גלעד שליט - לחופש מיד- מכתב מחאה למתן וילנאי

jampy10

New member
גלעד שליט - לחופש מיד- מכתב מחאה למתן וילנאי

פניה אישית למתן וילנאי מ ת ן --אתה מבייש את השם וילנאי, אביך זאב ז"ל היה איש עקרונות ואני הערצתי אותו אז וגם היום על אהבתו את ארץ ישראל ועם ישראל. האמנתי בך כי אתה בין אחרוני האנשים ישרי הלב בפוליטיקה הישראלית. לפני כמה חודשים נאמת בבית הפלמ"ח בכנס דור ההמשך של הפלמ"ח וסיפרת דרך אגב שאתה נמצא במקצוע מלוכלך ששמו פוליטיקה. אני רוצה להדגיש בפניך כי גם בפוליטיקה הישראלית קיימים עדיין מספר אנשים ישרי דרך ונקיי לב ובעיני גם אתה נמנה עליהם. התאכזבתי מאוד לשמע כוונותיך לגבי גלעד שליט, ורצוני להדגיש בפניך כי אין שום מחיר עבור חייל צה"ל שנשבה במילוי תפקידו וידוע שהוא חי. וקיים גם הסבל הנוראי של אביו נועם שאחיו התאום יואל ז"ל (שהיה חברי הטוב ביותר מימי בית הספר התיכון) עונה ונרצח ע"י הסורים במלחמת יום כיפור, ועתה נועם ואביבה יוצאים למאבק חייהם כדי להחזיר את בנם חי ושלם מידי שוביו המרצחים שמודיעים השכם והערב מעל כל בימה כי מטרתם הסופית היא השמדת ישראל וזריקת כל היהודים לים. מתן- מאחר בעברך הצבאי המפואר ישנם שיטות איך להעלים מחבלים עם דם על הידיים לאחר שחרורם בתמורה לחייל ישראלי שבוי שהמדינה שלחה אותו לשמירה על גבולינו הדרומי מפני מחבלים ומרצחים הגרים בקן הצרעות ששמו רצועת עזה. (להזכירך- בהסכם השלום עם מצרים הם סירבו לקבל את רצועת עזה אך התעקשו לקבל את טאבה ששטחה הוא 1 - קמ"ר ואף איימו בשל כך לפוצץ את הסכם השלום). מתן- כישראלי ויהודי שנולד בארץ ואוהב אותה אהבה עזה. לא מבחינה דתית אלא כביתו היחיד של העם היהודי לאחר השואה הנוראה שעבר העם היהודי (ממשפחת אבי העניפה והותיקה שמנתה בוורשה לפני השואה כ-200 נפשות ומה שנשאר ממנה הוא אבי יבדל"א ושלושה בני דודים) ושנאת העולם כלפינו עד עצם היום הזה אני פונה אליך עשה הכל למען גלעד שליט ואל תתפתל בתואנות שונות ומשונות רק כדי לא לאבד את הכיסא.

מתן וילנאי אינו מחזיק את גלעד בשבי

מי שמחזיק את גלעד זה החמאס וכנופיות לווין שסביבו. באופן אישי איני מחבב את מתן וילנאי, אך אני מאמין שאילו היה נדרש היה קם בגילו המתקדם, לוקח את נשקו והולך לשחרר את גלעד גם במחיר סיכון עצמי מוחלט. אני גם מאמין שאילו מחיר שחרורו של גלעד היה פרישה מתן וילנאי היה קם מכסאו והולך מייד. אז באמת, עם כל הכבוד - ההזדהות שלך עם חייל בשבי ראוייה להערכה. רק שהחיים אינם סרט הוליוודי וברוב היקרים הכרעה היא קשה ומורכבת ולפעמים עד כמה שזה בלתי נסבל - אין פתרון כלל.

Shira Esther

New member
מסכימה

הרבה אנשים רואים את העניין בצורה ילדותית וחד מימדית להחריד.

