גלידה ביתית ללא מכונת גלידה ?

אמרלדה

Active member
גלידה ביתית ללא מכונת גלידה ?

היה פה פעם מתכון, מזמן. מאוד פשוט, שמנת ו...
שתי דקות הכנה, בלי מכונה.
והיה כתוב עליו שהבעיה היחידה שלו היא שמי שטעם אותו פעם אחת
לא מסוגל לחזור אל הגלידה התעשייתית.

מישהי זוכרת מתכון-קסם קל וטעים כזה?
ותודה, מראש.
 

אמרלדה

Active member
חפרת ומצאת - תאמין. תודה חנה, זה של ציבי. הנה

מצאתי את זה עמוק במתכוני הקינוחים שלי. לא הכנתי מאז, אבל כבר אז התלהבתי. ואיכשהו היה נדמה לי שהוא בלי פריגת.
הנה הוא במדויק:
נושא : מעולה! מתכון לגלידה ללא מכונת גלידה
תאריך : 12/04/13 10:10
מחבר/ת : tzivi
בתגובה ל: ואו, נהדר אני רוצה מתכון לגלידה ללא מכונה בבקשה . הכנתי - עוד פעם אמא
================================================
מתכון פשוט מאוד, ומוצלח ביותר. הבעיה היחידה איתו היא שאחרי שמכינים אותו פעם אחת, קשה לאכול גלידות בגלידריות. פתאום מבינים כמה גלידות "שמנת" בגלידריות מעורבבות עם דברים אחרים... אני לא זוכרת של מי המתכון המקורי, נראה לי של שי לי ליפא.
המתכון:
להקציף 2 שמנת מתוקה לקצף רך
לערבב עם כף קופסה אחת של חלב ממותק (הכוונה לקופסת שימורים שלמה, לא לשפורפרת. נראה לי זה יוצא כמעט 400 גרם).
במתכון המקורי - לערבב חבילת שוקולד מריר מגורר.
להקפיא.
וזהו.
מתכון מעולה. הרעיון שלו מבוסס על כך שחלב ממותק לא קופא, כך שהגלידה נשארת רכה גם בלי ערבובים או מכונת גלידה.
במקום השוקולד המגורר - את יכולה להוסיף כל דבר על פי דמיונך. אני אישית לא מוסיפה את השוקולד המגורר, וניסיתי:
לגלידת שוקולד - הוספתי 2 טבלאות של שוקולד מריר (עדיף באחוזי מרירות גבוהים, כדי שהגלידה לא תהיה מתוקה מדי).
גלידת קוקוס - הוספתי 1 שוקולד לבן + תמצית וניל + קוקוס (לא קלוי).
ריבת חלב.
אם את מכינה עם שוקולד מומס או ריבת חלב - תוסיפי עוד 2-3 כפות של חלב מרוכז, כדי לשמור על הרכות של הגלידה.
הכנתי גם עם שברי עוגיות אוריאו.
הכי אני אוהבת להכין מהגלידה קסטה -
יש בסופרים ביסקויטים מיוחדים לקסטה (מצאתי של אוסם ושל הדר), אם מתחשק לך להשקיע את כמובן מוזמנת להכין עוגיות שוקולד ביתיות.
אני מכינה את הגלידה הבסיסית (כמובן בלי שוקולד מגורר).
מוסיפה שוקולד נוגט קצוץ של עלית (שגם הוא לא קופא) + מקפיאה על צלחת חתיכות קטנות של חמאת בוטנים (אני אוהבת עם חתיכות בוטנים), ומערבבת הכל עם הגלידה.
מקפיאה במשהו שטוח, על נייר אפיה (כדי שאפשר יהיה לשלוף את הגלידה). לאחר שהגלידה קופאת, מוציאה אותה בקלות (בזכות הנייר אפיה), חותכת לגודל של הביסקויטים, ומרכיבה לקסטה.
הכמות היא קופסה שלמה של חלב ממותק על כל 2 שמנת מתוקה.
כשכתבתי שהוספתי שוקולד - הכוונה כמובן לשוקולד מומס.
אין מה לעשות, שחיתות מדהימה! כל מי שטעם מהגלידה הזו התלהב.
&nbsp
 

אמרלדה

Active member
ציבי, ניסית פעם לערבב שוקולד לבן ומריר?

