גלעד שליט/יוסי בובליל

פויקלה

New member
גלעד שליט/יוסי בובליל../images/Emo36.gif../images/Emo70.gif

משהו שכולם חייבים לקרוא
נעם שליט אולי חלק מכם יקראו ויחשבו שיש לי מוח מעוות, ולמה אני משווה בין השניים, אבל לפעמים נידמה לי שיוסי בובליל מקבל כל יום יותר פרסום ואהבה ועניין בציבור מאשר 848 יום של גלעד , אני מביט על זה ואני אומר- מדובר על שני אנשים שאחד אח גדול ואחד אח קטן, והכל כל כך הפוך אחד מהשני, אחד צעיר סגור בעזה 848 יום והשני סגור בקושי 70 יום בוילה. אחד מת לחזור להורים, למשפחה, לחברים, לאזרחות כמו שאר חבריו, ובטח מתפלל שכולנו נוציא אותו מהמקום הרע והאפל שהוא נימצא בו, אביו ואמו תומכים בו ועוברים בכול הארץ לרוחבה ואורכה. האח השני בוגר כבר עבר ממחצית חייו ונימצא סגור בוילה, גם הוא ב"אי שם". יש לו שם בריכה, יש לו אוכל, סיגריות, רופא, חבריה ואפילו בתו איתו. הגדול לעומת הקטן רוצה רק להישאר בוילה ולהיות סגור 100 ימים. את הגדול אנחנו מכנים הדורבן, ואתה הקטן- הקורבן. את יוסי בובליל דואגים להזכיר לנו 24 שעות ביממה בכול אמצעי תקשורת אפשרי, ואפילו פעם בשבוע אנחנו שולחים סמס שהוא יישאר כי ככה אנחנו "עם אוהב". לפני כמה ימים ראיתי את התוכנית והיה פרק הדחה, ואז ארז טל אמר שנשלחה כמות סמסים (s.m.s) מטורפת. אני מתאר לעצמי שזה כמה מאות אלפים, ואני שואל את עצמי כמה מאות אלפים יכולים לשלוח סמס, אבל חצי מזה לא יכול להגיע לכיכר רבין... נכון, גלעד נהפך לשגרה, יוסי נהפך לשיחת הסלון של יום שישי, לשיחה באוטובוס, לכתבות הקטנות בעיתון. אהה וכמעט שכחתי יוסי לא רוצה סתם להישאר בבית, הוא ירוויח מזה מליון שקל... אז אולי זה ישמע לך מוזר גלעד אבל כנראה שלחופש יש מחיר. למאה יום מקבלים מליון שקל, גלעד, אתה מתקרב לאט לאט ל900 יום ואני בטוח שבעד שום סכום שבעולם לא היית מוותר על החופש שלך אפילו ליום אחד אחרי מה שאתה עובר... ובוא נהיה מציאותיים, גם תעבור ... ואני שואל את עצמי ואת אלוהים- מי ישתחרר קודם? יוסי או גלעד?, זה שרוצה להישאר, או זה שרוצה לצאת? ההבדל הקטן... כנראה למעלה בכנסת לא מבינים שהחיים שלך הם לא תוכנית ריאליטי. זה עצוב גלעד, כי עכשיו עומדת להתחלף ממשלה. ואחרי כל ההקדמה הנ"ל אולי נצליח לשחרר את גלעד שליט בעזרת "הפצצה" של smsים למנהל-מגיש התוכנית (אדון אולמרט). אני עדין לא יודע אך אני מתחיל להפיץ את מה שיושב לי בראש ובלב כבר המון זמן, אבל אולי ככה מתחילות מהפכות גדולות. ובקשה אישית קטנה מכל מי שמקבל את הנ"ל,נא שילחו את זה לכל הנמענים שלכם. אולי באיזה שהיא דרך זה יעזור במשהו לשיחררו של "גלעד שליט" שבת שלום

ניתן להבין מהאופן שבו חתמת את הפוסט

שכתבת אותו לקראת סוף השבוע האחרון. אני חייב להודות שהופתעתי לגלות שאיש לא מצא לנכון להגיב עליו לפני, למרות ועל-אף שהוא מופיע בעמוד הראשי. אני מעריך שהעניין הכניס אותך לפרופורציה והבנת כמה מכוערים ועלובים אנחנו כאינדבידואלים, כחברה וכעם. עצוב, מפתיע, מקומם ומעורר שאלות ותהיות, אך זהו העם שלנו.

