גם אגף חינוך נותר חסר הגיון

גם אגף חינוך נותר חסר הגיון

לפני זמן מה רשמתי פה שאני מתכוון, בעזרתה האדיבה של משקית החינוך בבסיסי להגיש בקשה חריגה לקבלת וואוצ'ר לקורס פסיכומטרי שבו מוצגת העובדה כי רבים הסיכויים שאזכה לקיצור שירות וברצוני לגשת לקורס 7 חודשים לתום שירותי (שזה במקום חצי שנה, הבדל של חודש). אותו קיצור שירות לו אני זכאי הוא תוצאה של דחיית גיוס ב-3/4 השנה עד לגיל 19+ חודשיים ע"מ להשלים בגרות בפרוייקט הזדמנות שנייה. בנוסף תאריך הגיוס שלי הוא ה- 29.4.03 כך שהוא עומד בתנאי הקיצור (15 לאפריל והלאה אם אני לא טועה). לאחר שבקרייה הספיקו לאבד את טפסי הבקשה, להתעלם מאי-מיילים שנשלחו מכיוון המשקית ולהעביר את הזמן בשמש וכעבור חודש וחצי, קיבלתי תשובה- "טענתך היא שיתכן ותזכה לקיצור שירות וזה לא מספיק, אינך זכאי"... אגף החינוך רוצה לדעת בוודאות ששירותי יקוצר ורק אז יאשר. אך הבעיה הגדולה היא שמשקית החינוך יכולה להגיש את הבקשת הקיצור (כך לפחות היא טוענת) רק חצי שנה לשיחרורי ופה נוצר קונפליקט- איך אני יכול להוכיח שהשירות יקוצר (וכך אמור להיות) אם לא מאפשרים לי לשלוח עכשיו את הטפסים? אני חייב גם לספר שבמועד שאחרי הרצוי לקורס פסיכומטרי ככל הניראה שלא אוכל ללמוד עקב טיול משפחתי חשוב מיד עם שחרורי (במידה ואכן יוקדם). הזמן שעבר עד לתשובה השלילית כמעט וסגר לי את האפשרות לערער וזאת למרות שחודש וחצי לחצתי על משרד החינוך. מפריע לי שלוחמים (כן ירבו) מקבלים גם הנחה גדולה יותר וגם תוספת זמן לאחר הצבא אך ג'ובניקים (שחלקם, כמוני, רצו להיות לוחמים ואפילו בעלי נתונים ללוחמה שהצבא מסיבות כאלה ואחרות הזיז אותם לג'וב) לא זוכים לפריבילגיה כאילו לא תרמו דבר. עוד מפריע לי שבכל החוסר גמישות הזו מדובר בשנתיים וחמישה חודשים (במקום שישה) בעוד שחיילות, למשל, זוכות לוואוצ'ר בשנה וחצי לשירותם. שוב הרגשתי שירקו לי (חייל מצטיין ולמופת {עם תעודות} ועם מוטיבציה) בפנים. ההגיון, כאמור, נשאר מחוץ לש.ג וטוב שיש את "חינוך" כדי להזכיר לי את זה.

נ ו ם

New member
אני שומעת מה אתה אומר וזה נשמע לי

כמו "מגיע לי מגיע לי מגיע לי". זה שהשתתפת בהזדמנות שניה זה צ'ופר ענק, הצבא לא חייב לתת את זה. וגם זה שמקצרים לך את השירות. אז נכון שהבירוקרטיה מעצבנת. אבל אתה לא עד כדי כך מסכן.

אני לא מדבר על מסכנות

ההודעה לא נוגעת בזה בכלל. כל מה שיש לי להגיד זה שאין הגיון. וכן, בכל הנוגע ללימודים מדוב בצ'ופר... הבעיה מתחילה כשיש הפרדה למי מגיעה אותה פריבילגיה ולמי לא. אם תקרא את ההודעה שוב ותשים לב לצורה שבה נפלתי בין הכסאות או יותר נכון בין "תש" ל"חינוך" תבחין בגודל האבסורד. לי מגיע פחות _וכל ההתקטננות על חודש לא מוסיפה לאף אחד) וכאן הקטע החשוב- יש תחושה שלא מעריכים את התרומה שלי כלל (בלי לדון בתפקיד שלי או של כל אחד אחר). ולגבי ציטוטים מהסדרה "קצרים"... ההומור הזה ממש לא במקום!

סופה21

New member
בוא נגלה לך כמה סודות...

א. הוואצ'רים עכשיו הם דרך השלישות בבסיס ויש מספר הקצאות מוגבל לכל בסיס בשונה מהעבר שלא הייתה הגבלה. ב. אסור להגיש בקשה לפני שאתה שנתיים וחצי בצבא. ג. הסיבה הפשוטה שחיילים קרביים זוכים להטבה הזו היא שהם לא יכולים לבוא כל שבוע ביום שישי ללמוד בעוד שאתה כן יכול. (או יכול להגיע לפחות לקורס דו שבועי). זו הסיבה למה מדריכים וקרביים יכולים לגשת קצת יותר מאוחר לקורס. ולמה אתה בוכה? הטיול המשפחתי הזה יותר חשוב לך מהפסיכומטרי? זו כבר בעיה שלך , אתה צריך סדר עדיפויות בחיים שלך, ואם אתה מעדיף לטוס לחו"ל אז כנראה שהפסיכו לא בראש הסדר הזה.

