גלידה וגלידה

• פותח הנושא mgbp
  • פורסם בתאריך

mgbp

New member
גלידה וגלידה

שלום, יש לי בת בת שנתיים ו-4 חודשים. יש לה הרגלי אכילה טובים והיא בסך הכל אוכלת אוכל בריא ומזין (ונמצאת באחוזון 90 היום). עם הגעתה של עונת הקיץ התחילה אצלה האהבה לגלידה. הבעיה היא שהגלידה נמצאת בכל מקום, כולל אחה"צ בגינה (אוטו גלידה שדואג לעבור במקום כל יום אחה"צ) וכמובן בביקורי סבא-סבתא. השאלה שלי היא איך להתמודד בגיל הזה עם כמות הגלידה שהיא אוכלת? כמובן שזה קשה עוד יותר כשכל הילדים מסביב עם גלידה ואז לא ברור למה דווקא לה אסור. האם זה יעיל לומר לה לדוג' שאוכלים רק 3 פעמים בשבוע ?? בינתיים ההגבלה היחידה שאני קובעת היא לא יותר מפעם ביום... אשמח לקבל עצות והנחיות בנושא. מיכל

../images/Emo135.gifועוד../images/Emo135.gif

אם השאלה שלך היא תזונתית, אני לא מומחית ולא אדע איך לכוון אותך.. באופן כללי את מספרת שהילדה אוכלת יפה בריא ומאוזן. מבחינה התנהגותית אני יכולה לכוון אותך כך: ראשית חשוב שתגיעי להחלטה עם עצמך, עד שלא תהיי סגורה בנוגע לכמות הגלידה ותדירותה לא תוכלי להעביר לילדה מסר עיקבי. את יכולה להחליט על פעם ביום, בכמות סבירה, את יכולה להחליט שגלידה מקבלים רק אחה"צ בגינה, ולא בבית, כדי שלא תצטרך להתמודד עם התסכול שבהתבוננות בילדים אחרים שקיבלו גלידה. בביקורי סבא-סבתא תוכלי לאפשר, תוך כדי קביעת מהי הכמות הרצויה. הדבר הכי ברור שעולה מדבריך הוא שעדיין לא החלטת וזה הכי חשוב כרגע. ברור לי שתיקחי בחשבון את הנושא הבריאותי ומה שתחליטי, לפי אורח חייך ועקרונותיך יהיה מקובל, אך ללא החלטה עקרונית את תיגררי בכל פעם לדיון מחודש עם עצמך ואיתה.

למעלה