גם אמי חולה

s1a1

New member
גם אמי חולה

תודה רבה לכל המשתתפים המעלים את התנסויותיהם עם יקיריהם, אמי איבדה את בעלה ואבי האהוב לפני שנתיים, היא היתה מאוד קשורה אליו והיו כנשמות תאומות,היא היתה מאוד תלויה בו. מאז מותו חלה התדרדרות קשה שהתחילה בדיכאון והתדרדרה לשיכחה קשה. משפחתי וילדי שגרים באותו ישוב מאוד קשורים אליה ומאוד מכבדים אותה, אני אישית עושה הרבה כדי להנעים את זמנה אך צריכה כל הזמן להזכיר לעצמי שאני עושה זאת שלא על מנת לקבל תודה, כי אמי שפעם ידעה להעריך הכל ואת כל הנתינה היום לא מעריכה כלום, היא הפכה להיות מאוד מרוכזת בעצמה וברצונות שלה, לקח לי זמן לקבל זאת כי בהתחלה לא ניתן להבין איך ברגע אחד היא כמו תמיד וכמה שעות אחרי זה שונה לחלוטין. אנחנו כל הזמן בקליטה של חוויות חדשות איתה- בימים האחרונים היא הגיעה למסקנה שאני לא הבת שלה אלא אחותה, ניסיתי להסביר לה, הראתי לה את תעודת הזהות שלי אבל זה לא עזרהיא התעקשה נמרצות שאני טועה, שמחתי לקרוא באחד הפורמים את האמירה שאין מה להתווכח אלא לשחק איתה במגרש שלה, אני חושבת שנכון לעשות זאת כי היא כל הזמן נמצאת במצב של אי וודאות, הכל זר הכל לא מוכר- הבית, הסביבה, איזה יום איזה שעה, ואם היא כבר כל כך בטוחה בעובדה מסויימת זה נותן לה ביטחון, אז מה איכפת לי לקבל את "חוסר האמת הזו..." הרי מחר היא תשכח זאת, אם לזמן קצר זה נותן לה ביטחון כי היא יודעת איפה היא נמצאת אז לשקט הנפשי שלה זה טוב. חשוב לי להוסיף שלאמי יש מטפלת פיליפינית מעולה וכדברי אחד הרופאים הגריאטרים שפגשנו - היא התרופה הכי טובה עבורה. הייתי רוצה לשמוע את תגובויותיכם , תודה.

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום s1a1

שלום רב, את בתחילת הדרך כל החולים מתנהגים כך כי אישיותם משתנה. יש הפרעות בהתנהגות,חשדנות, כעס,דמיונות שוא והזיות זה חלק ממאפני המחלה. רצוי להתעלם מתגובותיה , היא הרי לא מודעת לדבריה ולאחר מספר דקות תשכח מה אמרה. חשוב לתת הרבה חום ואהבה. האם היא הולכת למרכז יום? מומלץ מאד לשלוח למרכז יום. אנחנו פה כדי לסייע ולעזור. אשמח לענות על שאלות נוספות. חג שמח, זהבה שחם

הו, ברוכה הבאה למועדון...

יקירתי, אם עוד לא הבנת, זאת המחלה היחידה בה סובלים רק המשפחה של החולה ולרוב החולה בעצמו ממש לא מתרגש מכל מה שקורה מסביבו. יש לנו ברירה מלבד להיות חזקים וללמוד להסתגל למצב חדש בו ההורים שהכרנו (או בני/בנות הזוג) הם לא הם? לא פשוט. מאחלת לך המון כח ואורך רוח.

למעלה