גלשן מתקדם GZ למסירה

ASI Z

New member
גלשן מתקדם GZ למסירה

למשקל 70-80 ,גלשן בערך בן 16
ניתן ליצור קשר בפלא 0522406059

חגי

New member
הגלשן היה בשימוש אצלי משנת

1991 עד סוף 1996 (ואז עברתי לTECMA)
הגלשן נרכש מהג'ינגי של רמת גן (שכחתח את שמו) שעבד גם כמדריך צלילה באילת תמורת רכב FORD LTD שנמסר לו בניו יורק

הגלשן שירת אותי מצויין בטיסות ראשונות במבוא חמה כולל הטרמיקה הראשונה שתפסתי מגובה חצי רכס עד הרבה מעל לרכס מבוא חמה . בהמשך עשיתי איתו טיסות רבות בגעש בגלבוע בגונן בצרעה בהר הארי במוחרקה ובזיכרון.

הגלשן הושבת בשל רכישת ה TECMA כשהיה במצב תקין .
נראה לי שכיום אין סיכוי רב שמישהוא יחליט לטוס עליו ובכל מקרה הגלשן חייב בדיקה יסודית בשל הזמן הרב שאופסן ללא שימוש.
אגב - ביצועי הגלשן טובים מאד אבל זה בא על חשבון נוחות ההטסה. הבעייה העיקרית שהנ"ל שוקל כ- 38 קג וזה בהחלט כבד.

הגלשן הובא ע"י לארץ מאליפות אירופה בהונגריה

בשנת 1985 או 1986 (מיקי איפה אתה שצריך אותך). לתחרות יצאה קבוצה מהארץ כאשר הגלשנים יצאו אם אילן ומיקה וצלר על גג האוטו של אילן. נפגשנו איתם בוינה ומשם המשכנו להונגריה. חברי הנבחרת היו: אילן ז"ל, שחר ז"ל, עודד, ארלה, מיקי ואני.
את הגלשן הבאתי איתי אחרי התחרות
אורן

חגי

New member
ומי סידר לו מערכת VG באופן לא סטנדרטי?

לא אשכח טיסה במבוא חמה בגובה של כ- 250 מעל הרכס כשלפתע שמעתי מן בום מעלי והרגשתי שמשהוא קרה לכנפיים ...כאילו נסגרו קצת!!! ברור שנתקפתי בפאניקה וטסתי תרתי משמע לנחיתה כשאני מנסה כמה שפחות להפעיל לחץ על הגלשן. אחרי נחיתה גיליתי שהחיבור העצמי בעזרת חבל לקרוס בר שמישהוא הכין לטובת VG פשוט נקרע והלחץ של מתח הכנפיים חזר לכבלים הראשיים של המתיחה.

זה היה בשנת 86 כלומר הגלשן בן 21 שנים

חגי, אני מבין שאז שכנעת את עצמך שלגלשן היו "ביצועים" אבל זה מעולם לא נחשב לגלשן מוצלח, או ר"ל עם ביצועים. טסתי עליו פעם בכרמליה ומה שהפתיע אותי (לרעה) היה שבהטיה, הוא פשוט נפל לכיוון הכנף הנמוכה. לא מומלץ במיוחד לטיסות רכס. חגי, אולי בזכות השעות הרבות שבילית תחת כנפי הבהמה הזאת יצאת טייס טוב.

עופר 175

New member
polaris

היצרן האיטלקי polaris ייצר סה"כ 4 גלשנים בין השנים 84-87 . שני גלשני מתחילים 84 delta ו-delta supper 85 גלשן ביניים 85 gamma. והמתקדם בחבורה 87 GZ touring.(שנת ייצור רשמית) אני רכשתי את ה-gamma ב-89 וכנראה שהפלת כנף בפנייה היא מחלה משפחתית, במיוחד ניתן היה לחוש בכך בזמן טיפוס בתרמיקות דבר שאילץ לא פעם לטוס בתרמיקה מהר יותר תוך כדי תיקון מתמיד. מעבר לזה נחשב לגלשן נחמד בזמנו ואותי הוא שירת כ-3 שנים לערך. יום עצמאות שמח עופר אזולאי

עופר 175

New member
GZ

בסוף שנות ה-80 טס על הגלשן הזה מדריך צלילה בשם חיים קליינמן,
ולאחר מכן אני מעריך שהגלשן התגלגל אל חגי.

הר לב

New member
../images/Emo23.gifהי חגי!