יונה1

New member
הביקורת שלכם על מכתב המחאה לוילנאי

מצביעה רק על חוסר הבקיאות שלכם בנושא. ואם לא בקיאים, אז גם לא רצוי לקפוץ ולצייץ. וילנאי הצהיר שהוא מתנגד לעצרת למען שליט, ועל כך ענו מהמטה במצפה הילה - אנשי מטה שליט במצפה הילה הביעו זעם רב על הדברים של וילנאי וראש המטה שמשון ליברמן אמר כי הם "המומים ונבוכים לשמוע את דברי סגן השר". לדבריו, "מה שנכון היה לומר בשלבים ראשונים לאחר החטיפה מאבד כל משמעות לאחר 845 יום, במהלכם הגמגום, חוסר הנחישות וחוסר המנהיגות באו לידי ביטוי". במטה למען שליט הוסיפו כי "מדינה שיש לה ממשלה אינה צריכה התגייסות של מטות אזרחים ושל עמותות בכדי לעשות את המוטל עליה. מוילנאי היינו מצפים שיבין למה מצפה חייל זוטר". לפני כשנתים גם טען וילנאי שחיילים שבויים, זו "בעיה פרטית" ועל כך הגיב יו"ר סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל, ח"כ אורי אריאל: "העניין של חטיפת חיילים והחזקתם בשבי בלי סימן חיים מהם הוא עניין לאומי, הוא לא עניין אישי. אם סגן שר הביטחון לא מבין את זה, אנחנו נמצאים בבעיה חריפה ביותר. זה ביטוי אומלל וקצת יותר חמור מזה. אני מציע שהוא ימצא את הדרך לחזור בו מההתבטאות הזאת", אמר. ח"כ אריאל ציין כי חשב לתומו שראש הממשלה אמר שיצאנו למלחמה כדי להחזיר את הבנים ושזה מה שמייצג את המדינה שלנו. "עכשיו בא סגן שר הביטחון ומגלה שבכלל זה לא הכיוון כי זה עניין פרטי של המשפחות. זה פשוט חוסר הבנה של כל העניין", דברי אריאל.

יונה1

New member
אה... עכשיו הבנתי. שירה אסתר

אדם שהיה חבר ילדות של יואל שליט אשר נרצח בשבי הסורי, כותב לוילנאי מכתב בדם ליבו ומעלה את זה לפורום. תגובתך על מכתבו: "הרבה אנשים רואים את העניין בצורה ילדותית וחד מימדית להחריד". וזאת רק בגלל הפרט הקטנטן והמאד שולי, שכלל אינך מכירה את הנתונים ואת דברי וילנאי. אין מה לדבר שירה אסתר, הרי זו בדיוק הרב מימדיות והבגרות במיטבה.

Shira Esther

New member
את מוציאה דברים מהקשרם.

שוב, את מה שאמרתי קישרתי לעקרון של דברי ראובן הירושלמי- לא למקרה הספציפי שאני בכלל לא מכירה. חבל שאת מנסה להוציא את דבריי מהקשרם.

Shira Esther

New member
אגב

עושה רושם שמשום שאני לא חושבת כמוך בהרבה נושאים את מנסה להכפיש אותי ולהוציא אותי רע, וחבל, כי לי יש כבוד להשקעה העצומה שאת משקיעה בעניין גם אם אני לא מסכימה איתך.

יונה1

New member
שירה אסתר חביבתי

ממש אין לי מושג מה את חושבת על נושאים שונים וכיון שכך, ממילא אין לי כל עניין להוציא אותך "טוב או רע". צרפת קריאות התלהבות לדברי ראובן וחיזקת אותו. זה ההקשר היחיד שבו את מופיעה תחת האשכול הזה שנפתח על ידי חברו של יואל שליט ז"ל. אני חושבת שמילת התנצלות או שתיים לכותב מכתב המחאה לוילנאי, תהיה הרבה יותר מכובדת מהתפתלויות נוספות. תסבירי לו שביקורתך לא כוונה אליו, אלא סתם ככה...לכל האחרים חוץ ממנו.

Shira Esther

New member
כמובן

שאני מתנצלת אם הוא חשב שהדברים מופנים אליו, ואף אכתוב לו את זה במסר פרטי.

הגלוריפיקציה של הסבל מיותרת בהחלט

אלא אם כן אנחנו רוצים להנציח סבל. איני חושב שאנחנו צריכים להכתיר משפחות מלוכה ולכרוע ברך בפני המקורבים להם. כשמישהו כותב דברים שאין בהם היגיון מותר להעמיד אותו על טעותו, והיכרותו עם מישהו שנפגע פעם אינה משריינת את דעתו על פני דעתו של אף אחד, כמו שהטראומה אינה מסמיכה את הנפגע כמומחה לתחום פגיעתו.

הוא אמר שזה עניין פרטי?

טטנבאום הגיע ללבנון כדי לבצע עסקת סמים - זה היה עניין פרטי. גלעד נשלח על ידי מדינת ישראל - זהו עניין לאומי לכל דבר. טננבאום הפך לעניין לאומי רק כי הוא ידע יותר מידי והיה צורך בטחוני לדעת מה הוא סיפר לחיזבאללה.

קמנצינד

New member
נו, באמת...

איך אפשר לשלוח מכתבים אל סגן שר במדינת ישראל (מתן וילנאי במקרה זה), בלי להתייעץ קודם כל עם ראובן הירושלמי, שיסביר שהחיים הם לא סרט הוליוודי ?

למעלה