גל כינים שוטף את גני הילדים והשאלה הנשאלת היא

גל כינים שוטף את גני הילדים והשאלה הנשאלת היא

... מה היא התרומה של הכינים לטבע? הן לא מאבקות צמחים, הן לא מייצרות כלום, רק מוצצות ומוצצות דם... אם נבצע בהן "טבח עם", נגרום איזהשהוא נזק לטבע? תודה

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מה אתה חושב שעושים לילדים שנמצאו כינים אצלהם.

מגלחים את ראשיהם, זה נקרא טבח עם בכינים.

ranlevi2

New member
תשובה אפשרית:

בלי להכיר את הכינים יותר מדי, ובטח לא אישית, אני יכול לנחש שגם אם נדמה שלכינים אין בכלל תפקיד חשוב בטבע, סביר להניח שהם ממלאות איזו משבצת. זה די דומה לגנים. יש המון גנים בכרומוזומים שהם לכאורה מיותרים ולא משמשים תפקיד בגוף, אבל לפעמים מגלים שיש להם תפקיד אקזוטי. אתמול ראיתי בערוץ 8 תוכנית על גן מיותר לכאורה שגורם למום מולד אכזרי, אבל מצד שני הוא מחסן נגד מלריה... רן

לא אמרתי שבני האדם תורמים לטבע.

להיפך, הם רק הורסים אותו. אבל כינים פשוט נראות לי יצורים כל כך מיותרים...

הנקודה שלי היתה

שאין דבר כזה "מיותר". מיותר למי? לך? לי? לעצמן? כינים קיימות כי הן הצליחו לשרוד, הצליחו למצוא מקום, נישה, שבה הן יוכלו לחיות. אין להן הצדקה "חיצונית" ואין גם צורך בהצדקה כזו. יש הרבה יצורים מיותרים. ג'ירפות מועילות לך? ההיפופוטם נחוץ למישהו? היקום יתפוצץ אם לא יהיו ג'וקים בעולם? כל היצורים נמצאים על אותה מדרגה בדיוק של "נחיצות": היצור נחוץ לעצמו ולצאצאים שלו. מכאן ואילך זו רק שאלה של מי מצליח לשרוד ולהתרבות ומי לא.

מי אוכל אותך?

מי אוכל אריות? למה שהעובדה שאוכלים אותך דווקא היא תיתן משמעות לחייך? מי שאוכל כינים, אגב, הם החיידקים והוירוסים שחיים בתוכן, החיידקים המפרקים שמפרקים אותן גשהן מתות, ואם מדובר בכינה של קוף, למשל, הרי שהקוף שפולה את הכינה גם יכול לזלול אותה אם בא לו.

LordR

New member
לא כל יצור צריך לתרום לטבע

כל מה שהוא צריך לעשות זה לשרוד

איזה חיים אפורים וחסרי משמעות ../images/Emo10.gif

אנחנו רק עושים להן טובה כשמחסלים אותן. אני מתפלא שהן לא מתאבדות לבד...

אולי הן דווקא נורא מאושרות?

אולי הן אוהבות אחת את השניה מאד? אולי יש דווקא כינים פילוסופיות שמפתחות תיאוריות רבות-ערך על החיים ומשמעות הקיום, רק שאנחנו לא יודעים את זה? אולי כינה אחרי ארוחת-דם מרגישה כזה סיפוק עילאי ותחושה של שלמות ואחדות עם הקיום שלי ולך, המסובכים והמתחבטים, אין בכלל אפשרות להתקרב אליו? אולי לך ולי אין שום מושג איך כינה מרגישה, ואין לנו ממש זכות לקבוע להן אם החיים שלהן כן או לא בעלי משמעות בעיניהן-שלהן?

amitmis

New member
החיים של כל היצורים הם חסרי משמעות.

גם אם הם עוזרים לטבע...

meidos

New member
מושג המשמעות כפי שהוגדר ע"י חייה חסרת משמעות

ביינינו יכול להיות שונה עד-כדי-כך שחייה שלה יראו משמעותיים במידה ניכרת לאומת ציפיותינו אנו (פורום פילוסופיה לכל?)

למעלה