל שהתרגלנו לשתות הפרשות של חיה אחרת זה לא נראה לנו מגעיל.

אבל את טועה, אנשים כן מכירים חלב אם, הרי כולנו (או רובנו) שתינו אותו כתינוקות, חלקנו מאכילים בו את התינוקות שלנו, ואנחנו רואים תינוקות מסביב ניזונים ממנו כל הזמן. זה אפילו יפה ומתוק בעינינו, ולא מגעיל בכלל.
אז למה פתאום זה מגעיל לחשוב על לשתות אותו בבגרותנו? ובמה זה שונה מחלב פרה?
אני מבינה שלך זה כרגע לא שונה, אבל להרבה אנשים זה כן, ועל זה אמרתי שזה מגוחך. לא כי האנשים מגוחכים - כי המצב הזה מגוחך. להגעל מחלב שמייצרת אישה אבל לא להגעל מחלב שמייצרת פרה! הזוי.

יוספה 51

New member
כשחברתי ילדה (לפני 20 שנה)

והיה חסר לה קצת חלב, היא עשתה כמה 'שפריצים', דבר שעבר אצלי באדישות גמורה, בעלי חטף שבץ כמעט, ומאז ראיתי שיש תגובות קיצוניות לכל כיוון. בעיני זה לא בעייתי, והאמת שזה היה יכול לפתור לי את העניין של קפה עם חלב עכשיו, כשלא שותה חלב של פרה, ודווקא מסכימה שזה מגוחך להגעל מזה. בעיני לפחות.

ladybug6

New member
זה נשמע ממש מצחיק

שווה לעשות את זה ליד אנשים רק כדי לצלם את התגובות שלהם...

יוספה 51

New member
זה היה מורח.

כי מבחינתה ומבחינתי בכלל לא היה סיפור, והבנים כמעט הקיאו את הקפה כשהם הבינו את מקור החלב.

Gidi Shemer

New member
אם תחשבי על זה במונחים אבולוציונים

זה דווקא נשמע מאד הגיוני, לא? (אני מתכוון ללהיגעל מחלב אם ולא להיגעל מחלב פרה).

Gidi Shemer

New member
חלב האם אמור לספק אותך בשלב ראשוני

מאוחר יותר, את רוצה לשמור את חלב האם והאנרגיות שהוא יכול לספק לצאצאים הנוספים. ברמת הפיטנס (השיקול האבולוציוני של מספר צאצאים פוריים) אוכלוסיית האדם תפסיד אם לא יישאר חלב לאחייך.

חלב פרה משמש לך כמקור נוח (אני עוזב לגמרי את השיקולים המוסריים לצורך הדיון) לחלבון ומינרלים. תחשבי על היתרון שהיה לאנשים שהצליחו "לביית" את הפרות בעיתות מחסור. מבחינה אבולוציונית גרידא, העובדה שחלב הפרה אינו זמין לעגלים באופן מלא אינו משפיע על הפיטנס שלך, כאדם. מבחינתך, הפרה כמקור טובה יותר מהאם כמקור, ובעוד שהפיטנס של האדם ייפגע אם תמשיכי לשתות חלב אם כל הזמן, הפיטנס של האדם לא ייפגע, אלא ייגדל (לפחות בעיתות מחסור) אם תמשיכי לשתות חלב פרה.

אני לא טוען שזה בהכרח הסיבה שאנחנו נגעלים מאחד ולא נגעלים (רובנו לפחות) מהשני, אבל זה בהחלט מסתדר. באותה מידה את יכולה לראות כיצד האפשרות לעכל לקטוז התפתחה אבולוציונית אצל קהילות שהחלו לגדל פרות לצרכי חלב. היה להם יתרון אבולוציוני.

כל זה כמובן לא רלבנטי לצרכים שלנו היום ובטח לא לתעשייה שקיימת היום.

marx04

New member
אינני מבין את הרתיעה

שלום לכולם,

אינני מבין את הרתיעה מצריכה של חלב אם (וגם לא מצריכה של חלב פרה או בעל חיים אחר).
כמובן שיש הכרח לטפל בחלב טיפול הגייני-בריאותי בחלב (פיסטור וכיו"ב) כדי למנוע העברת מחלות וכו'.

לכן גם אינני מבין מהו היתרון הטמון בכך מבחינה הסברתית.

כל זה לא קשור כמובן להיבט המוסרי, שלגביו אני מניח שלכל אחד יש עמדה משלו.

בברכה,

אורי.

חלב אם

מעצם שמו זה מרתיע, או לפחות אמור להרתיע אנשים מבוגרים שאינם אמורים לינוק...
ומצטרפת בחום לדברים שכתב גידי בהבט האבולוציוני

marx04

New member
יכול להיות.

שלום מיקי,

אינני מתווכח עם תחושות או טעמים של אחרים.
אני אינני חש כך, ואינני מבין מה מרתיע בכך (קראתי את דבריו של גידי).
כמובן, אינני מדבר על יניקה של חלב אם מהאם עצמה (שאז בעיני מדובר על אקט מיני כשמדובר בשני בוגרים), אלא על שתיה של חלב האם מכוס, או על אכילת גלידה שעשויה מחלב אם (כפי שתואר בקישור).

בברכה,

אורי.

למעלה