גלישה ופעולה איטית של המחשב לאחר התקנה מחדש של Windows 10.

zraviv06

New member
מקרה מוזר...
להלן השתלשלות האירועים.
מחשב שלי : Intel(R) Core(TM) i5-4460 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz ; RAM 8.00 GB
לפני כשנה פעולת המחשב שלי הייתה לא תקינה (קראשים וכדומה). כונן הסיסטם SSD המקורי הוחלף ע"י טכנאי בכונן SSD חדש ( ADATA-SU800 500GB) שעליו הותקנה מערכת ההפעלה (ווינדוס 10).
פעולת המחשב חזרה להיות תקינה והמחשב פעל מצויין.
לפני שבוע בערך הכונן SSD החדש "נשרף". כיוון שעדיין באחריות הוחלף על יידי הטכנאי והותקנה מע' ההפעלה מחדש.
אממה... הגלישה במחשב הפכה לסיוט. זה מתחיל בכך שהכל מתחיל תקין ובשלב מסויים הגלישה הופכת להיות איטית להחריד!
מעבר לכך, וזה פרט חשוב לטעמי, אני מרגיש שהמחשב עובד איטי מדי, דבר המתבטא למשל בזמן ארוך יחסית לעלייה של תוכנות בסיסיות.
הטכנאי החליף כרטיס רשת, מה שלדעתי לא היה נחוץ. כמו"כ בדיקה מול הספקית והתשתית (כולל איפוסים) מראה אצלם שהכל תקין.
הבעיה לא נפתרה. קבעתי עם הטכנאי לנסות ולהתקין מחדש את מע' ההפעלה...
אבל כאמור זה נראה לי מוזר כל הסיפור ואשמח לשמוע לדעת מומחים מה הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה.
תודה מראש.

HelpSupport

Active member
תוריד שתי תוכנות למצב הדיסק

הראשונה מציגה מידע נתונים של הדיסק.

השניה מודדת את מהירות ההעברה של הכונן

תוריד את תוכנות לבדיקת המערכת -
Speccy Portable

או את Hwmonitor

zraviv06

New member
תוריד שתי תוכנות למצב הדיסק

הראשונה מציגה מידע נתונים של הדיסק.

השניה מודדת את מהירות ההעברה של הכונן

תוריד את תוכנות לבדיקת המערכת -
Speccy Portable

או את Hwmonitor

צבי תודה.
מצ"ב תמונות של האנליזות של שתי התוכנות הראשונות וכן לינקים של האנליזה ב Speccy Portable.
אני לא ככ מבין בזה אבל האנליזות נראות לי תקינות אולי חוץ מזה שה-CPU ב 65C אין לי מושג אם זה לא תקין.

CrystalDiskInfo_20221029175954.png CrystalDiskMark_20221029175931.png

HelpSupport

Active member
אתחיל בזה שהמחשב הוא בן 10 לפחות.
נכון שכונן SSD למערכת ישנה כמו שלך שיפרה את מהירותו של המחשב, אבל מצד שני הרכיבים האלקטרוניים שעל לוח-האם מתישנים ועלולים לגרום ל"איטיות".

לא הבנתי למה במחשב בנוסף ל-SSD שהתקין הטכנאי (ADATA SU800) - עליו מותקנת מערכת ההפעלה - עדיין "תקוע" כונן SSD ישן (111GB Corsair Force LS) וכן כונן מכני ישן WDC WD5000AAKX. שני הכוננים, למרות שמצב Good ב- Crystalinfo הייתי מוותר עליהם.
ההצעה שלי לך - כבה את המערכת - נתק את שני הכוננים ובדוק את המערכת בלעדיהם.
חזור לדווח.

zraviv06

New member
אתחיל בזה שהמחשב הוא בן 10 לפחות.
נכון שכונן SSD למערכת ישנה כמו שלך שיפרה את מהירותו של המחשב, אבל מצד שני הרכיבים האלקטרוניים שעל לוח-האם מתישנים ועלולים לגרום ל"איטיות".

לא הבנתי למה במחשב בנוסף ל-SSD שהתקין הטכנאי (ADATA SU800) - עליו מותקנת מערכת ההפעלה - עדיין "תקוע" כונן SSD ישן (111GB Corsair Force LS) וכן כונן מכני ישן WDC WD5000AAKX. שני הכוננים, למרות שמצב Good ב- Crystalinfo הייתי מוותר עליהם.
ההצעה שלי לך - כבה את המערכת - נתק את שני הכוננים ובדוק את המערכת בלעדיהם.
חזור לדווח.

תודה שוב צבי. אבל כבר ניסיתי לנתק את שני הכוננים האלו ובדקתי ועדיין אותה בעיה. עלי לציין שעד שהכונן החדש (בן השנה) לא היה תקול- כלומר עד לפני שבועיים, המערכת עבדה מצויין בלי תקלות ובלי בעיה של מהירות כששני הכוננים הנוספים מחוברים. אני מודע לכך שהמערכת ישנה (8 שנים אם נדייק) אבל לא מבין איך פתאום ברגע אחד הכל נדפק... סורי על המילה.

HelpSupport

Active member
קשה לתת עיצות מבלי לשים את המחשב על "שולחן הנתוחים".

כן הייתי מנסה להתקין מערכת מחדש על כונן SSD חדש ואחר כגון

zraviv06

New member
קשה לתת עיצות מבלי לשים את המחשב על "שולחן הנתוחים".

