גלידה מסטיק !!

מוזגטס

New member
גלידה מסטיק !!


בשיטוטיי בשווקים מצאתי מסטיקא - שרף של עץ המסטיק והחלטתי לנסות בבית
הסתכלתי במתכונים שונים ברשת ועקבתי אחר ההוראות אבל לא הצלחתי. חתיכות המסטיק תמיד נדבקות אחת לשנייה ויוצרות מסטיק שלא מתמוסס עם שאר החומרים.
ניסיתי להמס תחילה בכוס מים רותחים ולא יצא.
ניסיון שני היה לטחון עם סוכר לאבקה, להוסיף לנוזלים ואז לחמם. גם לא יצא.

מישהי/ו עבד פעם עם מסטיקא ויכול לעזור?
 

revavonet

New member
אמא שלי משתמשת בזה כדי להקריש ריבה

מעולפ לא שמעתי על שימוש בגלידה..
 

revavonet

New member
הקרשת ריבה

אמא שלי מכינה כך:
1/2 ק"ג קרעה מגורדת מבושלת עד לריכוך ומסוננת.
לשים את הקרעה בסיר עם 1/2 כוס מים
1 כוס סוכר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים גרגר אחד של מסטיקא ( בערך בגודל של 2 סוכריות תיק תק )ומבשלים עד שמסמיך.
זהו זה.
זה השימוש היחידי שאני מכירה לתבלין הזה.
סבתא שלי הייתה משתמשת בו לריבה הספציפית הזאת עוד במצרים.
 

MAMALY

New member
להקרשת ריבה לא צריך כלום חוץ מתפוח עץ

כולל ליבה וגרעינים
 

revavonet

New member
נכון וגם קליפה חתוך וארוז בגזה.

לקחת בחשבון שתםוח אחד לא מספיק להרבה ריבה
 
אפשר לקבל הוראות מדוייקות איך

וכמה שמים, בכדי להקריש קילו אחד של ריבה , לדוגמא.
תודה.
 

salo22

New member
חפש מתכונים ל Dondurma

משתמשים בהם גם ב Salep ולא רק ב Mastic . לא בדיוק יודע מה ניסית לעשות אבל בכל מקרה בגלידה תמיד מבשלים ה"תבלינים" עם הגורמים החלביים כך שלא ברור לי מה ניסית לעשות שהם נדבקו.. לצערי אין לי ניסיון עם חתיכות מסטיקה אלא אבקה וזה היה לפני שנים רבות..
 
למעלה