גלידת תפוחי עץ./פסטו
גלידת תפוחי עץ מאת: אבי - פסטו להכנה במכשיר גלידה או בתבנית. 4 מנות טכניקה: הכנה וקירור שעתיים ויותר דרגת קושי: בינוני מרכיבים 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 4 חלמונים 1/3 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל 2 כפות מיץ לימון 3 תפוחי גרנד סמיט -------------------------------------------------------------------------------- דרך הכנה מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה, מסירים מהאש. בקערה מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים לתערובת 3 כפות מהחלב החם ומערבבים, מחעבירים את התערובת לסיר החלב ומערבבים היטב. מחממים על להבה נמוכה בבחישה תמידית עד להסמכת התערובת כ-5-7 דקות, הסמיכות צריכה להיות בדרגה של ציפוי גב כף, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומעבירים לצינון במקרר. מגרדים את התפוחים בקליפתם במגרדת (פומפיה) דקה, מניחים בצלחת ויוצקים עליהם את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד. מערבבים את תערובת החלמונים והתפוחים המגורדים, מעבירים למכונת גלידה ומפעילים עפ"י ההוראות. להכנה ידנית, להעביר את התערובת לכלי פלסטיק נמוך, לכסות ולהניח במקפיא עד להתקשות התערובת ליד הדפנות אך המרכז עדיין רך (כשעתיים), להוציא ולבחוש היטב, להחזיר למקפיא, לחזור על הפעולה עוד פעם אחת. › -------------------------------------------------------------------------------- © 2001-
גלידת תפוחי עץ מאת: אבי - פסטו להכנה במכשיר גלידה או בתבנית. 4 מנות טכניקה: הכנה וקירור שעתיים ויותר דרגת קושי: בינוני מרכיבים 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס חלב 4 חלמונים 1/3 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל 2 כפות מיץ לימון 3 תפוחי גרנד סמיט -------------------------------------------------------------------------------- דרך הכנה מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה, מסירים מהאש. בקערה מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים לתערובת 3 כפות מהחלב החם ומערבבים, מחעבירים את התערובת לסיר החלב ומערבבים היטב. מחממים על להבה נמוכה בבחישה תמידית עד להסמכת התערובת כ-5-7 דקות, הסמיכות צריכה להיות בדרגה של ציפוי גב כף, מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הוניל ומעבירים לצינון במקרר. מגרדים את התפוחים בקליפתם במגרדת (פומפיה) דקה, מניחים בצלחת ויוצקים עליהם את מיץ הלימון, מערבבים ומניחים בצד. מערבבים את תערובת החלמונים והתפוחים המגורדים, מעבירים למכונת גלידה ומפעילים עפ"י ההוראות. להכנה ידנית, להעביר את התערובת לכלי פלסטיק נמוך, לכסות ולהניח במקפיא עד להתקשות התערובת ליד הדפנות אך המרכז עדיין רך (כשעתיים), להוציא ולבחוש היטב, להחזיר למקפיא, לחזור על הפעולה עוד פעם אחת. › -------------------------------------------------------------------------------- © 2001-