גל תודה על האירוח ואמנון על ההסעה

רונית-1

New member
גל תודה על האירוח ואמנון על ההסעה

גל תודה שפתחת את ביתך בפנינו היה יופי של מפגש הייתי שמחה להשאר עוד ועוד הרגשתי שלא מיציתי... ואיזה מזל שלא ויתרתי והגעתי למרות... תודה על המטעמים הנהדרים שהכנת ועכשיו המתכונים בבקשה... תודה אמנון על ההסעה עד הבית אתה מקסים. היה כיף להפגש עם כולם. בפעם הבאה מפגש אצל מיכל ועופריקו... יללה צאו כבר מבית חולים... נשיקות רוני
 

gal33

New member
אז ככה: ../images/Emo80.gif

סלט הפתעות חומרים: חצי שקית עלי תרד שטופים היטב ומיובשים, קרועים גס 5 חופנים עלי רוקט שטופים היטב ומיובשים, קרועים גס 3 תפוחי עץ גרנד אלכסנדר חתוכים לקוביות 1 סלסלת תות שדה טרי מוצק פרוס לחצאים רוטב: 6 כפות שמן זית 5 כפות דבש 3 שיני שום כתושות 3 כפות חומץ בן יין לבן 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל 1 כף סוכר לערבב היטב ולשפוך על הסלט ממש לפני ההגשה. נשמר 3-4 ימים. סלק ברוטב תפוזים חומרים: 3 סלקים קלופים, חתוכים לרבעים, מבושלים חצי שעה, מקררים, פורסים למקלונים כמו צ´יפס. רוטב: 1 כוס מיץ תפוזים 2 כפות דבש/סוכר חום 2 כפות קורנפלור (עמילן תירס) 2 כפיות מיץ לימון קליפה מגוררת מתפוז אחד. מערבבים את מיץ התפוזים, הדבש, הקורנפלור ומיץ הלימון היטב בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה, מוסיפים את קליפת התפוז, מצננים, שופכים מעל לסלק ומחכים שעתיים לפחות. טוב קר או חם. נשמר היטב למספר ימים.
 

gal33

New member
אז ככה 2: ../images/Emo80.gif

פטריות ממולאות גבינה חומרים: סלסלת פטריות שמפיניון טריות, שטופות ומיובשות, מוציאים את הרגלים בתנועה סיבובית (ברגליים ניתן להשתמש לסלט ירקות, פשטידה, מוקפצים, או לכרסם בזמן שמבשלים במקום לנשנש דברים אחרים). 1 קופסת גבינת שמנת בטעם שום שמיר (סימפוניה, נפוליאון ושאר מלכי צרפת) קצת קמח מצה/פירורי לחם. הכנה: מחממים תנור לחום בינוני - 180 מעלות (כ- 10 דקות חימום) ממלאים כל פטריה בגבינה ושכבה דקה למעלה מסדרים את כל הפטריות בתבנית זורים עליהן למעלה את קמח המצה מכניסים לתנור לרבע שעה מגישים חם / קר/ בתוך סלט חסה. קוטפים מחמאות כאילו אתם שף המאה. אפשר לשים אגוז על כל פטריה, או זית ועליהם לזרות את קמח המצה. סלט פלפלים חומרים: 6 פלפלים בצבעים שונים שטופים חתוכים לרצועות / עגולים 2 בצלים פרוסים לטבעות דקות 2 שיני שום כתושות מעט שמן זית למחבת מלח ופלפל 1/3 כוס יין לבן הכנה: מזהיבים את הבצל מוסיפים את הפלפלים עם השום והמלח והפלפל מאדים כמה דקות מוסיפים את היין, מכסים, מבשלים 10 דקות על אש קטנה מצננים, מגישים קר. להכין יום לפני ההגשה, נשמר מספר ימים, משתבח עם הזמן. גרסה שונה: להוסיף סויה ושומשום עם / בלי היין - ואז רק קולים לא מכסים. עגבניות שרי עם צנוברים ומוצרלה חומרים: סלסלת שרי שטופות וחצויות חופן עלי בזיליקום, שטופים, מיובשים, קרועים גס 1 נקניק מוצרלה חתוך לקוביות 100 גרם צנוברים מטוגנים קלות בשמן זית מערבבים הכל, מניחים לשעה מוסיפים: 1/2 כפית מלח 4 כפות שמן זית 3 כפות חומץ בן יין לבן מערבבים ומגישים. נשמר יום נוסף אם נשאר משהו.
 

gal33

New member
אז ככה 3: ../images/Emo80.gif

סלט חסה חומרים: כמה עלי חסה ירוקה שטופים, מיובשים, קרועים גס כמה עלי חסרה אדומה שטופים, מיובשים, קרועים גס חופן עלי רוקט שטופים, מיובשים, קרועים גס רגלי הפטריות ממקודם + עוד כמה פטריות, שטופות, מיובשות, חתוכות גס 2-3 מלפפונים פרוסים לקוביות חופן אגוזי מלך מוקפצים קלות בשמן זית מערבבים הכל: כמה כפות שמן זית כמה כפות חומץ בלסמי מלח פלפל ובתאבון. את הפשטידה המתוקה אוכל לכתוב רק בעוד כמה ימים, כי המתכון בבית ואני לא שם. גל
שתוהה איך אחרי כל כך הרבה אוכל תוכל להיות פעם
 

שרה16

New member
מה זה עלי חסרה ורוקט?../images/Emo12.gif

בפולין לא היו כל אלו...... האם יש להם גם שמות יותר עממיים?(לא נראה לי שבשוק של טבריה שמעו על זה...) חוץ מזה,יאמי,יאמי...
מישהו רוצה מתכון לגפילטא...
 

gal33

New member
כמה שאני צחקתי ../images/Emo6.gif

חסרה=חסה + שגיעט כטיו רוקט=רוגולה אם זה עוזר, למרות שהשם רוקט מאוד מוכר היום, ונראה לי שגם בטבריה. האמת שאפשר גם בלי רוקט, או במקום רוקט לשים עולש (אנדיב).
 

lir42

New member
גל תודה על המתכונים אני כבר רצה

להכין את הסלק בתפוזים
 

רונית-1

New member
תודה גל בשבילי את כבר מזמן ../images/Emo68.gif

וכמו שאת יודעת ירוקים כאלה טובים לבריאות ולפיגורה. חוץ מזה הפיטריות באמת מדהימות, וכך גם כל השאר. רוני
 

gal33

New member
בדיוק היום מדדתי ג´ינס מידה 42

בשביל שיהיה למה לשאוף. הקיצקץ הוא עולה לי בדיוק עד לישבן ומשם הוא ממאן להמשיך. אבל עכשיו יש למה לשאוף! ג´ינס, פעם אחרונה שלבשתי ג´ינס היה בי"ב, מאז יצאו הרבה מים מהכנרת... גל
 
למעלה