גלעד בבית- ועכשיו לעניין הרופאים המתמחים

גלעד בבית- ועכשיו לעניין הרופאים המתמחים

ראשית כל אקדים, שברור לי שתנאי הרופאים הם מתחת לכל ביקורת, אין הצדקה לכך שאנשים, ובמיוחד אנשים חכמים שרכשו השכלה במשך שישה שנים, יעבדו בתנאים כאלה. אבל, אני פונה בשאלה לרופאים עצמם ולכל התומך בצעדיהם. מי שמכיר את הנושא של תנאי קבלה לרפואה באוניברסיטאות השונות יודע שהסיכויי קבלה, אפילו למעומדים מצטיינים (700+ בפסיכומטרי, 110+ בבגרות) הינם קטנים ביותר. על מנת להתקבל, רוב המועמדים נאלצים לשפר את ציוניהם מספר פעמים וגם אח"כ- הקבלה שלהם אינה מובטחת. באוניברסיטת בן גוריון למשל (שאינה נחשבת לבית ספר הרפואה הטוב ביותר) ישנם יותר מ1000 מועמדים כל שנה (העונים לדרישות שהוזכרו למעלה) ומתוכם מתקבלים רק כ70. כל מועמד מכיר היטב את הדרך הניצבת לפניו. הוא יודע שבמשך 6 שנים הוא הולך ללמוד כמויות אסטרונומיות של חומר, לעמוד תחת לחץ נורא ואח"כ לעבור שנתיים של סיוט- תקופת ההתמחות- אך זה לא מונע מהמועמד לבחור בדרך זאת. במידה שהוא אינו רוצה לעבור את הדרך הנוראית- הוא יכול לבחור תחום אחר- ויש אלפי תלמידים מחוננים שמחכים לתפוס את מקומם. אם כן, כיצד אתם המתמחים מחליטים ברגע מסויים פשוט לשבות ולסכן את חייהם של חולים רבים? לא רוצים את התנאים- אל תבואו לכתחילה. המדינה השקיע בכם (כן, סכום הכסף שהמדינה משקיעה בכל סטודנט לרפואה הוא אסטרונומי) שישה שנים, אתם זכיתם להיות מאותו מיעוט קטן ביותר שמצליח לרכוש את ההשכלה שרכשתם (כל שנה בישראל מתחילים רק 280 תלמידים את המסלול, בגלל חוסר בבתי ספר לרפואה) וכעת אתם מזניחים את תפקידכם הכ"כ חשוב? האם יתכן שלא ידעתם שזה מה שמצפה לכם? הרי התנאים של המתמחים היו גרועים גם לפני 15 שנה... נכון, אני שוב חוזר ואומר שמגיע לכם יותר, ואני אף אלך להפגנה לשיפור התנאים שלכם, אך כיצד אתם נוקטים בצעד שהוא לא אחר מאשר "סכנת נפשות". אינני מומחה בנושא, ואשמח אם תבהירו לי... עקיבא סיני

אני חושבת שהתנאים בהם הם מועסקים, בלי קשר אם

ידעו על כך מראש או לא, הם אלו שמסכנים חיי אדם. מתמחה שעובד למעלה מ 24 שעות ברציפות, לא יכול להיות צלול כשהוא בא לבדוק חולה. הם צודקים במאבקם, חייב להיות כאן שינוי מהותי, כולנו נרוויח ממנו בטווח הרחוק וגם הקרוב.

עקיבא

קראתי בעיון את שרשמת. ראשית - כמה דברים שלא היו מדויקים ..... בן גוריון ידוע בתור בית ספר מעולה לרפואה (מקפיד במיוחד על קשר עם הקהילה). שנית..... התנאים בתיאוריה אינם תנאים במציאות. ניסית פעם - לא לישון יותר מ- 24 שעות, לעסוק בעבודה הדורשת דיוק, עירנות, חושים בריאים (נהיגה למשל....)? ולסיום - לעיתים מה שאתה רואה בגיל צעיר לא דומה למה שאתה חי בגיל מבוגר, צריך לשלם חשבונות, ילדיך רוצים חוגים, למכולת צריך להגיע, אבא/אמא ולעיתים שניהם אינם בבית וצריך עזרת משפחה או מטפלת בשכר - גבוה יותר מאשר אתה מרויח. יש לתמוך במתמחים!!! בלעדיהם לא תהיה רפואה ציבורית. נכון שגם פעם התנאים לא היו משהו - ההבדל שעכשיו הנוער - וגם אלה שמעליו - לא פריירים.

את מעלה בעיה של חוסר במתמחים

את המדינה פתרה ע"י פתיחת בית ספר לרפואה חדש בצפת. הלי המתמחים הללו תהיה רפואה ציבורית- כי רפואה הייתה ותישאר תמיד המקצוע בעל הסיכויי קבלה הקטנים ביותר

למעלה