גלי חום

צלליתה

New member
גלי חום

אני בת 54, חולה בטרשת נפוצה. בחודש האחרון התחלתי לסבול מגלי חום, הרבה יותר מאשר בתקופת הפסקת המחזור. שאלתי - 1. האם טרשת נפוצה גורמת לגלי חום? 2. האם יש דחיפות בטפול בגלל טרשת נפוצה? אני חושבת שיתכן שגלי החום גורמים להעצמה של הסימפטומים שקשורים לטרשת נפוצה (למשל, פעמים רבות בעקבות גל חום כזה אני חשה מאוד מסוחררת). האם התחושות הן סוביקטיביות או שעלול להגרם נזק? הייתי מעדיפה לא להתחיל בטפול תרופתי.(לא מדובר על טפול הורמונאלי, אלא תרופה אחרת ששכחתי את שמה) הייתי אצל רופא נשים. הוא לא ידע לענות על שאלותי, הנירולוג בחו"ל ואני סובלת ומודאגת.

תגובה

הטרשת אינה גורמת לגלי חום, אך יתכן ולאלו השלכות על החמרת הסימטומים. לא סביר שגלי החום ישרו התקף חדש.

צלליתה

New member
עדיין לא הבנתי

האם אני יכולה לוותר על טפול תרופתי למרות החמרת הסימפטומים?

תגובה

אינני יכול לענות על שאלתך היות שלא מסרת איזה טיפול תרופתי. האם הוא מסיבות נוירולוגיות או הורמונליות?

צלליתה

New member
הגניקולוג הציע טפול תרופתי

לטפל בגלי חום, לא טפול הורמונאלי. מבחינתו הוא אומר שההמלצה לטפול תרופתי היא שאלה של איכות חיים. אני שואלת אם בגלל שאני חולה בטרשת נפוצה חשוב לטפל בגלי חום, בגלל העובדה שיש לי תחושה שהסימפטומים מתעצמים. לטפול בטרשת נפוצה אני לוקחת קופקסון.

m י כ ל

New member
חייבת לשאול: איזה טיפול תרופתי יש

לגלי חום שאינו הורמונלי?? (מלבד, כמובן, הטיפולים האלטרנטיביים). אני מקווה שאת בוטחת בגניקולוג שלך, וגם אם כן, ממליצה לבדוק את הצעתו בשבע עיניים. למיטב ידיעתי כל הטיפולים להקלה על סימפטומים שקשורים לגיל המעבר ולמערכת ההורמונלית, מבוססים על הורמונים, והיות שכבר מזמן התעוררו חשדות לגבי הטיפולים האלה, נחיצותם ותוצאותיהם, שאושרו לאחרונה על ידי ארגון הבריאות העולמי, שאינו מגלה כלל התלהבות משלל ההורמונים שמפציצים את הנשים בהם (טוב, הן רק נשים...), מציעה לך לשקול, ולשקול שנית וגם שלישית. אחרי הכל, מדובר בחיים שלך, שעבורי, לפחות, הם מאוד יקרים

למעלה