נראה לי שאתה מת להחליף את משה מהאורנגדה... רק למען הדיוק יאנה סיימה קורס וקבלה דרגה 2 לפני כ 3 שנים. לכן כל שיוך שאתה בגדולתך כי רבה מנסה לבצע הינו שיוך שגוי! איך שלא יהיה אסי הגדיל והסביר לך מה קרה כך שכדאי שתבקר ביתר צומת לב את מילותיך . בברכת הטיסה הבטוחה ארנון הר לב עגור

חגי

New member
בא נשאר צמודים לעניין ועזוב את האורנגדה

הגולשת יאנה אינה חברת אגודה ומי שהסמיך אותה לפני 3 שנים - אשמח אם יבא ויספר אם הוא שלם עם ההסמכה הזאת. אסי לא הסביר לי כלום הוא רק חשש שיבינו שהוא "המלשין" . בעניין זה אני פונה להנהלת האגודה שתעשה צעד כדי לשנות את תרבות האי דיווח שהשתרשה . לי אין בעייה שמבקרים אותי , מקסימום אצא אדיוט או יפסיקולהתייחס אלי ברצינות - ביג דיל.... מה ש כן ביג דיל זה שלא רק שעזרת למי שאינה חברת אגודה , אלא גם לא דיווחת על המראת הכושלת. אני לא חוזר משום מילה שכתבתי ואני שמח שיש פה אנשים שרואים בי ניג'ס כי נראה שהרב החליט להיות דומם בסוגיות בטיחות מהותיות. לתשומת ליבך ארנון.

../images/Emo23.gifאתה כן אדיוט!

ואתה מתעקש להיות שוטה הכפר וחבל. ואת הרישוי שהאגודה נתנה רצוי שתבדוק! אסי לא "פחד" לצאת מלשין הוא פשוט סיפר שהבחורה הלכה בהמראה, וזה פשוט לקרא ולהבין. אבל אתה הופך זאת לעניין וחבל. אבל זה כניראה זה אתה מחפש נושא להרים דגל ללא שום עומק מאחריו ועוד פעם חבל! ארנון הר לב עגור

חגי

New member
שוטה מי ששוטה אחרון

מעניין שהעניין כל כך מרגיז אותך ארנון הגיע הזמן שתסתכל קצת פנימה - הכעס שלך מקורו בעצמך אבל אם אני האדיוט בשבילך - תיהנה כל זמן שאפשר.

ג ל נ ט י

New member
עזוב את ארנון והאורנג'דה

תזכיר לי מי דיווח על התרופפות החיבור של הכבל בגלשן של החניך?

הר לב

New member
../images/Emo23.gifהעי חגי ומשה!

באמת לא ציפיתי שתצאו מהחורים כל כך מהר, אבל אתם מתאימים מאד האחד לשני (חשבתם אולי על ברית נשואים או משהו כזה הרי חגי פנוי...). לא חגי אינני מתרגז כיוון שהצעת שנחשוב שאתה מכסימום אידיוט אז אתה התחלת! ולגבי השאר ? אינני מוצא דבר אחד מעניין שיצרת חוץ מביקורת שמידי פעם נכונה. איך שלא יהיה צמד חמד, אני מאחל לכם וגם לכל שאר הגולשים, חג עצמאות שמח , ואולי יהיו תנאים טובים לטוס. בברכה ארנון הר לב עגור.

ג ל נ ט י

New member
חגי דווקא אחלה ../images/Emo166.gif

בחור איכפתי ואמיתי סה"כ, הוא לא מחרטט ואומר מה שהוא חושב. בחייך ארנון, במקום להתלוצץ איפה שלא כל כך הולך - כדאי לך לשפר את תדמיתך. לגופו של ענין, אני לא שופט אותך בענין של יאנה למרות שנדמה לי שאתה די מגונן עליה משום שהיא למדה אצלך. תן לי לנחש, היא הולכת לאיפה שאתה מלמד ומוכנה להקשיב לך למרות שהיא לא מקשיבה לשום סמכות אחרת מהאגודה? אני חושב שזה שם אותך במצב קצת בעייתי לא ?

ארנון, "תשומת" לב ולא "צומת" (דרכים)

הטעות הזאת נפוצה דווקא בין האנאלפביתים הצעירים ומאוד לא אפיינית לאנאלפביתים זקנים. טוב, כנראה שבכדי להיות מדריך גלישה לא חייבים להכיר את כל אותיות הא-ב. מה עם לוח הכפל? אתה שולט כבר בכל ארבעת פעולות החשבון? ממש עד 100?

הר לב

New member
../images/Emo23.gif מכאל ממש ???

??? ארנון הר לב שמשתדל להבינך(אגאב מה זה לוח...) שגם לך יהיה חג עצמאות שמח

מיכאל כותבים עם "י" ולמילה אגב מספיקה "א" אחת

ארנון, ממש לא זכור לי שאתה אנאלפבית כזה. מה קורה לך? אולי כדאי לחזור ולקרוא ספרים??? לגבי שאלתך "מה זה לוח" אז אם היה לך לב, הייתי אומר שתבדוק על לוח לבך. בעצם יש לך לב, הבעיה שיש עליו הר (למי שלא הבין - הרלב). מה מאחלים עכשיו? חג שבועות שמח.

למעלה