נגיעוT

New member
הטקסט הזה

מסתובב בנט לפחות כחודש אם לא יותר. לדעתי עשו מזה משהו הרבה יותר מכוונת מי שכתב אותו אבל קטונתי ולצערי זה לא מה שיחזיר את גלעד הביתה

הטיעון שלי קיבל חיזוק ובמהירות

התגובה שהגיעה בעקבות הפוסט שפרסמת על גלעד שליט "טעונה" מאוד: היא מדברת על "רצח האופי" ועל העוול האיום שעושים לבובליל דווקא... לא יודע אם בדקת לעומק, אך נראה כי לא מדובר במעריץ תיכוניסט, אלא בגבר בן מעל 60. במילים אחרות, בניגוד לחשש שהבעת בפתיחת הפוסט, אין לך מוח מעוות - אתה מלין על סיטואציה שאמורה להדיר שינה מעיני כל מי שיש להם גרם אחד של היגיון והומאניות. לפיכך, הבעיה האקוטית היא מאסות עצומות של אזרחים "נורמטיביים", המאפשרים לקברניטי הטלוויזיה לסמא אותם באמצעות תכנים שמקומם הראוי הוא בביבים, בה בעת שסביבם הכול קורס. אתה מודאג? יש לך סיבה.

גועל נפש מצד הכותב

מילא להפיץ את ההשוואה המגוחכת הזאת בין היחס לגלעד שליט והיחס ליוסי בובליל. זה מבחינתי טמטום, אבל כבר למדתי לצפות לזה מה"מעבירים הלאה" של האינטרנט. אבל לכתוב בראש הטקסט "נועם שליט" כאילו הוא כתב את הטקסט האדיוטי הזה? זה כבר מחליא. אז לכל מי שקורה את התגובה הזאת, דעו שלא נועם שליט כתב את הטקסט הזה. אינני יודע מי כתב אותו אבל הוא מסתובב באימיילים השונים, ופורסם גם באתרי החדשות תחת הכותב "אלמוני". ואם אתם רואים אחרים שכותבים את הטקסט הזה עם השם "נועם שליט" מתנוסס בראשו, אנא ידעו אותם שזו בדיה.

תודה על ההבהרה ובכל-זאת

כתיבה תוך התחזות לנועם שליט הינה מעשה נבלה. מנגד, לנסות להעיר את הציבור הרדום והשבוי במיץ של הסחי וזוהמה, ששמו בארצנו הוא ריאליטי, זו חובה. היכן הערכים, המוסר, המצפון, ההומאניות והאידיאולוגיה שלנו? לא כ"עם היהודי הנבחר", אלא כעם. לאיזו תהום חשוכה ורקובה התדרדרנו, אם השאלה המרכזית העומדת בראש סדר-היום והשיח הציבורי בחודשים האחרונים, היא האם בובליל ייקח את המיליון או לא? המדינה שרויה במשבר מהחמורים, אם לא החמור ביותר שידעה מאז הקמתה, בכל היבט שניתן להעלות על הדעת: כלכלי, חברתי, פוליטי, חינוכי וביטחוני. כדאי שנתעורר, ויפה שעה קודם.