כן הייתי מנסה להתקין מערכת מחדש על כונן SSD חדש ואחר כגון

אפשרי לנסות. אגב, הפירמה ADATA זו לא פירמה טובה?

י_357

Member
תודה שוב צבי. אבל כבר ניסיתי לנתק את שני הכוננים האלו ובדקתי ועדיין אותה בעיה. עלי לציין שעד שהכונן החדש (בן השנה) לא היה תקול- כלומר עד לפני שבועיים, המערכת עבדה מצויין בלי תקלות ובלי בעיה של מהירות כששני הכוננים הנוספים מחוברים. אני מודע לכך שהמערכת ישנה (8 שנים אם נדייק) אבל לא מבין איך פתאום ברגע אחד הכל נדפק... סורי על המילה.
האם הכונן החדש מחובר באותו מקום שבו היה מחובר הכונן הישן ?

רוב הזמן נח

Well-known member
אולי כשיש איטיות כדאי לפתוח מנהל משימות ולראות גם בלשונית פרטים וגם בלשונית ביצועים, אם אין משהו חריג שלוקח זיכרון או תופס אחוזים מהדיסק.

zraviv06

New member
אולי כשיש איטיות כדאי לפתוח מנהל משימות ולראות גם בלשונית פרטים וגם בלשונית ביצועים, אם אין משהו חריג שלוקח זיכרון או תופס אחוזים מהדיסק.
לא רואה משהו חריג במנהל המשימות כשהמחשב עובד לאט.
מה שכן טמפרטורת המעבד מגיעה ל- 95-98C שזה קרוב לגבול העליון, יכול להיות שזה העיניין?

רוב הזמן נח

Well-known member
לא רואה משהו חריג במנהל המשימות כשהמחשב עובד לאט.
מה שכן טמפרטורת המעבד מגיעה ל- 95-98C שזה קרוב לגבול העליון, יכול להיות שזה העיניין?
ויש משהו שעובד וגורם לזה. שצריך לראות במנהל המשימות מה זה. ובלי קשר, ניקוי אבק יוריד את הטמפרטורה בכללי ובמיוחד כשהמחשב מפעיל משהו כבד.

HelpSupport

Active member
טמפ' גבוהה מאוד - עוברת את ההמלצה למעבד ע"י היצרן - ראה TCase - 72.72°C

טמפ' גבוהה - אין קירור - גוף קירור לא "יושב" בלחץ שווה על המעבד - גוף קירור לא מתאים - משחה טרמית יבשה שצריך להחליפה.

zraviv06

New member
טמפ' גבוהה מאוד - עוברת את ההמלצה למעבד ע"י היצרן - ראה TCase - 72.72°C

טמפ' גבוהה - אין קירור - גוף קירור לא "יושב" בלחץ שווה על המעבד - גוף קירור לא מתאים - משחה טרמית יבשה שצריך להחליפה.

תודה מתכוון לפעול בכיוון הזה!

zraviv06

New member
בדקתי את המחשב על הרשת של העבודה (רשת טכניונית מהירה) ואין כל בעיה בגלישה או בפתיחת אפליקציות...

exprexs

Member
יתכן שזה רעיון לא הכי יעיל... אבל לא מוצא בעיה בהתקנה חוזרת לחלונות 10.
זה כרוך בטרחה מסוימת, אבל כך תקבל תשובות.
הרי הכל עבד בסדר עד לפני כשבועיים לדבריך.
יש אפשרות לאפס את ההתקנה דרך ההגדרות, והכל ללא מדיה להתקנה אם זה יותר נוח.

הייתי מבטל גם את האפשרות להייברניישן וכן מבטל כל זיכרון וירטואלי.
בנוסף, בטל אפשרות שבה אפליקציות ודפדפנים רצים ברקע. נפח הזיכרון RAM במחשב שלך איננו גבוה.

נערך לאחרונה ב:

zraviv06

New member
אוקי… אחרי שמצאתי שהמעבד ״רותח״ ניתקתי מהחשמל פתחתי את המארז והתחלתי להסתכל בקרביים. אבק לא היה. כשבאתי לבדוק את המאוורר של המעבד הרגשתי כמובן שצלעות הקרור חמות מאוד. החלקתי את היד כדי להרגיש שהמאוורר מסתובב חלק ולהפתעתי הוא לא… הייתה התנגדות. מסתבר שהייתה חתיחה קטנה של אזיקון תקועה באיזור… האמת עוד לא נפל לי האסימון שזה המקור להתחממות. בכל מקרה הפעלתי את המחשב (כשהמארז פתוח) והפעלתי במקביל כמה סרטוני וידאו ביוטיוב והטמפ׳ הייתה סבירה ( גג 40) סגרתי את המארז, נשאר תקין והמחשב עבד חלק. אני אמשיך לעקוב אחרי זה.
זה יכול להסביר למה פתאום הכל התחרבש אחרי שהטכנאי התקין מחדש ווינדוס.
מה שאותי מרגיז זה שכשהבאתי לטכנאי את המחשב הוא החליף לי כרטיס רשת ונתן עוד כל מני הסברים מטומטמים. הוא לא הקשיב לי ולכן בעיניי הוא לא מיקצועי. וזאת בניגוד גמור לחברי הפורום שנתנו פה רעיונות מועילים ומיקצועיים. ועל כך אני אומר תודה!

למעלה