גל"צ העלו לאתר הופעה של דני רובס מ-1996 בחוף ים בת"א

trilliane

Well-known member
מנהל
גל"צ העלו לאתר הופעה של דני רובס מ-1996 בחוף ים בת"א

60 לדני רובס: המוזיקאי בהופעה אינטימית בת''א
ארכיון גלי צה''ל מציג: מה שקרה מזמן - 29.12.17
"לכבוד יום הולדת 60 לדני רובס, האזינו לשעה ה-20 של המשדר המיוחד של גלי צה"ל משנת 1996 "שוברים את השיא", בו שברו שדרני ועובדי גלי צה"ל את שיא השידור הרצוף ברדיו הישראלי. בשעה הזו הופיע רובס בהופעה חיה בחוף ירושלים שבת"א בהופעה אינטימית ומהנה". ההקלטה באורך 52 דקות. לשים לב ללחוץ על המשולש בתמונה של רובס ולא למעלה בעמוד (השידור החי).

כשרק התחלתי להאזין פספסתי את הטקסט ולא הבנתי שמדובר בהקלטה נוסטלגית, אבל הוא נשמע כ"כ צעיר! קול גבוה יותר ופחות צרוד (ככה זה בחיים...) עד כדי כך שהבנזוג טען בתוקף (בהתחלה) שאין מצב, זה לא רובס... או שההקלטה מעוותת. אני חושבת שאנחנו פשוט כבר לא רגילים לשמוע אותו ככה, אבל ברור לכול שזה הקול של דני רובס, האחד והיחיד.

תהיתי כמה זמן עבר, ומתישהו כשהזכירו את רוני מילוא הבנתי שמדובר בשנות התשעים; בהמשך הוא הזכיר את אלבומו הטרי ושר את "בשבילה"
. השיר הכי מוצלח (לטעמי) מהאלבום ב"ככה אני אוהב" שיצא ב-1996 (וכך הבנתי בעצמי את השנה). למרבה הצער זה היה אלבום לא מוצלח וגם לא מצליח (כישלון שגרם לכך שרובס לא הוציא אלבום סולו נוסף עד "משהו חדש מתחיל" ב-2008, אם לא מחשיבים את "ארבע על ארבע" שהיה די ממוחזר ברובו וגם הוא נכשל). נראה שגם רובס די הדחיק אותו מכיוון שהוא לא מבצע שירים מתוכו, גם אם מבקשים ממנו את "בשבילה" (ניסיתי כמה פעמים לאורך השנים). עכשיו מתברר שהייתה לפחות הופעה (חינמית!) אחת שבה הוא כן ביצע את השיר...

בהופעה הוא מבצע את שיריו הקלאסיים (בדרך אל האושר, אני בא הביתה מהלילה, איך הוא שר, פנים ושמות וכיו"ב) וגם גרסאות כיסוי ל"על קו הזינוק" (החברים של נטשה), קצת ביטלס, היא התיישבה ליד פסנתר (בהילוך מהיר) וכמובן ג'ימי אוחנה. נחמד להיזכר.

למעלה