האמיני לי

שאם היו קמים ומבטיחים לעם שהם יכולים פשוט לשלוח SMS למספר 2020 ובכך לשחרר את גלעד שליט, היית מקבלת מבול של SMS שקשת יכולים רק לחלום עליו. אבל זה בדיוק ההבדל וזו בדיוק הסיבה שהההודעה הראשית כאן כאן היא אדיוטית וחסרת כל הגיון. הSMS שאנשים שולחים משפיע. חד וחלק! ולמרות שזו תוכנית בידור "סתמית" הם מוכנים להשקיע מכספם בשביל להשפיע. אם אנשים היו מאמינים שלהטריח את עצמם ולהגיע להפגנה בכיכר רבין או בכל מקום אחר היה משפיע באותו אופן, הם היו עושים את זה. אין זה נכון להשוות תוכנית בידור פשוטה למקרה שליט ולו רק בגלל שהנושא לא תלוי רק בנו או בממשלה שלנו. הוא תלוי בגורמים כמו החמאס שעליהם, לצערנו, אין לנו שום השפעה. אבל אנשי ה"מעבירים הלאה" לא עוצרים לחשוב על נקודות הכשל. אם הטקסט הוא פופוליסטי ומתלהם מספיק, ואם הוא פורט להם על נימי המצפון שלא עובד בשעות אחרות, הם כבר יעבירו הלאה וירגישו טוב עם עצמם כי הם עשו משהו למען גלעד שליט. ד"א, אני מוכן לשים את כספי על העובדה ש80% (אם לא יותר) מכל אותם אנשים שהעבירו את הטקסט הזה הלאה, לא השתתפו באף הפגנה בחייהם, לא כתבו טקסט מקורי בעד או נגד משהו "ברומו של עולם" בחייהם, לא השקיעו מכספם בתרומה לפעילות א-פוליטית כלשהי בחייהם ובכל זאת הם חושבים את עצמם לפעילים פוליטית או מצפונית. זה מה שהטקסטים האלה שווים, עוד אמצעי חסר טעם להרגיע את המצפון בלי באמת לעשות כלום.

לאורי

ההשוואה בה נעשה שימוש בתחילת השרשור הינה סמלית ותו לא. הגבתי עליה משום שהיא קיצונית. ברור שהסיטואציה רחוקה מלהיות פשוטה ושליחת sms, עם כל הכבוד והרצון הטוב, לא תועיל כהוא זה. ברור גם כי ישנם פקטורים נוספים עליהם אין לנו השפעה. עם זאת, מציק ומטריד לדעת שהמודעות בנושא שליט בקרב הציבור הולכת ודועכת (בדומה לנושאים בוערים אחרים), כאשר את מרכז השיח הציבורי תופסות במקומם תוכניות הריאליטי.

באותה מידה אפשר לטעון

לגבי גורלו של רון ארד. באותה מידה אפשר לטעון לגבי החזרתו של ג'ונתן פולארד. טבעם של דברים להעלם מהשיח הציבורי ולחזור אליו מאוחר יותר במעין מעגליות. חלילה לנו ממצב שבו אנשים בישראל ימצאו את עצמם דוברים יום-יום, שעה-שעה, דקה-דקה על זוועות מלחמה וחטיפות חיילים. אני חושב שכולנו זכאים ללחם והשעשועים שלנו. נ.ב. לדעתי חלק גדול מההתארגנויות "לעזור לשליט" רק פוגעות בנסיונות לחלצו משום שככל שהלחץ מצד העם גובר, המחיר שהחמאס דורש עולה בהתאם ויש מחירים שאסור לנו לשלם.

ההשוואות לא מדוייקות

אכן ישנו דמיון גדול מאוד בין מקרהו האיום של רון ארד לזה של גלעד שליט - לא לחינם מובעים חששות שמא יהפוך האחרון למה שזכה לכינוי רון ארד 2. לגבי מקרהו של ג'ונתן פולארד - זהו כבר סיפור שונה לגמרי: מדובר באזרח אמריקני ממוצא יהודי שהורשע בריגול לטובת ישראל ונידון למאסר בפועל בכלא האמריקני. איני טוען שיש להימנע משגרת חיינו ולעסוק יום-יום שעה-שעה בנושאים קשים ואיומים כחיילים חטופים וזוועות אחרות - אנו חייבים לחיות את חיינו ולשאוף שיהיו אלה חיוביים, מלאי עניין והנאה ככל הניתן. אגב, אני מסכים חלקית עם החשש לפיו עיסוק-יתר בשליט עלול לסייע לחמאס. מצד שני, שקיעה ואסקפיזם לתוך תוכניות טראש אינן מקדמות איש ותרומתן, כפי שוודאי ידוע לך, שלילית.

