גלישה איטית באינטרנט אלחוטי של 012

אילקו

New member
גלישה איטית באינטרנט אלחוטי של 012

התחברתי היום ל012 כספק+תשתית שלהם יחד...
הביאו לי מודם+ראוטר שאפילו לא ברור לי איזה סוג זה

התחברתי למהירות 100 מגה, והבדיקות שעשיתי למהירות מביאות אותי באלחוטי ל7/7.5 מגה בלבד, לעומת לחבר בכבל לבערך 50

זה הגיוני שכ"כ קצת באלחוטי? מן הסתם שלא אגיע למקס של ה100 מגה באלחוטי אבל כבר יצא לי להיות ב40 של בזק והגעתי בקלות ל30 ומשהו באלחוטי באופן סדיר....

זה מה בהגדרות אולי, או לחבר איכשהוא ראוטר עצמאי נוסף שלי?
צירפתי תמונות של הנתב שהביאו לי כי ממש לא הבנתי מה הוא בשביל לחפש על זה באינטרנט בעצמי (ניסיתי לחפש קצת לפי הדגם שלכאורה רשום בתחתית אבל לא הביא שום דבר מועיל...)

סנגיב

New member
אני אנסה לנחש. הנתב מוגבל לתקן G כדי שיתמוך

גם ב N חפש בו הגדרת מהירות של 20MHZ ו 40MHZ ותגדירו ל40

אילקו

New member
זה כבר מכוון ל40...

הנה הדף שזה הופיע אולי משהו אחר בהגדרות שם יעזור...

סנגיב

New member
אתה חייב אבטחה של WPA2 כדי שתקן N יהיה פעיל.

בדוק בסטטוס של כ הרשת, מן הסתם אתה על עד 54 מגה שזה אומר G .

אילקו

New member
האבטחה שלי היא על mixed wpa2/wpa-psk אז זה בטח בסדר

אבל כבר התקשרתי במקביל ל012 עכשיו (לפחות בשישי בערב עונים מהר)
והיא התחילה לשחק עם ההגדרות שם של הראוטר מאצלה, ודווקא כששינתה את הBandwidth ל20mhz פתאום המהירות גדלה לסביבות 20m....
הגיוני להשאיר את זה על ה20mhz אם זה יותר טוב ככה? וגם בין הערוצים היא החליפה אבל לא כזה עזר ועדיין נשאר מהירות כזו...
&nbsp
ומשום מה במסך הסטטוס מה שפרסמת אז אצלי מופיע רק 72.2 גם לפני השינויים וגם עכשיו אחרי

eladts

New member
אין טעם לנסות לעבוד ברוחב פס 40MHz בתדרי 2.4GHz

כי התדרים האלו מפוצצים ברשתות ונסיון לצמד ערוצים רק יאט את הרשת בגלל ההפרעות הרבות. רוחבי הפס הגדולים יותר שימושיים אך ורק בתחום 5GHz שיחסית פנוי.

Admini

New member
זה נכון בשטח עירוני צפוף, לא ביישובים קטנים מעוטי תשתיות.

eladts

New member
אולי במדבר סהרה

רשת בתדרי 2.4GHz ברוחב פס של 40Mhz תתן משהו. אפילו בישוב כפרי יש מספיק רשתות סמוכות כדי שזה יותר יזיק מיועיל.

בנתבים מודרניים יש מנגנון שמונע שימוש ברוחב פס של 40MHz בנוכחות רשתות סמוכות, כדי למנוע הפרעות הדדעות.

http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-features/31743-bye-bye-40-mhz-mode-in-24-ghz-part-1

eladts

New member
כנראה שהנתב שיוצר את הרשת הזו

ישן יחסית ולא כולל את המנגנון למניעת שימוש בערוצים רחבים בסביבה מרובת רשתות, שהוא היום חלק מחייב מהתקן.

סנגיב

New member
כנראה שהוא לא כל כך ישן אם הוא גם AC .

איזה רבוי רשתות ?
ואף אחת לא בערוצים שלו.

למעלה