טיול משפחתי עם סבא

לפגוש את משפחתו בפולין (כניראה מפגש אחרון)... אני לא מוצא הרבה דברים שיותר חשובים לי מזה. ושוב- נשאלת השאלה- איפה הגמישות? הרי עד לפני שנה התנאים היו הרבה יותר פתוחים לחייל. למה בכלל נועדה הבקשה החריגה אם לא לנושאים שכאלה? שוב- אני אחיה בלי, זה לא העניין. העניין הוא שכל סיפור הפסיכומטרי נועד ע"מ לקדם את החייל באזרחות וכיראה ששחכו את זה. חוץ מזה, אם שני המשרדים, ת"ש וחינוך, היו יושבים לדסקס על הניגוד ברור שהיו מבינים את הבעיה. הרי אם כל מה שצריך זה לאשר את הקיצור כדי לקבל את החודש פור (ובאמת, אבל באמת, מה זה חודש אל מול 3 שנים של חייל? לא נתתי מספיק?) אז שיאפשרו ל לעשות את זה. משהוא שם בקריה (שם לפחות מאשרים את כל הסיפור בחיל הים) שכח שהוא אמור לבוא לקראת החייל בנושא הלימודים ויש את התחושה שכל העניין הוא "לעשות טובה". עדיין- חברה שלי (אהבת חיי) נתנה שנה פחות ממני לצבא והיא כבר אחרי הבחינה דרך הצבא. אני, לצערי, כבר אצטרך לשלם מחיר מלא ובכנות, זה רק בגלל הפרש של חודש! לגבי האפשרות להגיע לשיעורים- זו לא אמורה להיות סיבה מספיק טובה כדי דווקא כן לאשר לי לצאת לקורס? תחשבי על זה וחיזרי אלי. (אגב אני מעריך את התרומה לחיילים ולא חושב שצריך לשלול אותה, להיפך- אני חושב שהיא מגיע גם לחיילים אחרים {ובוא נגיד שהפרש התשלומים הוא פריבילגיה בפני עצמה})

סופה21

New member
אני בן תודה.

ושוב לא קשור למשרד ת"ש או חינוך (בעצם הקיצור אולי כן לת"ש). וככה זה בצבא וחבל שאתה עדיין לא הבנת את זה . אין גמישות , למה? ככה כי זה הצבא נקודה. לא אתה תשנה אותו . אתה יכול לסבול בשקט או סתם לרשום פה הודעות או שפשוט תלך למומנים על הוואצ'רים אצלך בבסיס (קצין השלישות שלך ! ) ותסביר להם את המצב ואולי מי יודע יעזרו לך. עצה שניה לי אליך : תרשם לקרוס בלי וואצ'ר תאמין לי יתנו לך הנחה והקורס לא יעלה לך איזה 6000 שקל אלה רק 4000... :)

אז תגיד שאתה בן ../images/Emo9.gif

או.קי, מהטיעון ש"אין גמישות, למה? ככה כי זה הצבא נקודה." אני מבין שאת הלפחו מסכים איתי שאין כאן כל הגיון וזה מלקרוא בין המילים. ואגב, ההבדל בין 1000 שקלים ל"רק 4000" הוא 3000 שקלים (רוצ'ילד זה לא שם המשפחה שלי) ומכיון שאני מניח שאתה יודע את זה אני משאר שהשורה הזו נכתבה בצניות. נ.ב אצלי בבסיס מטפלת בזה משקית חינוך שפונה לקרייה. חינוך- וואוצ'ר ת"ש- קיצור שירות

סופה21

New member
שמע..

אני רק מאחל לך בהצלחה. וכן אני מסכים עם מה שרשמת אבל בחיית... אני עוד חודש משתחרר וכבר מזמן הבנתי : בצבא אין הגיון , אין גמישות נקודה. אל תנסה להבין למה אין את הדברים האלו.

נ ו ם

New member
סדר עדיפויות

אתה החלטת שהטיול לחו"ל חשוב יותר מלעשות את הקורס פסיכומטרי דרך הצבא (החלטה לגיטימית לגמרי, גם אני בטח הייתי בוחרת כך). זה בחירה שלך אז תעמוד בה. זה לא בעיה של הצבא. מה אני אגיד לך זה באמת באסה שלא מתגמשים אבל כמו שאמרו פה לפני, אין ממש מה לעשות.

deathcaster

New member
האמת ?!

באמת עולה הרושם שאתה סבור שמגיע לך יותר מדי. ותמיד יש מקום להומור ! תמיד !

Tonta

New member
המכון לא מסכים לקבל בלי הווצ'ור?

יש מכונים שמסכימים לקבל אותך בלי וואצ'ור עם הבטחה שתביא אותו כשתהיה חצי שנה לפני השחרור. במקרה שלך זה חודש אחד... אתה לא היחיד שלא מקבל וואצ'ור לפני החצי שנה לשחרור. והרוב האנשים מצליחים לשרוד את זה יפה מאוד. הם נרשמים למועד הבא (אם זה ממש חשוב להם). דיברת עם משקית החינוך (ברוב המקומות קבלת הוואצ'ורים עבר למדור שלישות או כ"א, אבל אם אצלכם המשקית חינוך עדיין מטפלת בזה- אתה אמור לקבל את הוואצ'ור ממנה). אולי היא תסכים להביא לך שבוע לפני החצי שנה או לשמור לך אחד בצד למקרה שיגרו הוואצ'ורים. אתה לא בדיוק נפלת בין הכסאות. אפילו אם הבקשה שלך לא הייתה מתעכבת והמשקית חינוך הייתה מעבירה במהירות למדור ת"ש ולחימה (אלו שמטפלים בוואצ'ורים) את הבקשה שלך- היא היתה נשללת למה? כי הרמ"ד שלהם לא נחמד והוא שולל את כל הבקשות. ראיתי בקשות של חיילים עם סיבות הרבה יותר מוצדקות משלך והן נשללו.

למעלה