Saladin

New member
איזה שטויות דמגוגיות ופופוליסטיות.

כן, ממש כאילו כל ההבדל בין בובליל וגלעד שליט הוא זה שבאחד אנחנו יותר מתעניינים מאשר בשני. זה לא משנה שגלעד שליט חטוף בידי החמאס וקצת יותר קשה לעשות משהו בקשר לשחרור שלו; זה לא משנה שבשחרור גלעד שליט כרוכות בעיות שקשורות לביטחון של כולנו ואילו יוסי בובליל לא קשור בגרוש לעניין של ביטחון אלא רק בידור. כל זה אין לו חשיבות מבחינתך. מה אני אגיד לך, זה ממש הגיוני לקשר בין השניים. פחח. ניסית להעביר מסר בצורה דמגוגית וכאילו מתריסה, אבל האמת היא שהמסר שלך ריק מתוכן. אין לך שום הצעה איך לשחרר את גלעד שליט או מה לעשות בקשר אליו. העיקר לכתוב רשומה טיפשית שישימו אליה לב. פחח ועוד פחח.

כתבה מצמררת

כתבה מצמררת ובהחלט מזילה דמעה וגלעד זה נושא כאוב ,אבל אין מה להשוות בכלל בן השניים ויוסי בובליל זה תלוי בנו בין אם ישאר שם או לא בעם עצמו וגלעד זה כבר משא ומתן שהעם עצמו לא קובע אלא הממשלה והשלטונות אז לא הבנתי מה מקור ההשוואה בכלל , למרות שזה קטע יפה יוסי בובליל זה"כ לךא עשה כלום ושום עוול בכפו הוא סה"כ השתתף בתוכנית ריאליטי מיני רבים בארץ אז כן הוא מפורסם וכן זוכה להעדה רבה ושיבושם לו אל תעשו ענין משום ענין זה סה"כ עוד תכונית בטי וי לא מעבר וגלעד ...זה נושא שלעצמו וכואב....

הכנס סטלן, אולי תבין

על-פניו אין קשר בין נושא אקוטי וכאוב כל-כך כמו החייל החטוף גלעד שליט, לבין יוסי בובליל ותוכנית המגה-טראש בה הוא מככב. אך כאן בדיוק הטעות שלך: זו אינה "עוד תוכנית בטלוויזיה", זו ה-תוכנית. רק עליה מדברים, מנחשים, משערים מי ישאר אחרון, מי ישרוד, מי ייקח את המיליון ותוך כדי כאמור, מצביעים ופועלים על-מנת לקדם את "חביב הקהל", הלא הוא בובליל. עם זאת, חשבת אולי ולו לרגע, כיצד הייתה נראית הסיטואציה לו רק מחצית, לא כולם - מחצית משולחי ה-sms לתוכנית ה"אח הגדול", היו מוחאים באופן כזה או אחר למען קידום שחרורו של גלעד שליט? כעת חשוב כיצד היו נראים פני-הדברים לו כל מי שמצביעים לתוכנית, היו מוחאים באופן פעיל למען קידום שחרורו של שליט. למד קצת היסטוריה, סטלן, אתה תגלה שלעם יש כוח עצום.