אני לא אוהבת קוקוס, מתה על שוקולד לבן, אבל נראה לי שאם אשים 2 לבן זה יהיה מתוק רצח.
 

tzivi1

New member
שוקולד מריר - כן

כדאי להשתמש בשוקולד מריר באחוזים גבוהים (70%), להמיס ולערבב לאחר ההקצפה. אפשר להשתמש בטבלה-שתיים, תלוי כמה רוצים את הגלידה שוקולדית.
&nbsp
שוקולד לבן, הייתי מוותרת. זה באמת ייצא מאוד מתוק, והטעם של השוקולד הלבן כ"כ עדין, שלא נראה לי שממש ירגישו אותו על 2 קצפת. אם בכל זאת בא לך לנסות, תפחיתי את החלב המרוכז לחצי קופסה.
 
ואני מכינה 2 שמנת + פריגת מנגו וזה

פשוט נפלא. מקציפים 2 שמנת מתוקה עד שהקצפת מוכנה ואז מקפלים פנימה בעדינות (אני עוברת למהירות הכי אטית) פריגת מנגו שהוצא מהמקפיא כ- 15-20 דקות לפני כן.
מעולה.
היום ערבבתי פריגת כזה עם 1.200 ק"ג יוגורט ביו 3 אחוז של תנובה שיש לו מרקם שמנתי ונעים והכנסתי למקפיא. הטעם נפלא. כמובן שאת זה אי אפשר להקציף.
עוד כמה שעות אדע אם זה חלק כמו גלידה משמנת מתוקה או לפחות מתקרב לזה.
הייתרון כאן הוא פער אדיר באחוזי השומן.
ושמחתי לראות את המתכון שהבאת כי בדיוק ניסיתי לחשוב איך עושים בטעם שוקולד או בטעמים אחרים.
 

אמרלדה

Active member
עם יוגורט זה לא יוצא חמוץ? אני לא אוהבת

יוגורטים חמוצים...
 
פריגת מנגו הוא מתוק. יצא חמצמץ טיפה

כמו גלידות פרי אחרות. אבל לא הרבה יותר חמצמץ מאשר כשזה עשוי משמנת מתוקה מוקצפת.
היוגורט הזה פחות חמוץ מיוגורטים אחרים ולכן אני כל כך אוהבת אותו. שווה לנסות.
 

tzivi1

New member
אורני, אשמח לעדכון איך יוצא

אם תצליחי, זה יהיה שוס רציני!
השערה שלי, שייצא סוג של שרבט רך, אולי קצת יותר גלידתי. מעניין אם אני צודקת.
 
טעמתי עכשיו והמרקם קצת קרחי שכזה

ולטעמי צריך להמתיק קצת, כי גם הפריגת חמצמץ (אולי עם שוקולד מומס/מגורר זה היה יוצא אחרת) וגם היוגורט כזה.
בת דודתי א' שהיא קוראת סמויה כאן, כתבה לי שכאשר זה כמעט קפוא, היא מאווררת את זה בעזרת בלנדר מוט אבל בכל זאת
חסרה לזה הרכות החלקה שמאפיינת גלידה שעשויה משמנת מתוקה שהוקצפה.
ובכל זאת - פער השומנים האדיר, שווה לי מבחינת הוויתור על המרקם הנפלא. כשיבואו אורחים שיחלקו אתי ויחסלו חלק
מהגלידה, אכנע ובכל זאת אשתמש בשמנת מתוקה. אין ספק שגלידת שמנת היא הטובה ביותר.
 
פריגת קפוא עכשיו במבצע בשופרסל דיל

מיכל אחד עולה 9.5 ש"ח אבל קניתי 2 ועכשיו ראיתי בחשבון שהורידו לי 4 ש"ח
כלומר - 2 מיכלים עולים 15 ש"ח.
 
יש שרשור שריכזתי בזמנו

ודווקא הבאתי לפה את הקישור גם כן

לעניין מה שאת מחפשת - אולי את מתכוונת להוא עם השמנת מתוקה והפריגת ??
 

אמרלדה

Active member
אני חושבת שאכין שני סוגים לאירוח

גדול שיש לי ביום שלישי בערב.
אחד עם פריגת לימון
אחד עם שוקולד מריר כמו שציבי הציעה.
וזה יהיה מצוין.
 

shira1960

Active member
טעים פחד הגלידה הזאת!!

הכנתי ביום שישי, לחצי הוספתי תמצית וניל + קליק דגים (משני צבעים) ולחצי השני הוספתי תותים קפואים (תותים שאני הקפאתי).

חבל"ז כמה שזה טעים וקל להכנה
 
למעלה