גלידת השוקולד הטובה ביותר שתצא לכם
לעוד תמונות ומכתונים מזומנים להכנס לבלוג שלי- אופה קטנה
גלידת השוקולד הטובה ביותר / מ- A Cup Of Jo
חומרים
פחית חלב מרוכז ( או 2 שפורפרות)
¾ כוס חלב
¾ כוס שמנת מתוקה
170 גרם שוקולד מריר (עשו טובה ותשתמשו ב- % 60 לפחות)
¼ כוס קקאו
כפית תמצית וניל
½ כפית קפה מגורען (אפשר להחליף בקפה נמס )
קורט מלח גס
5 כפיות קורנפלור
2 כפות מים קרים
הכנה
בסיר בינוני מביאים לרתיחה קלה את החלב המרוכז, חלב, שמנת מתוקה. כאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה מורידים מהאש
2. מוסיפים את השוקולד, קפה, קקאו, וניל ומלח וטורפים עד שאין גושים
3. בקערה קטנה טורפים במזלג את הקורנפלור והמים עד שאין גושים. מוסיפים לסיר ומחזירים לאש.
4. במשך 8-10 מבשלים על אש בינונית את התערובת . צריך להיות צמודים לסיר ולערבב כל הזמן כדי שלא ישרף. כשהתערובת סמיכה ואפשר ליצור מעין קו על גב הכף ניתן להוריד מהאש
5. מעבירים לכלי עגול ומניחים אותו ללא כיסוי שיתקרר למשך חצי שעה
6. לאחר שהתערובת התקררה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה (8 שעות)
7. לאחר השהייה במקרר מעבירים לכלי ומצמידים ניילון נצמד על פני תערובת הגלידה. מאחסנים במקפיא לכ- 5 שעות.
לעוד תמונות ומכתונים מזומנים להכנס לבלוג שלי- אופה קטנה
גלידת השוקולד הטובה ביותר / מ- A Cup Of Jo
חומרים
פחית חלב מרוכז ( או 2 שפורפרות)
¾ כוס חלב
¾ כוס שמנת מתוקה
170 גרם שוקולד מריר (עשו טובה ותשתמשו ב- % 60 לפחות)
¼ כוס קקאו
כפית תמצית וניל
½ כפית קפה מגורען (אפשר להחליף בקפה נמס )
קורט מלח גס
5 כפיות קורנפלור
2 כפות מים קרים
הכנה
בסיר בינוני מביאים לרתיחה קלה את החלב המרוכז, חלב, שמנת מתוקה. כאשר הם מגיעים לנקודת רתיחה מורידים מהאש
2. מוסיפים את השוקולד, קפה, קקאו, וניל ומלח וטורפים עד שאין גושים
3. בקערה קטנה טורפים במזלג את הקורנפלור והמים עד שאין גושים. מוסיפים לסיר ומחזירים לאש.
4. במשך 8-10 מבשלים על אש בינונית את התערובת . צריך להיות צמודים לסיר ולערבב כל הזמן כדי שלא ישרף. כשהתערובת סמיכה ואפשר ליצור מעין קו על גב הכף ניתן להוריד מהאש
5. מעבירים לכלי עגול ומניחים אותו ללא כיסוי שיתקרר למשך חצי שעה
6. לאחר שהתערובת התקררה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה (8 שעות)
7. לאחר השהייה במקרר מעבירים לכלי ומצמידים ניילון נצמד על פני תערובת הגלידה. מאחסנים במקפיא לכ- 5 שעות.