אני כתבתי את הטקסט בין שליט לבובליל

ואני יתן הקדמה קצרה, ב20 לאוקטבר כתבתי כמו תמיד מרחשי ליבי, ואני מאלה שלא מתביישים להודות שכן אני רואה האח הגדול וראיתי כמה קשה להם אם כול התנאים הטובים ,ופה אני מגיע לשלב שאנשים כעסו על עצם ההשואה , נכון אתם צודקים איין מה להשוות בין שני הנושאים, אבל נרצה או לא נרצה יש דמיון, אף אחד מאיתנו או רובנו לא יודע אייך מרגיש שבוי מה הוא חש ומה הכי חסר לו או הכי קשה לו, אז לקחו פה קבוצה של אנשים נתנו להם את התנאים הכי טובים שיכולים להיות בריכה ,אוכל חברה, פעילות,ובכול זאת חלקם נשברו וחזרו הבית חלקם בכו המון למרות כול התנאים הטובים אז נכון לגלעד איין בריכה ולגלעד אין שם חברה ואיין בעילות ולא רופא צמוד ולא אוכל , אבל לגלעד קיים הגעגוע, רני על חודש שלא ראתה את חבר שלה בכתה כיאלו איין מחר, וששי עזב אותה שהיא מכירה אותו מעט זמן הם בכו וכ"ו,אז אני מקוה שאנחנו כולנו מסכימים שהגעגוע זה הדבר הכי קשה וכואב , עכשיו לגבי זה שזה רץ במיילים זה לא יוזמה שלי אבל אני לא מתנגד לה, משהו העתיק חצי מהטקסט לצערי ולא את כולו, כי החצי השני לדעתי הרבה יותר חשוב, מהכול .והבהרה חשובה נועם שליט לא כתב את הטקסט איין לי שום קשר לנועם שליט וצר שלי שמשהו במייל הוסיף את שמו, לגבי התגובה שלך Saladin , לא שמתי פוסט זה על מנת להביא רטיינג ולומר לך עוד משהו מצער וכואב וקשה אם הייתי רושם גלעד שליט חטוף בכותרת אף אחד לא היה נכנס אני השתמשתי ביוסי בובליל כדי לקדם את גלעד שליט ?מבין את הנקודה העצובה של הפוסט הזה,? ולגבי זה שזה לא יכול לעזור נורא קל להגיב באדישות למה שלא שייך לנו או למשפחה שלנו, הבעיה במדינה שלנו שאנחנו אולי נחתום על עצומות אולי באמת ניכתוב מסרים נפתח דיונים אבל לא ניצא לרחובות, לצערי נולדתי מאוחר מידי, כי הדור שיצא לרחובות ויעשה בלאגן כדי לקבל תשובות כבר לא קיים, אפילו תאילנד שהיא מדינה פחות מפותחת מאיתנו התושבים יוצאים לרחובות על פחות מיזה על שחיתות ואצלנו שחיתות זה דבר שנהפך להיות בשגרה, וכן אני חושב שרעש ברשת יכול לעזור ראה מקרה אובאמה שאת רוב הקמפיין שלו עשה דרך הרשת, אזז אם נשיא ארצות הברית יכול להבחר דרך רשת אז על חייל ישראלי אנחנו נעשה רעש , אבל נולדנו אם דעות שונות זכותך לחשוב שזה מוטתר אני חושב שאם קיים סיכוי קטן להעיר חלק מהקהל דרך הרשת אז אני יעשה את זה וכמה שיותר, ולגבי נגיעות מנהלת הפורום,אני אישית דאגתי שהטקסט הזה יופיע אצלך בפורום כמה ימים אחרי שיצא ואת היחידה שהגבת לו, כרגע התגובה שלך קצת פסימית זה אולי אל מה שישחרר אותו אבל זה אולי יתן למשהו בממשלה שיראה שיש רעש סביב גלעד שליט ,לפני בחירות לשים את שחירור כחלק ממצע בחירות , כי לומר לך את האמת איין לי במי לבחור לא בלבני ולא בברק ולא ביבי , אבל ברגע שמפלגה אחת תאמר שהיא נותנת הבטחה לשחרר את גלעד מהר ככל אפשר אבחר בה, כי עוד מעט מגעים ל900 ימים וזה המון זמן אז מיצטער אני לא מאמין שב90 יום אפשר להקים ממשלה שמנהלת מדינה שלמה ואי אפשר ב900 ימים להחזיר שבוי ונורא חשוב לי שהקטסט יקרא במלואו ולא חצוי כמו שהוא נשילח במייל אז למי שרוצה לקורא את הטקסט המקורי או שיש לו ספקות לגבי זה שאני כתבתי אני מצרף את הפוסט עצמו

למעלה